Hopp til innhold

Bø etter den fjerde bronsen i VM: – En berg og dalbane med følelser

Tarjei Bø gikk inn til sin fjerde bronse i VM og femte VM-medalje da han skjøv Ole Einar Bjørndalen ned til den sure fjerdeplassen på fellesstarten.

Ole Einar Bjørndalen har uten tvil funnet VM-formen og leverer fullt hus på siste skyting på fellesstarten i VM. Kommentatorer: Andreas Stabrun SMith og Ola Lunde

– Jeg hadde litt lyst på gull i dag, men jeg møtte to som var bedre enn meg på sisterunden, sier bronsevinneren etter løpet.

Det ble en spennende kamp om topplasseringene under søndagens fellesstart i VM. Før siste skyting var en stor gruppe samlet på standplass med flere nordmenn involvert.

Bjørndalen og Bø skjøt ned alle blinkene kjapt sammen med Jakov Fak og Ondrej Moravec. Det ble en kamp i sporet om medaljene.

Og i bakken før mål stakk Fak. Et rykk som de norske ikke klarte å holde følge med, men som Moravec klarte å svare på.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Tarjei Bø leverte et godt løp og sikret seg bornse på fellesstarten i VM. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

Kamp mellom Bø og Bjørndalen

Da ble det en kamp om bronsen mellom Bø og Bjørndalen. En kamp som Bø avgjorde kjapt, og det takket han det lave tempoet for.

– Jeg var veldig sliten før start. Jeg bestemte meg for å bruke litt tid på skytingene. Det var litt lite velvillige folk ute i sporet til å dra, noe som var bra for meg. Da kunne jeg ta igjen det jeg tapte før den siste skytingen, forteller Bø.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Slovenske Jakov Fak rykket til i siste bakke og sikret dermed seieren før Ondrei Moravec på fellesstarten i VM. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith og Ola Lunde

Bronsemedaljen var hans fjerde i mesterskapet. Fra før har Bø bronse i sprint, mix-stafett og på jaktstart. Samtidig har han sølv på stafetten. Etter en god stund med trøbbel har han virkelig vist at han er tilbake i verdenstoppen.

– VM har vært fantastisk. Det har vært en berg og dalbane med følelser. Den første helgen var ekstra spesiell med den første bronsen sammen med Johannes (Thingnes Bø) på gull. Den var emosjonell og veldig viktig for meg. I dag er også en seier for meg, men jeg føler likevel at jeg tapte gullet på en måte, sier storebror Bø om VM-innsatsen.

20 blinker rett ned

For Bjørndalen ble nok fjerdeplassen ekstra sur. Skiskytter-legenden skjøt nemlig 20 treff, men måtte likevel se pallen glippe.

– Jeg var tom. Jeg har ikke noe å gå med. Det er stusselig, men sånn er det i dag. Gjennomføringen er bra, men når batteriet er tomt har jeg ingenting å gi, sier Kongen av skiskyting etter fjerdeplassen.

Tarjei Bø tok bronse på fellesstarten, se intervjuet etter løpet. Reporter: Dag Erik Pedersen.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal