Norsk supertalent: – Det kan bli psykisk tøft

På bare tre dager stiller det norske friidrettstalentet Karsten Warholm (19) i hele 13 øvelser.

Karsten Warholm

TØFT: Karsten Warholm går et slitsomt junior-EM i møte.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Jeg må være innstilt på at det kan bli psykisk tøft. Jeg får ta øvelse for øvelse og dag for dag.

Multitalentet Karsten Warholm fra Dimna på Sunnmøre er på vei til junior-EM i friidrett i Eskilstuna. Der er planen å gjennomføre et så heseblesende program at vanlige folk blir slitne bare av å snakke om det.

– Det er en utfordring, men det liker jeg, sier friidrettsutøveren til NRK.

Sunnmøringen vet at han tar en risiko. 13 øvelser på tre dager er et uvanlig tett og tøft program.

– Jeg vet ikke om noen andre som har gjort det, sier Warholm, som nylig imponerte med flere nye rekorder under et friidrettstevne i Tyskland.

– Blir tøff lørdag

Warholm skal løpe to 400-metere i løpet av disse dagene, i tillegg til det øvrige tikamp-programmet. Det hele topper seg lørdag, som blir en hektisk dag i junior-EM.

Da ser Warholms dag omtrent slik ut: 100-meter, lengde, kule, høyde, en mulig finale på 400-meter, og så en 400-meter i tikampen etter det.

– Det blir en tøff lørdag, kanskje den tøffeste jeg har hatt. Det er ikke optimalt for beina. Jeg kommer nok til å kjenne det i beina søndag, sier han.

– Er litt unikt

Målsettingen til Warholm er likevel medalje på både 400-meter og i tikamp. Frykten er at kreftene kan bli brukt opp før en eventuell 400-meterfinale.

– Helt klart. Men samtidig er det ikke mange som har gjort det jeg skal gjøre nå. Jeg føler det er litt unikt, og derfor kan det være kult å teste om det fungerer i et stort mesterskap, forteller 19-åringen.

Junior-EM i friidrett arrangeres i Eskilstuna 16.-19. juli.

Sportsnyheter

Nådelaus Alsgaard til angrep på Skiforbundet: – Eg synest det er trist

Skiforbundet får så hatten passar av langrennslegenda Thomas Alsgaard.

Siste nytt

 • Cavendish fortsetter

  Briten Mark Cavendish har forlenget kontrakten med sykkelprofflaget Quick Step ut 2022-sesongen.

  36-åringen sluttet seg til Quick Step foran sist sesong.

  Cavendish er fortsatt en meget habil spurter og fikk et løft i sesongen som var. Da vant han blant annet fire etapper i Tour de France og stakk av med poengtrøya til slutt.

  Han har vært sykkelproff siden 2006 for en rekke lag

  (NTB)

  Mark Cavendish
  Foto: STEPHANE MAHE / Reuters
 • Bøtelagt for dommeruttalelser

  Dortmund-spiller Jude Bellingham må betale 40.000 euro i bot for dommeruttalelsene etter 2-3-tapet for Bayern München i Bundesliga lørdag.

  Bellingham har akseptert sanksjonen, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB). Summen tilsvarer drøyt 400.000 kroner.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk senere i kampen. Straffesparket sikret Bayern München seieren.

  – Man gir en dommer som er blitt dømt for kampfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham etter oppgjøret

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for kampfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga.

  Parallelt med DFBs sanksjonssak etterforskes Bellinghams uttalelser av tysk politi. Ifølge Sky Sports skal påtalemyndigheten i Dortmund avgjøre om saken også får strafferettslige virkninger for briten. (NTB)

   Dortmund's Jude Bellingham
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Får ikke fortsette – legger opp

  Fotballprofilen Lisa-Marie Karlseng Utland er ferdig i Rosenborg.

  Hun får ikke fornyet kontrakt med klubben og avslutter karrieren, bekrefter trønderklubbens trener Steinar Lein overfor Nidaros.

  – Det er en veldig vanskelig avgjørelse for oss, sier Lein.

  29 år gamle Utland har i flere år vært en sentral brikke på det norske kvinnelandslaget. Så sent som i 10-0-seieren over Armenia i forrige uke scoret hun to ganger.

  Spissen er på utgående kontrakt med klubblaget Rosenborg. Den blir altså ikke forlenget.

  Utland har spilt for Rosenborg de to siste sesongene. Før det var hun England-proff i klubben Reading. 29-åringen har også spilt for svenske Rosengård, Røa, Trondheims-Ørn, Amazon Grimstad og Fløya.

  Armenia Norway Women's WCup 2023 Soccer
  Foto: Hakob Berberyan / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal