NRK Meny
Normal

Norsk stortalent debuterte for gullag

Mattias Nørstebø (17) er i ferd med å gjøre Brynäs og svensk eliteserie én nordmann rikere.

Brynäs

Her feirer Bynäs IF seriegull etter å ha slått Skellefteå 19. april 2012. Mads Hansen er nummer to fra venstre på fremste rad.

Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix

Nørstebø

Mattias Nørstebø (17) får muligheten til å vise seg frem i kveld.

Foto: Brynas.se

Det norske backtalentet, Mattias Nørstebø, er bare 17 år, men i kveld tok han steget opp i svensk eliteserie i ishockey. Han fikk spilletid for Brynäs når da de Linköping 4-1 på bortebane.

– Det virker veldig spennende. Ting har gått veldig fort. Han fikk noen signaler forrige uke om at han kanskje skulle bli tatt ut i dag, sa pappa Svein Enok Nørstebø på telefon på vei til Linköping.

Faren til Mattias er ingen hvem som helst i norsk ishockey. Han har spilt 77 landskamper for Norge og vant Gullpucken i 1999.

Det er med andre ord mye ishockeyhistorie i familien. Og det gjør noe med en far når man ser sin sønn følge i skøytesporene.

– Man blir veldig stolt. Mattias tok det riktige valget og valgte Brynäs da han dro til Sverige. Det er en klubb som tar vare på talentene sine, sa faren.

Vil få istid

Mattias Nørstebø flyttet fra Trondheim til Brynäs sommeren 2011 og ble en del av juniorsatsningen til eliteserieklubben. Nå er han klar for større oppgaver. Flere av backene i klubben er ute med skader.

Det åpner opp for nordmannen.

– Jeg pratet med han i sted etter at de hadde vært på is før kampen. Det er tenkt at han skal spille litt, sa faren som kastet seg i bilen for å kjøre til Linköping med en gang sønnen ringte om nyheten.

Norsk veteran i klubben

Brynäs vant sluttspillet i svensk eliteserie forrige sesong med den norske landslagsveteranen Mads Hansen. Han har spilt i Brynäs i en årrekke og gleder seg over ungguttens debut.

– Han har gjort det veldig bra når han har vært med a-laget og har fått mye skryt fra juniortreneren. Det er moro at han får sjansen. Det har han fortjent, sier Mads Hansen til NRK, som legger til at backen er ekstremt god skøyteløper og sikker med pucken.

Rådet fra Hansen er at han skal bli litt tøffere.

– Alle andre ferdigheter har han. Det er det eneste han mangler litt.

Tilbake der det startet

Nørstebø senior var proff i Linköping og synes det er litt ekstra spesielt at sønnen debuterer akkurat der.

– Vi bodde i Linköping i 2000 og Mattias var på sin første hockeyskole der som femåring. Det er litt artig, sier Svein Enok Nørstebø.

Mads Hansen spilte ikke tirsdag kveld på grunn av forkjølelse og sliten kropp.

Siste nytt

 • Lundby vil bevare pallrekken

  Maren Lundby har ni seirer og fire annenplasser i verdenscupen denne sesongen. Under avslutningen til helgen handler alt om å sørge for en sesong med resultater utelukkende på pallen. – Jeg vet ikke om mange skihoppere som har den rekka, sier Lundby.

  Maren Lundby
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Seriesølv til Kjelling og Drammen

  Etter 30-26-seier over Bækkelaget er seriesølvet sikret for Drammens håndballherrer. Nå er det klart at Arendal ikke kan ta igjen Kristian Kjellings menn i kampen om sølvet.

  Seriemester Elverum tok seier nummer 19 onsdag med 25-21 over Haslum.

  Kvartfinale håndball Elverum-Drammen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Storhamar én seier unna finale

  Storhamar slo Frisk Asker 4–1 borte, og kan bli klar for NM-finale om de vinner fredagens kamp mot Frisk. Storhamar leder 3–1 i kamper.

  Josh Nicholls (2), Mikael Zettergren og Jacob Berglund scoret for Storhamar. Cato Cocozza scoret for Frisk Asker.

  NM Ishockey 1. Semifinale: Storhamar - Frisk Asker
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
V-cupfinale hopp: Skiflyging, kvalifisering
V-cup hopp: Skiflyging kvalifisering
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
OL-profiler: Tiril Eckhoff
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag