Norsk sølv etter rå Rydzek-avslutning

OSLO/LAHTI (NRK): VM-kongen Johannes Rydzek ble for sterk for Magnus Krog da lagsprinten i Lahti ble avgjort på de siste metrene.

Ski-VM Lahti 2017.

SØLVGUTTENE: Magnus Moan (t.v.) og Magnus Krog sørget for nok et lagsølv i kombinert.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fire gull av fire mulige er fasiten for tyskeren i ski-VM etter at han stakk av på lagsprinten inne på stadion i Lahti. For Norges del ble det et nytt lagsølv.

Åtte tideler skilte Krog og VM-kongen Johannes Rydzek før de siste 1,5 kilometrene. Nordmannen ledet an hele veien, men tyskeren smatt forbi i den siste svingen.

Der tok de to som kjempet om gullet igjen en russisk utøver, og måtte ta hensyn til ham på vei inn på oppløpet. Det til tross for at han flere ganger fikk beskjed av en person i arrangørstaben om å flytte seg.

– Jeg var rimelig forbannet da jeg kom i mål. Synd, men vi gjorde en sinnssyk bra jobb i dag, sier Magnus Krog.

– Skandale. Arrangørtbabbe. Helt tragisk, men vi gjorde en veldig god figur. Det var råartig å gå. Jeg er stolt som en hane, sier en smilende Magnus Moan.

«En skandale»

Moen var opptatt av mediene ikke skulle fokusere på russeren, men det norske sølvet i etterkant.

– Håpløst. En skandale, sier tidligere kombinertløper og NRK-ekspert Fred Børre Lundberg.

– Det ødela fighten inne på oppløpet. Krog gamblet på at russeren holdt innersporet, men han måtte stoppe opp. Jævlig kjedelig. Men det er kjempestort med sølv. Vi har kommet litt tilbake. Det var ordentlig gøy å være med i kampen igjen, sier landslagstrener Kristian Hammer.

Dramatisk spurt i kombinert stafett

Norge fikk en brukbar start på lagsprinten etter en fjerdeplass i hoppdelen. Magnus Krog hoppet lengst av samtlige med 126,5 meter i storbakken og slo Tyskland-stjernen Eric Frenzel med en meter.

Den norske duoen Magnus Moan og Magnus Krog var derfor optimistiske før langrennsdelen. De startet langrennet 24 sekunder bak Frankrike, som hentet hjem VM-tittelen i lagsprint for to år siden, og Moan åpnet med å hente inn 16 av disse. Krog fulgte opp den prestasjonen med å sende ut lagkameraten i tet.

Ledet før siste etappe

Kun 1,2 sekunder skilte Norge, Tyskland, Frankrike og Japan etter tre veksling. Halvveis ledet Norge foran Tyskland, Frankrike, Østerrike og Japan, men fortsatt var det kun 2,7 sekunder mellom første- og femteplass.

Eric Frenzel forsøkte å rykke på den sjette runden, men fikk svar. Moan gikk ut først på sin siste etappe og stakk fra direkte før Frenzel meldte seg på.

– Dette er Norges store sjanse, meldte NRK-kommentator Jann Post.

– Det står mellom Tyskland og Norge nå, supplerte ekspert Torgeir Bjørn.

Det skulle vise seg å stemme bra, men det var nok en gang de tyske kombinertguttene som var sterkest.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kasper forsvarer valget av Pattaya

  FIS-president Gian-Franco Kasper (75) forsvarer beslutningen om at Det internasjonale skiforbundets kongress legges til Thailand. Norges Skiforbund ønsket at FIS-kongressen i 2020 ikke skulle arrangeres i Pattaya.

  – Pattaya er ikke bare sexindustri. Etter det jeg vet, er det en by med fasiliteter for å avholde store kongresser. Byen har også den luksusen vi trenger for våre delegater, sa FIS-president Kasper på en pressekonferanse i Seefeld.

  Kasper
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sølv og bronse i skiskytter-EM

  Tarjei Bø og Endre Strømsheim tok henholdsvis sølv og bronse på herrenes normaldistanse i EM i skiskyting. Bø ledet etter siste skyting, men måtte nøye seg med sølv kun 3,7 sekunder bak bulgarske Krasimir Anev.

  Verdenscup skisyting Antholz
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Bjørnstad til Seefeld etter sykdom

  Kombinertutøver Espen Bjørnstad har slitt med sykdom, men onsdag reiste han nedover til Seefeld. Resten av laget reiste mandag. Bjørnstad har kun trent to ganger tidligere i VM-bakken, og nå rekker han bare to treningshopp før mesterskapet er i gang.

  Espen Bjørnstad
  Foto: Andreas Hagen

Sendeplan

Kl. Program Kanal