NRK Meny
Normal

Norsk superduo herjer i Tyskland

Selv om de spiller på et lag som gjør det dårlig, herjer to norske ishockeyspillere fullstendig i tysk ishockey om dagen.

Martinsen og Olimb

Andreas Martinsen og Ken André Olimb har god kontakt også utenfor ishallen. Her fra VM i Minsk tidligere i år.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Det har gått veldig bra. Vi har hatt masse flyt og det har vært en morsom opplevelse, sier Ken André Olimb til NRK.no på telefon fra Tyskland.

Ken Andre Olimb og Andreas Martinsen

Ken André Olimb og Andreas Martinsen tok en selfie på oppfordring fra NRK etter trening i Düsseldorf.

Foto: PRIVAT

Han overdriver ikke.

For enten du er kjent med navnet eller ikke, så er faktum at den norske 25-åringen er poengkonge i tysk ishockey etter fjorten kamper. Han har blitt en publikumsyndling hos supporterne til Düsseldorfer EG.

– Det er bare gøy. Ting har fungert bra og jeg håper det fortsetter, sier en jordnær Tysklands-proff, som forøvrig er lillebror til Mathis Olimb som spiller i Sverige.

Men han er på ingen måte alene om å servere tyskerne en norsk sukessoppskrift. For på laget finner vi også Andreas Martinsen (24). Han er på sin side nummer to på toppscorerlisten i serien, og en del av et lag som trekker opp mot 13.000 på hjemmekampene.

– Vi er i flytsonen nå. For min del har det gått bra, og Ken André er en maskin. Han er en servitør og gir meg noen mål her og der, sier Martinsen til NRK.no.

Norske lyspunkter

De to har fått massevis av skryt i tyske medier og spiller for en tradisjonsrik klubb som har slitt de seneste sesongene. Den siste serietittelen ble vunnet helt tilbake i 1996, og også i år har det gått dårlig resultatmessig.

Til tross for norsk suksess er klubben foreløpig nummer tolv, i en liga som teller fjorten lag.

– Det har vært noen tunge sesonger, men det har vært deilig å få et gjennombrudd i år. Selv om det er kjedelig for lagets del å tape kamper, sier Martinsen, som har spilt i Düsseldorfer siden 2012.

Saken fortsetter under bildet!

ICEHOCKEY-WORLD/ Denmark's Larsen fights for puck with Norway's Ken Andre Olimb and Martinsen during their 2012 IIHF men's ice hockey World Championship game in Stockholm

Martinsen og Olimb har timesvis med istid sammen opp i gjennom årene. Her i aksjon for landslaget i 2012.

Foto: PETR JOSEK / Reuters

Landslagssjefen imponert

Totalt er det blitt 17 målpoeng på Olimb (14 assist og 3 mål) og 13 på Martinsen (10 mål og 3 assist) så langt denne sesongen.

– Det går ofte litt opp og ned, men jeg håper den formen her fortsetter, sier Olimb.

Landslagssjef Roy Johansen følger de to tett fra Norge, og er åpen for å la de spille i samme rekke på landslaget i tiden som kommer.

– De har gjort det veldig bra og vært ledende på sitt lag. Det blir moro å se dem framover etter den forrykende sesongstarten, sier Johansen.

I starten av november spilles det firenasjonersturnering i Stavanger, noe som blir en mulighet til å videreføre samarbeidet på norsk jord.

– Nå er det ikke jeg som setter opp laget, men det hadde vært morsomt å spille i samme rekke etter å ha gjort det i to år på klubblaget, avslutter Martinsen.

Siste nytt

 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Olic tilbake for Kroatia

  Tidligere stjernespiss Ivica Olic er tilbake i Kroatias landslag. Han blir assistent for den nye landslagssjefen Zlatko Dalic. – Det er en ære å være del av Kroatias landslag igjen, denne gang i en annerledes rolle, sier Olic til forbundets nettsted.

  UEFA-CUP
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Dømt for promillekjøring

  Nord-Irlands landslagssjef Michael O'Neill er fratatt førerkortet i 16 måneder og idømt en bot på 1300 pund for promillekjøring. O'Neill ble stoppet i utkanten av Edinburgh i september. Han blåste rødt, og hadde promille på tre ganger tillatt nivå.

  VM-kvalfiseringskamp i fotball, Norge - Nord-Irland (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal