Hopp til innhold

Forbanna Holund konfronterte Bolsjunov etter «takling»: – Hva er vitsen?

LAHTI (NRK): Emil Iversen imponerte og viste hvor råsterk han er på den siste testen på 30 kilometer før VM. Men bak ham utspilte det seg et voldsomt drama – med Hans Christer Holund og Aleksandr Bolsjunov i hovedrollene.

Hans Christer Holund

KLAR TALE: Fra Hans Christer Holund, her avbildet tidligere denne sesongen.

Foto: Geir Olsen / NTB

Laster innhold, vennligst vent..

Holund var regelrett forbannet da han gikk over målstreken etter 30 kilometer med skibytte i Lahti. Han ble nummer seks. Bak Emil Iversen, Sjur Røthe, Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger.

– Hva er vitsen?

Og Aleksandr Bolsjunov.

Men Holund hadde en høne å plukke med russeren. Like etter målgang gikk begge de to inn et område der utøverne skifter tøy etter rennene. Lyn-løperen så irritert ut og oppsøkte Bolsjunov.

e8JfYfGHeDk

FÅR KNALLHARD KRITIKK: Aleksandr Bolsjunov, her etter et renn tidligere denne sesongen.

Foto: Emmi Korhonen / Lehtikuva / NTB

– Jeg spurte han egentlig bare hvorfor. Hva er vitsen? Det er ikke der løpet blir avgjort. Det var god plass der. Man kan avgjøre i bakken og på oppløpet og hvor som helst ellers, men i en venstresving er ikke der vi avgjør det.

– Jeg var forbannet. Ikke sint, men mest oppgitt. Han er en såpass god skiløper, så han hadde nok slått meg uansett, men det er andre måter å avgjøre på.

Hendelsen han snakker om skjedde like før målgang. Holund gikk rett i bakken og sikkerhetsnettet i en sving i en utforkjøring med Bolsjunov på bakskiene.

– Det er jo Bolsjunov som kjører meg ned i svingen der. Jeg knekker begge stavene og blir vippet ut i nettet. Da tryner jeg og det samme gjør Bolsjunov. Da er egentlig løpet ødelagt, sier Holund om situasjonen.

«Bra norsk taktikk»

Bolsjunov, for dagen uten tolk i pressesonen, gjorde ett kort intervju med russisk tv etter rennet. Så gikk han smilende forbi det som var av journalister.

Da NRK forsøkte å få en kommentar i forbindelse med Holund-hendelsen, svarte russeren «bra norsk taktikk», smilte enda mer og viste begge tomlene opp. Før han forlot stadionområdet.

– Uforsiktig

Dagens største glis blant langrennsherrene var definitivt Emil Iversen. Men også han blir litt alvorlig når samtalen handler om Bolsjunovs skigåing på fellesstarter. Trønderen svarer «ja, absolutt» på spørsmål om man må holde seg unna russeren i felt.

– Han er veldig god, men kan være litt skummel også. Holund fikk kjenne det på kroppen i dag.

– Han har en lei tendens til å være et missil i feltet, han ser ikke folk og går bare rett gjennom. Det er ikke noe nytt det, men det er kjipt at det går hardt utover Holund. Jeg tror jeg kunne slått Bolsjunov, men vi får se senere i vinter, sier Iversen.

– Gjør han det med vilje?

– Jeg vet ikke, men han er hvert fall uforsiktig.

RyOjnnFsSQk

LØRDAGENS SEIERSPALL: Emil Iversen smiler for seier foran Sjur Røthe og Pål Golberg.

Foto: Markku Ulander / AP

– På grensen til utilgivelig

Pål Golberg imponerte stort med nok en pallplass i et lengre distanserenn. Han er enda mer knallhard i dommen over Bolsjunov.

– Hva tenker du om hendelsen med Bolsjunov og Holund?

– Der har Holund null skyld. Det var rett og slett påkjørsel bakfra. Slik ser vi gjerne ikke skjer, men det skjedde. Jeg håper russeren ber om unnskyldning.

– Det som skjer på slutten er nesten på grensen til utilgivelig. Hvis det er en plass du ikke skal passere så er det på yttersiden der. Det er lov å ha med seg hodet.

Krüger falt

Det første verdenscuprennet norske langrennsherrer går i siden november ble i hvert fall innholdsrikt. Også før den dramatiske avslutningen.

Selv om det var et relativt stort felt som lå samlet gjennom de første 15 kilometerne på klassiskdelen, slo det sprekker umiddelbart etter skibyttet.

Det var Sjur Røthe som satte fart ut fra stadion. En større gruppe på ni mann ble senere til 14. Før de siste kilometerne. Da var det bare fem nordmenn og Bolsjunov igjen. De norske gutta hadde gjennom hele løpet forsøkt å gjøre støt mot russeren. Til slutt måtte det et fall til.

Den siste kilometeren før mål ble også dramatisk for en av de norske. Simen Hegstad Krüger falt i den nest siste svingen og var hektet av i seierskampen.

– Jeg var litt ivrig der. Det var endelig en mulighet til å kjempe om verdenscupseier og podium der, så blir jeg på innerski, sier Krüger.

På oppløpet var det ingen tvil. Emil Iversen var sterkest i en heftig duell med Sjur Røthe. Like bak føk altså Pål Golberg inn på en tredjeplass.

Sjette og siste nordmann i troppen gikk seg kraftig opp etter en blytung klassiskdel. Martin Løwstrøm Nyenget gikk til slutt inn til en 16. plass i Lahti.

Sportsnyheter

Premier League - Arsenal v Chelsea

Leken Ødegaard ydmyket Chelsea: – En magiker

Arsenal dundret inn både én, to, tre, fire og fem scoringer mot Chelsea. Etter to målgivende hagler det med komplimenter til Martin Ødegaard.

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Det østerrikske forbundet bekrefter: Går mot comeback for Hirscher - for Nederland

    Tirsdag kveld skrev flere sveitsiske medier at det går mot comeback for alpinlegenden Marcel Hirscher.

    Onsdag morgen bekrefter det østerrikske skiforbundet at de har vært i samtaler med Hirscher og at Hirscher der har bedt om å få kjøre for Nederland. Det ønsket har det østerrikske skiforbundet godkjent.

    Det sier generalsekretær Christian Scherer.

    Scherer forteller at det østerrikske forbundet forsøkte å overtale ham til å gjøre comeback for Østerrike, men nå blir det altså trolig Nederland.

    Hirscher har foreløpig ikke selv bekreftet et comeback. 35-åringen har en mor fra Nederland.

    Østerrikeren anses som en av tidenes beste alpinister og kan skilte med 67 verdenscupseiere. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt hele åtte år på rad, fra 2011/2012-sesongen til 2018/2019.

    – Oi, dette høres spennende ut. Hvis dette stemmer kan det bli et enormt sirkus å følge til vinteren, sier NRKs alpinekspert Nina Haver-Løseth.

    Hun er likevel usikker på om han blir like overlegen som han tidligere har vært.

    – Det kommer helt an på hvor mye han har vedlikeholdt og utviklet seg i tråd med idretten. Nivået har vært skyhøyt de siste sesongene, sier Haver-Løseth.

    Tidligere i vår ble det kjent at Lucas Braathen gjør et lignende comeback for Brasil, hvor Braathens mor er fra.

    Austrian Alpine Ski World Cup winner Marcel Hirscher attends a news conference in Vienna
    Foto: LEONHARD FOEGER / Reuters
  • Nervøs Alcaraz overrakte gjev pris til Bellingham

    Spanske Carlos Alcaraz innrømmer at han var full av nerver før han mandag skulle gi Jude Bellingham Laureus-prisen som årets mannlige gjennombrudd.

    Den unge tenniskometen bretter ut om følelsene han kjente på før han entret scenen i Madrid.

    – Helt ærlig så følte jeg meg ikke komfortabel i det hele tatt. Jeg var så nervøs, og beina mine skalv. Jeg øvde på talen 50 ganger for å forsikre meg om at alt ble perfekt. Jeg er ikke vant til å snakke foran så mange idrettslegender. Det var en flott opplevelse, fortalte Alcaraz på en pressekonferanse i forkant av Madrid Open.

    Den 20 år gamle verdenstreeren beskriver øyeblikket da han ga Bellingham prisen som «vakkert».

    – Jeg har så stor respekt for ham. Han er en fantastisk atlet, så jeg er glad for at jeg fikk oppleve dette.

    Alcaraz fikk selv prisen som årets gjennombrudd under fjorårets utdeling. 20-åringen har tatt den internasjonale tennisscenen med storm de siste årene, blant annet ved å vinne både US Open (2022) og Wimbledon (2023).

    Denne uken skal spanjolen forsøke å ta sin tredje strake tittel i Madrid Open. Alcaraz er andreseedet i turneringen.

    (NTB)

    Alcaraz
    Foto: AP
  • Nok et tap for Lilleberg og Lightning

    Emil Lilleberg og hans Tampa Bay Lightning tapte 3–2 borte for Florida Panthers, og ligger dermed under 2–0 i kamper av Stanley Cup-sluttspillets første runde.

    Lilleberg fikk 17 minutter på isen og bidro med blant annet ett skudd på mål.

    Washington Capitals v Tampa Bay Lightning
    Foto: BRUCE BENNETT / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal