NRK Meny
Normal

Norsk sølv etter rå Rydzek-avslutning

OSLO/LAHTI (NRK): VM-kongen Johannes Rydzek ble for sterk for Magnus Krog da lagsprinten i Lahti ble avgjort på de siste metrene.

Ski-VM Lahti 2017.

SØLVGUTTENE: Magnus Moan (t.v.) og Magnus Krog sørget for nok et lagsølv i kombinert.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Fire gull av fire mulige er fasiten for tyskeren i ski-VM etter at han stakk av på lagsprinten inne på stadion i Lahti. For Norges del ble det et nytt lagsølv.

Åtte tideler skilte Krog og VM-kongen Johannes Rydzek før de siste 1,5 kilometrene. Nordmannen ledet an hele veien, men tyskeren smatt forbi i den siste svingen.

Der tok de to som kjempet om gullet igjen en russisk utøver, og måtte ta hensyn til ham på vei inn på oppløpet. Det til tross for at han flere ganger fikk beskjed av en person i arrangørstaben om å flytte seg.

– Jeg var rimelig forbannet da jeg kom i mål. Synd, men vi gjorde en sinnssyk bra jobb i dag, sier Magnus Krog.

– Skandale. Arrangørtbabbe. Helt tragisk, men vi gjorde en veldig god figur. Det var råartig å gå. Jeg er stolt som en hane, sier en smilende Magnus Moan.

«En skandale»

Moen var opptatt av mediene ikke skulle fokusere på russeren, men det norske sølvet i etterkant.

– Håpløst. En skandale, sier tidligere kombinertløper og NRK-ekspert Fred Børre Lundberg.

– Det ødela fighten inne på oppløpet. Krog gamblet på at russeren holdt innersporet, men han måtte stoppe opp. Jævlig kjedelig. Men det er kjempestort med sølv. Vi har kommet litt tilbake. Det var ordentlig gøy å være med i kampen igjen, sier landslagstrener Kristian Hammer.

Dramatisk spurt i kombinert stafett

Norge fikk en brukbar start på lagsprinten etter en fjerdeplass i hoppdelen. Magnus Krog hoppet lengst av samtlige med 126,5 meter i storbakken og slo Tyskland-stjernen Eric Frenzel med en meter.

Den norske duoen Magnus Moan og Magnus Krog var derfor optimistiske før langrennsdelen. De startet langrennet 24 sekunder bak Frankrike, som hentet hjem VM-tittelen i lagsprint for to år siden, og Moan åpnet med å hente inn 16 av disse. Krog fulgte opp den prestasjonen med å sende ut lagkameraten i tet.

Ledet før siste etappe

Kun 1,2 sekunder skilte Norge, Tyskland, Frankrike og Japan etter tre veksling. Halvveis ledet Norge foran Tyskland, Frankrike, Østerrike og Japan, men fortsatt var det kun 2,7 sekunder mellom første- og femteplass.

Eric Frenzel forsøkte å rykke på den sjette runden, men fikk svar. Moan gikk ut først på sin siste etappe og stakk fra direkte før Frenzel meldte seg på.

– Dette er Norges store sjanse, meldte NRK-kommentator Jann Post.

– Det står mellom Tyskland og Norge nå, supplerte ekspert Torgeir Bjørn.

Det skulle vise seg å stemme bra, men det var nok en gang de tyske kombinertguttene som var sterkest.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Minde klar for Wolfsburg

  Den norske fotballprofilen Kristine Minde blir lagvenninne med Caroline Graham Hansen i tyske Wolfsburg fra neste sesong. Tirsdag bekreftet den tyske storklubben signeringen. Minde opplyste selv i forrige uke at hun forlater svenske Linköping.

  Kampen Norge - Belgia under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Tre FIFA-toppar utestengde

  FIFAs etiske komité utestengjer Richard Lai frå Guam, Julio Rocha frå Nicaragua og Rafael Esquivel frå Venezuela for livstid. Dei tre FIFA-toppane har sagt seg skuldig i korrupsjon under rettssaka som pågår i New York.

  Julio Rocha og Sepp Blatter
  Foto: Esteban Felix / Ap
 • Ny curling-siger i EM

  Norge går frå siger til siger i curling-EM i Sveits. I føremiddag slo Thomas Ulsruds lag Austerrike 7-4 og tok sin femte siger på seks kampar. Det held til delt andreplass saman med Sverige.

  Seinare i dag skal Norge møte Skottland, som tapte 5-4 for Sverige i dag tidleg.

  Thomas Ulsrud
  Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn