Påkjørt bakfra av bil: – Skal nok bli klar til landeveisrittet

Den norske syklisten Susanne Andersen (18) ble påkjørt bakfra av en bil på vei til hotellet etter å ha kjørt temporittet for juniorer under VM i Qatar mandag.

Den norske VM-syklisten Susanne Andersen ble påkjørt bakfra av en bil på vei til hotellet etter å ha kjørt temporittet for juniorer mandag.

Andersen hadde syklet inn til 13.-plass og var på vei tilbake til hotellet – en tur på 10-12 kilometer – da hun ble påkjørt av en bil.

– Jeg var på vei hjem og hadde skiftet fil, forklarer hun til NRK.

Da er hun ute av sykehuset og ta det hele tilsynelatende med stor ro.

– Jeg skulle svinge til venstre. Så kom det en bil bakfra og kjørte rett i meg. Han hadde stor fart, jeg hadde også ganske grei fart. Da smeller det hardt.

– Stygg situasjon

– Jeg fløy rett fram og landet på venstre side. Men det gikk bra det, altså. Det første som gikk gjennom hodet mitt, var om jeg skulle miste landeveisrittet fredag, sier Andersen.

Landslagssjef for kvinner landevei, Carl Erik Pedersen, satt i bilen bak. Han sier det var en kaotisk situasjon.

– Han kjørte rett på henne bakfra uten tegn til oppbremsing, sier Pedersen.

– Etterpå var det nokså kaotisk. Susanne var i sjokk, det var vi i bilen også.

Han ble med henne til lege for røntgen og undersøkelser, og der fant de ut at skadene ikke er alvorlige.

– Forslått, men ingen brudd

Susanne Andersen

INGEN BRUDD: Susanne Andersen ble påkjørt på vei tilbake til hotellet etter temporittet i VM. Men hun slapp unna brudd, og kan være på startstreken på landeveisrittet fredag

Foto: Terje Pedersen / NTB/Scanpix

– Etter omstendighetene står det bra til. Hun har noen skrubbsår og er litt forslått, og venstre ankelen er noe hoven. Men det er ikke noe brudd, sier Falk.

Dermed er det også en god sjanse for at hun kan starte på juniorenes landeveisritt fredag, der hun er et medaljehåp.

– Det skal jeg nok klare, sier Susanne Andersen.

– Hun er i overraskende bra form, bekrefter Pedersen.

Andersen sier selv at hun har litt vondt, men at det egentlig står bra til.

– Jeg har litt vondt i ankelen, men er ellers bare litt sår, og det greier jeg.

– Et risikomoment

– Er slike hendelser noe dere har vært ute for før?

– Nei, men det er et risikomoment så snart man er ute i trafikken. Det er derfor vi stort sett har følgebil med, for også å vere en beskyttelse for syklistene, sier sportssjef Hans Falk.

– Det er derfor vi alltid har følgebil med.

Utfordrende trafikk

Han sier at det er en utfordring å sykle i Qatars hovedstad.

– Det har vært mange nestensituasjoner. Det er så mye biler og så mange filer å forholde seg til, så vi ser noen situasjoner hver dag. Det er en litt mer aggressiv kjørestil her enn det vi er vant til.

– Her kjører de litt annerledes enn hjemme, men man må ta forholdsregler og er litt ekstra forsiktig. Da bruker det å gå bra, sier Andersen.

Berømmer det medisinske hjelpeapparatet

Falk berømmer legene og det medisinske senteret som VM-arrangørene har i startområdet.

– Der tok de raskt og godt hånd om henne. De fikk straks sendt henne til røntgenundersøkelse, og gav henne den oppfølgingen hun trengte. Det skal de ha all ære for.

Landslagslege Stein Ørn sier til TV 2 at påkjørselen sannsynligvis blir politietterforsket.

Siste nytt

 • Lagkamerater barket sammen

  Aston Villas Tyrone Mings og Anwar El Ghazi barket sammen i oppgjøret mellom Villa og West Ham. De var oppe og nikket med hverandre, men ble holdt fra hverandre av øvrige lagkamerater og det endte uten at noen av dem ble skadd. Oppgjøret endte 0-0.

  Premier League
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • God Dæhli bidro til seier i byderby

  Mats Møller Dæhli hadde en fot med i spillet på begge scoringene da St. Pauli slo Hamburg 2-0 i 2. Bundesliga. Først slo Dæhli slo et innlegg som ble headet i stolpen. Dimitris Diamantakos satte returen i mål. Dæhli var også involvert i 2-0-målet.

  Trening i Reykjavik.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal