Hopp til innhold

Moan takket lagkameratene etter seieren: – De ofret seg

Absolutt ingen kunne hamle opp med Magnus Moan i verdenscuprennet i kombinert søndag. Håvard Klemetsen fulgte opp den norske suksessen med en 2. plass.

Magnus Moan vant rennet og Håvard Klemetsen kom på 2. plass.

VIDEO: Dobbelt norsk i kombinert. Se Moans innspurt her.

Suverene Magnus Moan fortsetter å gjøre rent bord i kombinertløypa.

Søndag tok han sin annen seier på på to dager i Sjusjøen. Det var i tillegg karrierens 20. verdenscupseier for Moan.

Etter rennet takket trønderen lagkameratene Magnus Krog og Jørgen Graabak for hjelpen i langrennet.

De hjalp ham tilbake i tet etter strafferundene.

– Det var takket være dem at jeg vant. De ofret seg for laget, sier Moan til NTB.

– Hadde det ikke vært for dem, hadde jeg ikke stått øverst på pallen nok en gang. De skal nok få betalt for jobben de gjorde, sa Moan

Klemetsen ledet

Det var Håvard Klemetsen som ledet kombinertrennet etter hoppingen søndag etter et hopp på hele 140,5 meter.

Han gikk ut ti sekunder foran resten av feltet i langrennet over 10 kilometer.

Moan ble nummer seks i hoppbakken og måtte gå to strafferunder i langrennet.

Han gikk seg imidlertid raskt opp i teten sammen med Klemetsen og Bernard Gruber fra Østerrike.

Saken fortsetter under bildet

Moan

Magnus Moan og Håvard Klemetsen tok henholdsvis 1. - og 2. plass søndag.

Norsk duell mot mål

Tempoet ble imidlertid for høyt for østerrikeren, og det ble etter hvert klart at det gikk mot et rent norsk oppgjør med Moan og Klemetsen i hovedrollene.

Mot mål var det trønderen som var klart sterkest av de to, og han sikret seieren fem sekunder foran Håvard Klemetsen.

Eric Frenzel fra Tyskland ble nummer tre.

Jørgen Graabak ble beste nordmann bak Moan og Klemetsen, og endte på åttendeplass.

Omstart i langrennet

Langrennet åpnet for øvrig dramatisk da Klemetsens nærmeste konkurrent etter hopprennet, Bernard Gruber, startet for tidlig bak nordmannen.

Det ble dermed noe så sjeldent som omstart i kombinert.

Gruber, som var nummer to etter hopprennet, ble flyttet lenger bak i feltet, men gikk seg raskt opp bak ryggen til Klemetsen.

Hjemmehåpet Mikko Kokslien var en av mange norske som hoppet så dårlig at han ikke fikk starte i langrennet. Lørdag ble han disket i hopprennet.

Etter denne tjuvstarten måtte man starte hele rennet på nytt.

Omstart i kombinertlangrennet


Siste nytt

 • McIlroy forklarer raseriutbruddet: – Det var respektløst

  Både oppførselen til den amerikanske caddien Joe LaCava og den europeiske spilleren Rory McIlroy skapte store overskrifter lørdag kveld.

  På pressekonferansen etter at Ryder Cup-seieren var sikret ble McIlroy spurt om hendelsen.

  Der forteller han at han ikke har møtt LaCava, men at de to utvekslet tekstmeldinger lørdag kveld og McIlroy forteller at tiden leger det meste.

  Ute ved parkeringsplassen var McIlroy helt fra seg og sa klart ifra til en annen amerikanske caddie, Jim Mackay. Da grep iren Shane Lowry inn og sørget for at McIlroy satt seg i bilen.

  På spørsmål om han er irritert eller lettet for at Lowry brøt inn, svarer McIlroy:

  – Jeg er lettet. Veldig lettet. Vi snakket om det som et lag i går (lørdag) kveld. Vi følte at det var respektløst. Det var ikke bare respektløst mot meg og «Fitz» (Matt Fitzpatrick), det var respektløst mot hele laget, sier McIlroy.

  The 2023 Ryder Cup
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Vålerenga skaffet seg pusterom i nedrykksstriden

  Før søndagens kamp mellom Sandefjord og Vålerenga lå begge de to lagene med 21 poeng, samme antall poeng som Haugesund på kvalikplass.

  Dermed var det en svært viktig kamp i Sandefjord søndag kveld, og det som viste seg å bli en kamp hvor Vålerenga tok et godt steg bort fra den verste nedrykkstriden.

  Den nyinnkjøpte spissen Andrej Ilic har vært en stor suksess i Vålerenga-trøya de siste ukene og serberen headet Vålerenga i ledelsen mot slutten av den første omgangen.

  Ti minutter ut i den andre omgangen økte Vålerenga ledelsen etter et straffespark fra Stefan Strandberg og de så ut til å ha full kontroll på seieren. Spenning ble det likevel etter at Sandefjord reduserte med Danilo Al-Saed halvveis i omgangen, men flere mål ble det ikke.

  Dermed var det Vålerenga som tok en viktig 2-1-seier og har et lite pusterom med syv runder igjen av Eliteserien. Vålerenga ligger nå på en ellevteplass, med Sandefjord to plasser bak.

  – Uansett om det er Sandefjord vi møter, så er det ekstremt viktig (å ta tre poeng). At det er et lag som ligger rundt oss på tabellen, det gjør ingenting. Vi må nok ha ti poeng til, så det er bare å jobbe på, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til NRK.

  Eliteserien i fotball 2023: Sandefjord - Vålerenga
  Foto: Trond R. Teigen / NTB
 • Viking-kapteinen hardt ut etter «årsverste»: – Blir fullstendig ydmyket

  Molde herjet på hjemmebane i kveld da de sikret 4-0-seier over Viking, som gikk på sin første ligatap på fire måneder.

  – Vi stilte opp i dag og leverte på et nivå som var langt, langt unna det vi pleier. Og så synes jeg Molde er et godt lag. De straffer oss hardt, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til NRK.

  – Det er en kamp hvor vi blir fullstendig ydmyket. Vi får juling, supplerer Viking-kaptein Zlatko Tripic.

  Viking tapte på dramatisk vis 3-4 på hjemmebane mot Molde 4. juni. Fra å ligge midt på tabellen har de spilt seg helt opp til tabelltopp etter tolv seirer og én uavgjort på de neste 13 kampene i Eliteserien, men søndag var det igjen Molde som var motstander.

  Der var de regelrett sjanseløse og Molde vant 4-0 på hjemmebane. Vondt ble også verre etter en halvtime i den første omgangen da midtstopperkjempen David Brekalo måtte ut etter å ha fått seg en smell.

  Molde satte det første målet allerede etter 10 minutter spilt. Kort tid senere doblet Kristian Eriksen ledelsen. I andre omgang kom målene som perler på en snor, da Kristoffer Haugen økte ledelsen ytterligere og Magnus Wolff Eikrem til slutt puttet på til 4-0.

  – Jeg synes det er en veldig god kamp av oss, hvor vi får vist oss frem slik som vi ønsker. I dag er jeg veldig godt fornøyd med guttene.Vi spiller god fotball, sier Molde-trener Erling Moe.

  Med syv runder igjen ligger Molde syv poeng bak Viking. Bodø/Glimt, som møter Strømsgodset senere søndag, kan ta over tabelltoppen med seier.

  X9W5sGDEpPs
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste