NRK Meny
Normal

Bø etter den fjerde bronsen i VM: – En berg og dalbane med følelser

Tarjei Bø gikk inn til sin fjerde bronse i VM og femte VM-medalje da han skjøv Ole Einar Bjørndalen ned til den sure fjerdeplassen på fellesstarten.

Ole Einar Bjørndalen har uten tvil funnet VM-formen og leverer fullt hus på siste skyting på fellesstarten i VM. Kommentatorer: Andreas Stabrun SMith og Ola Lunde

– Jeg hadde litt lyst på gull i dag, men jeg møtte to som var bedre enn meg på sisterunden, sier bronsevinneren etter løpet.

Det ble en spennende kamp om topplasseringene under søndagens fellesstart i VM. Før siste skyting var en stor gruppe samlet på standplass med flere nordmenn involvert.

Bjørndalen og Bø skjøt ned alle blinkene kjapt sammen med Jakov Fak og Ondrej Moravec. Det ble en kamp i sporet om medaljene.

Og i bakken før mål stakk Fak. Et rykk som de norske ikke klarte å holde følge med, men som Moravec klarte å svare på.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tarjei Bø leverte et godt løp og sikret seg bornse på fellesstarten i VM. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

Kamp mellom Bø og Bjørndalen

Da ble det en kamp om bronsen mellom Bø og Bjørndalen. En kamp som Bø avgjorde kjapt, og det takket han det lave tempoet for.

– Jeg var veldig sliten før start. Jeg bestemte meg for å bruke litt tid på skytingene. Det var litt lite velvillige folk ute i sporet til å dra, noe som var bra for meg. Da kunne jeg ta igjen det jeg tapte før den siste skytingen, forteller Bø.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Slovenske Jakov Fak rykket til i siste bakke og sikret dermed seieren før Ondrei Moravec på fellesstarten i VM. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

Bronsemedaljen var hans fjerde i mesterskapet. Fra før har Bø bronse i sprint, mix-stafett og på jaktstart. Samtidig har han sølv på stafetten. Etter en god stund med trøbbel har han virkelig vist at han er tilbake i verdenstoppen.

– VM har vært fantastisk. Det har vært en berg og dalbane med følelser. Den første helgen var ekstra spesiell med den første bronsen sammen med Johannes (Thingnes Bø) på gull. Den var emosjonell og veldig viktig for meg. I dag er også en seier for meg, men jeg føler likevel at jeg tapte gullet på en måte, sier storebror Bø om VM-innsatsen.

20 blinker rett ned

For Bjørndalen ble nok fjerdeplassen ekstra sur. Skiskytter-legenden skjøt nemlig 20 treff, men måtte likevel se pallen glippe.

– Jeg var tom. Jeg har ikke noe å gå med. Det er stusselig, men sånn er det i dag. Gjennomføringen er bra, men når batteriet er tomt har jeg ingenting å gi, sier Kongen av skiskyting etter fjerdeplassen.

Tarjei Bø tok bronse på fellesstarten, se intervjuet etter løpet. Reporter: Dag Erik Pedersen.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal