NRK Meny
Normal

Norsk stortalent debuterte for gullag

Mattias Nørstebø (17) er i ferd med å gjøre Brynäs og svensk eliteserie én nordmann rikere.

Brynäs

Her feirer Bynäs IF seriegull etter å ha slått Skellefteå 19. april 2012. Mads Hansen er nummer to fra venstre på fremste rad.

Foto: PONTUS LUNDAHL / NTB scanpix

Nørstebø

Mattias Nørstebø (17) får muligheten til å vise seg frem i kveld.

Foto: Brynas.se

Det norske backtalentet, Mattias Nørstebø, er bare 17 år, men i kveld tok han steget opp i svensk eliteserie i ishockey. Han fikk spilletid for Brynäs når da de Linköping 4-1 på bortebane.

– Det virker veldig spennende. Ting har gått veldig fort. Han fikk noen signaler forrige uke om at han kanskje skulle bli tatt ut i dag, sa pappa Svein Enok Nørstebø på telefon på vei til Linköping.

Faren til Mattias er ingen hvem som helst i norsk ishockey. Han har spilt 77 landskamper for Norge og vant Gullpucken i 1999.

Det er med andre ord mye ishockeyhistorie i familien. Og det gjør noe med en far når man ser sin sønn følge i skøytesporene.

– Man blir veldig stolt. Mattias tok det riktige valget og valgte Brynäs da han dro til Sverige. Det er en klubb som tar vare på talentene sine, sa faren.

Vil få istid

Mattias Nørstebø flyttet fra Trondheim til Brynäs sommeren 2011 og ble en del av juniorsatsningen til eliteserieklubben. Nå er han klar for større oppgaver. Flere av backene i klubben er ute med skader.

Det åpner opp for nordmannen.

– Jeg pratet med han i sted etter at de hadde vært på is før kampen. Det er tenkt at han skal spille litt, sa faren som kastet seg i bilen for å kjøre til Linköping med en gang sønnen ringte om nyheten.

Norsk veteran i klubben

Brynäs vant sluttspillet i svensk eliteserie forrige sesong med den norske landslagsveteranen Mads Hansen. Han har spilt i Brynäs i en årrekke og gleder seg over ungguttens debut.

– Han har gjort det veldig bra når han har vært med a-laget og har fått mye skryt fra juniortreneren. Det er moro at han får sjansen. Det har han fortjent, sier Mads Hansen til NRK, som legger til at backen er ekstremt god skøyteløper og sikker med pucken.

Rådet fra Hansen er at han skal bli litt tøffere.

– Alle andre ferdigheter har han. Det er det eneste han mangler litt.

Tilbake der det startet

Nørstebø senior var proff i Linköping og synes det er litt ekstra spesielt at sønnen debuterer akkurat der.

– Vi bodde i Linköping i 2000 og Mattias var på sin første hockeyskole der som femåring. Det er litt artig, sier Svein Enok Nørstebø.

Mads Hansen spilte ikke tirsdag kveld på grunn av forkjølelse og sliten kropp.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal