Hopp til innhold

Turbohåndball sikret historisk semifinale: – Helt rått!

OSLO/ALBERTVILLE (NRK): Håndballherrene traff der fotballandslaget misset! Norge løp over Ungarn og møter Spania eller Kroatia i en historisk VM-semifinale fredag.

Kvartfinale Norge-Ungarn

DOMINERTE: Espen Lie Hansen var banens gigant før pause da Norge tidvis kjørte over Ungarn.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

En sen sluttspurt sørget for at ikke sifrene vitnet om ren utklassing, men Norge ledet komfortabelt gjennom store deler av andre omgang.

Da Sander Sagosen satte inn 26-16 midtveis etter pause, så Ungarn slagne ut. 31-28 er mer enn nok til å sikre en historisk semifinale mot vinneren av Spania eller Kroatia i Paris fredag kveld.

– En fantastisk gjennomføring! De fikk aldri fred. Og det er ganske demoraliserende over lengre perioder. Jeg er vanvittig glad på guttene sine vegne, men klart det er stort for meg også, sier trener Christian Berge til NRK.

– Sist var vi veldig fornøyde med å komme til en semifinale i EM, og da stoppet det der. Nå skal vi jobbe for å komme oss et skritt videre. I semifinalen blir vi underdog uansett, men denne gjengen slutter aldri å overraske meg, fortsetter landslagssjefen.

– Helt rått! Jeg er så stolt over denne gjengen og meg selv. Nå er vi virkelig der oppe blant de beste, sier Sander Sagosen.

Enorm start

Anført av Espen Lie Hansen fikk Norge en drømmeåpning på kvartfinalen. 27-åringen feide selv inn to kanonkuler før to minutter var spilt, skaffet straffekast og la opp til Bjarte Myrhols scoring.

Da viste matchuret i hallen i Albertville fire og halvt minutt og 5-1 til Norge. Og da Kristian Bjørnsen økte til 6-1, tok ungarerne timeout selv om kun en fjerdedel av første omgang var unnagjort.

Norge klar for historisk semifinale i Håndball-VM

Den lille pausen hjalp ikke ungarerne som ble løpt i senk. To nye Lie Hansen-mål, en Kent Robin Tønnesen-suser og en Joakim Hykkerud-fulltreffer ga 11-4 etter et kvarter. Norge slapp inn kun fire (!) de første 18 minuttene.

– Jeg er rystet! kommenterte NRK-ekspert Øystein Havang.

God Bergerud

Ungarerne hevet seg og vant en periode i kampen 4-1, men Norge skulle hente tilbake komfortable ledelsen før hvilen. Ungarn skjøt i innsiden av stolpen og Myrhol scoret på kontring. Det kunne vært 15-11, men ble 16-10. Og det siste som skjedde før pause var at Christian O'Sullivan la på til 17-10.

– De første 20 minuttene var fantastiske. Etter det datt vi litt ned på deres tempo, oppsummerte assistenttrener Børge Lund i intervju med TV 2 i pausen.

Sju minutter etter hvilen var sjumålsledelse blitt til nimålsledelse. Ungarn yppet seg de neste minuttene, men da storspilte Torbjørn Bergerud og sørget for at fotballguttenes marerittmotstander fra EM-playoff høsten 2015 aldri fikk kontakt.

Da Sander Sagosen banket inn 26-16 og feiret med trener Christian Berge, forsøkte ungarerne seg med en ny timeout. På 28-19 til Norge så Ungarn nærmest ut til å ha gitt opp, og da Magnus Jøndal satte inn 30-23 med fem minutter igjen var det i orden.

Espen Lie-Hansen fikk skryt av sjefen etter kvartfinalebragden
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal