Hopp til innhold

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Bronselaget

BRONSE: Thomas Oxaal og ledsager Ole Martin Lid sikret bronsen etter en god sisteetappe.

Kjartan Haugen, Vilde Nilsen og Trygve Toskedal Larsen la grunnlaget på sine etapper, og sendte Thomas Oxaal med ledsager Ole Martin Lid ut på en tredjeplass på siste etappe.

Oxaal forsvarte tredjeplassen med bravur, tross hard kamp fra utfordrerne bak, og sikret bronse til det norske stafettlaget. I mål 1 minutt og 20 sekunder bak vinnerne fra Russland. Frankrike sikret sølvet.

– Jeg skjønte at det handlet om bronsemedaljen, så jeg måtte finne et tempo jeg klarte å holde hele veien. Jeg kjente de kom fort bakfra, men det gikk.

Konkurrentene kom fort bakfra, men Oxaal klarte så vidt å holde unna.

– Jeg var så stiv, men jeg er så glad det holdt til medalje, og at jeg ikke ødela for laget, avslutter Oxaal.

Utøvere fra flere klasser

Stafettlagene er satt sammen av utøvere fra forskjellige klasser, hvor en total poengsum avgjør konstellasjonen. Trener Bjørn Kristiansen var strålende fornøyd med å ta medalje som lag

– Vi trener sammen hele tiden, men konkurrerer hver for oss. Nå får vi muligheten til å gjøre noe sammen, og det er helt fantastisk.

Treneren klarte nesten ikke se på, da Oxaal kjempet om medalje på den siste etappen.

– Det har vært så spennende, ærlig talt. Det veksler mye, men til slutt så ser vi jo hvordan det er.

Solid laginnsats

Kjartan Haugen gikk første etappe for Norge, og 46-åringen som overrasket stort med en sjetteplass på lørdagens sprint, gikk godt på den første etappen og vekslet 11,3 sekunder bak ledende Hviterussland.

– Jeg var litt usikker på hvordan det gikk, men det gikk bra heldigvis, forteller 46-åringen.

VM snøsport for parautøvere

MER JUBEL: Vilde Nilsen har to gull og ett sølv fra før av i dette mesterskapet. Nå har hun også bronse fra stafetten.

Foto: Geir Olsen / NTB

Haugen, som tilhører klassen for stående herrer, sendte Vilde Nilsen ut på Norges andre etappe på en tredjeplass. Nilsen, som selv konkurrerer som stående kvinne, møtte tøff motstand på sin etappe.

– På min etappe var det veldig tungt og jeg ble forbigått av mange veldig sterke menn, men jeg fokuserte på å sende Trygve ut ikke alt for langt bak, sier Nilsen.

Det ble tøft for 21-åringen, som allikevel hang greit med og sendte Trygve Toskedal Larsen ut 1 minutt og 18 sekunder bak.

Toskedal Larsen klinket til på sin etappe og gikk inn mye av forspranget lagene foran hadde, og sendte ankermann Oxaal og ledsager Ole Martin Lid ut på en tredjeplass.

– Jeg syns det gikk bra, og jeg klarte å holde jevn fart hele tiden, forteller Toskedal Larsen.

Sportsnyheter

Erlend Hustad

Full kok etter rødt kort – Jerv-treneren slakter dommeren

Det var dramatisk i Stavanger da Jerv-spiller Erlend Hustad fikk sitt andre gule kort. Eksperter mener Hustad har en god sak, men hoveddommeren står på sitt.

Siste nytt

 • PSG-spiller kritiseres for å ha stått over kamp og markering mot homofobi

  Idrissa Gueye får tøff medfart i Frankrike etter at han for andre år på rad sto over et oppgjør der spillerne hadde regnbuefargede tall på ryggen.

  Senegaleseren reiste med Paris Saint-Germain til bortemøtet mot Montpellier i Ligue 1 sist helg, men var ikke i kamptroppen. Det ble fra klubbhold opplyst at han uteble av «personlige årsaker».

  Ifølge radiostasjonen RMC ville ikke Gueye spille i en drakt med regnbuefargede siffer og ta del i fransk fotballs årlige markering mot homofobi. Han var heller ikke med i en tilsvarende kamp forrige sesong. Saken har skapt sterke reaksjoner.

  Rouge Direct jobber for å motvirke homohat i fotballen, og organisasjonen ber PSG og ligaen kreve at Gueye forklarer seg. Den åpner også for at midtbanespilleren bør bli straffet.

  «Homofobi er ikke en mening, men en forbrytelse», skriver Rouge Direct på Twitter.

  Idrissa Gueye
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Vindheim ferdig i Schalke

  Andreas Vindheim (26) er ferdig i Schalke etter å ha rykket opp til Bundesliga med den tyske storklubben.

  – Det var ingen enkel beslutning, spesielt etter et så suksessrikt år med opprykk og seriemesterskap i 2. Bundesliga, sier Schalke-direktør Rouven Schröder i en pressemelding.

  Vindheim vender tilbake til Sparta Praha. Bergenseren dro på lån i januar og spilte syv kamper for Schalke. Store deler av våren ble ødelagt av en skade i leggen.

  Vindheim
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Uenighet i Sveriges landslag

  Flere svenske langrennsløpere har ikke skrevet under på en ny avtale med skiforbundet foran kommende sesong, til tross for at lagene ble presenterte tirsdag.

  Med der var som ventet Frida Karlsson, som har noe å revansjere etter en svak OL-sesong.

  – Til neste år handler det om å finne en stabil form som kan holde sesongen ut. Jeg skal aldri mer være på bunnen, sa Karlsson på tampen av sist sesong.

  Tirsdag ble hun presentert blant de 14 som skal kjempe om edelt metall i VM i Planica i månedsskiftet februar/mars.

  Ifølge svenske medier er det imidlertid flere løpere som ikke er enig med skiforbundet foran sesongen. Fra før er det klart at sprintstjernen Linn Svahn skal satse mot VM utenfor landslaget.

  Veteranen Calle Halfvarsson er en av dem som ikke har skrevet under ennå.

  – Det er noen punkter i avtalen vi ikke er fornøyde med. Vi kan ikke bare akseptere alt, men jeg håper at vi ror noen ting i land i dag, sier han til Aftonbladet. (NTB)

  Vinter-OL i Beijing 2022: Langrenn 15 km klassisk menn
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste