Hopp til innhold

Norsk utklassingsseier – men Weng nekter å være ankerkvinne igjen

LA CLUSAZ/OSLO (NRK): Norge og Heidi Weng lekte med konkurrentene på kvinnenes stafett i La Clusaz. Men Weng vil helst slippe å være ankerkvinne når «det virkelig gjelder».

Heidi Weng kan ta det rolig på oppløpet og kontrollerer inn en enkel seier for Norge. Finland tar 2.-plassen, mens Sverige blir nummer tre.

SE VIDEO: De norske jentene var overlegne på søndagens stafett.

Klokken 15.40 kunne Heidi Weng og de norske jentene strekke armene i været å juble etter å ha knust all motstand på årets første verdenscupstafett.

Norge var nesten ferdig med feiringen da Finland gikk i mål – 50 sekunder etter. Sverige ble nummer tre.

Heidi Weng

ANKERKVINNE: Heidi Weng.

Foto: Gian Ehrenzeller / Ap

Heidi Weng gliste bredt etter seieren, men innrømmer at hun var ganske nervøs før start. Hun «måtte» nemlig ta sisteetappen etter å ha vunnet gårsdagens fellesstart.

– Det var ikke så skummelt når jentene gjorde det så bra. Jeg slapp spurtoppgjør. Sist jeg gikk siste etappe på Lillehammer turte jeg ikke å gjøre noen ting. Nå fikk jeg «high-five» av publikum og hadde det litt moro, sier Weng til NRK.

– Frister det til gjentakelse, Heidi?

– Nei, ikke når det virkelig gjelder, svarer Weng, som har vært verdens beste langrennsløper til nå i år.

Kjempeetappe av Østberg

Etter søndagens seier står Norge med ti strake verdenscupseire i stafett. Marit Bjørgen og co. har ikke tapt en kvinnestafett i verdenscupen siden 2009. Da vant Sverige.

Ingvild Flugstad Østberg sikret de norske jentene et kjempeutgangspunkt på den første etappen. 26-åringen gikk rett i tet og fikk tidlig en luke til konkurrentene. Allerede da ble det klart at stafetten aldri kom til å bli spennende med tanke på seieren.

Da Østberg vekslet med Marit Bjørgen, ledet Norge med et halvt minutt.

– Jeg var pissnervøs før start, men det gikk veldig bra, sier Ingvild Flugstad Østberg om sin etappe.

– Hvorfor var du så nervøs?

– Jeg ville ikke skuffe de andre. På stafett går man for et lag og ikke for seg selv. Jeg ville ikke svikte de andre, svarer Østberg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Weng, Bjørgen, Haga, Østberg

SEIERSGLIS: Heidi Weng, Marit Bjørgen, Ingvild Flugstad Østberg og Ragnhild Haga gliste bredt etter seieren.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

Gleder seg til å dra hjem

Men Østberg sviktet på ingen måte. Det gjorde heller ikke Marit Bjørgen, Ragnhild Haga eller Heidi Weng.

Nå gleder de norske jentene seg til å komme seg hjem til kjærester og barn etter å ha vært lenge på reise.

– Jeg måtte gå fort i dag sånn at Marit kunne komme seg hjem til sønnen Marius. Hun har savnet ham hele uka, gliser Østberg.

– Dette var en veldig bra stafett av oss. Nå blir det bra å komme hjem, legger Bjørgen til.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Slet med sykdom – så vant Kilde hundredelsdrama

    Etter flere dager med forkjølelse var Aleksander Aamodt Kilde tilbake på topp i Beaver Creek. Nordmannen sikret seieren med seks hundredelers margin ned til sin argeste konkurrent Marco Odermatt.

    For bare et par dager siden kjørte han treningen med tjukk boblejakke og i bedagelig tempo. Lørdag klinket han likevel til i «Birds of Prey»-bakken.

    Kilde staket kraftig ut av startbua og kjørte styggfort i toppen av løypa. Nordmannen opprettholdt farten og kjørte i mål til en foreløpig overlegen ledelse.

    Marco Odermatt var som fryktet en sterk konkurrent til seieren i den famøse løypa. Sveitseren ledet på andre mellomtid, men tapte til Kilde i siste del og kjørte i mål seks hundredeler bak nordmannen.

    Seieren er Kildes andre av to mulige i utfor denne sesongen. Han vant også utforrennet i Beaver Creek i fjor.

    Adrian Smiseth Sejersted kjørte med startnummer 28 og endte på 15.-plass. Henrik Røa ble nummer 56, mens Markus Nordgård Fossland endte på 58.-plass.

  • Hoppkomet i tårer – beklager utbrudd på sletta

    De norske hoppkvinnene hadde ikke sin beste dag i normalbakken på hjemmebane i Lysgårdsbakken.

    Katharina Althaus fra Tyskland vant sin femte seier på Lillehammer. Eirin Marie Kvandal ble beste norske utøver på en 10. plass.

    En som ikke var fornøyd med egen innsats i kveld var Silje Opseth. Hun var dårligste norske utøver etter førsteomgangen, og fikk det heller ikke til i den andre.

    Tydelig frustrert på sletta slo hun seg selv på låret og skrek ut ukvemsord. På sletta henvendte hun seg til kameraet og sa: «Unnskyld».

    Da hun kom til NRK for å bli intervjuet, rant tårene.

    – Det svartnet for meg på sletta, og jeg beklager for at jeg skrek litt og sa en del stygge ting. Det var ikke mye pent. Det var mye frustrasjon som måtte ut, sier Opseth til NRK.

    – Jeg gjør ikke det jeg skal oppi der. Å hoppe på ski uten energi føles helt håpløst ut. Det var en skikkelig drittdag på jobb,

    Opseth vant verdenscupåpningen i Wisla, men var ikke i nærheten på hjemmebane. Hun ble til slutt nummer 20.

    – Det er hardt og brutalt. Jeg er veldig skuffa, men jeg må bare få lagt dette bak meg, for jeg vet jeg kan mye bedre. Heldigvis så skal vi opp i den store bakken i morgen. Det er en helt annen bakke som jeg vet passer meg mye bedre.

    Maren Lundby ble 19, og var fornøyd med starten på Lillehammer-helgen. Hun har bestemt seg for å ta en pause fra konkurranse igjen etter denne helgen, for å satse helt på VM senere denne sesongen.

    Silje Opseth i tårer
  • Dumfries kopierte Cruyff - herjet da Nederland avanserte

    Nederlands to backer hadde fantastiske dager på jobben da USA ble beseiret 3-1 i åttedelsfinalen: Mens Daley Blind noterte seg for mål og målgivende, hadde Denzel Dumfries mål og to målgivende.

    Sistnevnte er nå en del av en eksklusiv klubb: Bare to nederlandske spillere har vært direkte involvert i tre scoringer i en og samme VM-kamp før ham. De to andre er Rob Rensenbrink (i 1978) og Johan Cruyff (i 1974).

    Dumfries' back-kollega, Daley Blind, feiret 3-1-seieren over USA med sin far og Nederlands assistenttrener, Danny Blind.

    Blind senior spilte selv over 40 kamper for landslaget og var blant de første på den nederlandske trenerbenken til å gratulere sønnen med 2-0-scoringen. Tidligere i kampen hadde Memphis Depay sendt Oranje i føringen.

    USA skapte en rekke store sjanser og tente for alvor håpet om en snuoperasjon i det 76. minutt. Haji Wright møtte et innlegg fra Christian Pulisic og flikket ballen i en lekker bue over keeper og bort i det lengste hjørnet.

    Den amerikanske sluttspurten varte imidlertid bare i fem minutter. Denzel Dumfries satte spikeren i den berømte kista etter et utsøkt innlegg signert Daley Blind.

    Nederland er dermed klare for kvartfinale og møter vinneren av Argentina og Australia. Den kampen starter klokken 20.00 og sendes på NRK 1.

    Denzel Dumfries
    Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste