– Det verste jeg har vært med på

De har trent beinhardt hele livet, og gått utallige tøffe renn. Men Therese Johaug og Vibeke Skofterud har aldri vært så slitne som etter lørdagens kraftprøve i Rogla.

Video - Det verste skirennet jeg har gått

-VIDEO: Se Vibeke Skofterud sjangle ut av målområdet.

johaug

Her har Therese Johaug karret seg på beina igjen etter å ha ligget langflat i snøen. Aldri før har hun vært så sliten.

Foto: SRDJAN ZIVULOVIC / Reuters
skofterud

Vibeke Skofterud får et varmende ullteppe rundt seg etter målgang, etter at hun omsider kom seg opp i stående stilling.

Foto: Jure Makovec / Afp

– Jeg var sprek, men på slutten tror jeg at jeg fikk høyden rett i fleisen. Jeg tror jeg aldri har vært så «kje» noen gang som da jeg kom i mål.

Ble svimmel

Ordene kommer fra Therese Johaugs munn like etter at hun har kommet seg på beina og fått på seg tørt tøy etter lørdagens 10 kilometer. Og for ordens skyld, dialektordet «kje» betyr det samme som sliten.

– Jeg bare lå der, jeg var svimmel og visste ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg. Fysioterapeuten måtte komme og ta av meg skiene og greier. Så jeg gikk i hvert fall det jeg kunne.

– Har du vært så sliten før?

– Nei, det er det verste skirennet jeg har gått. Jeg har aldri vært så sliten når jeg har kommet i mål noen gang.

– Helt forferdelig

Johaug ble nummer to, 22 sekunder bak vinneren Justina Kowalczyk fra Polen som taklet 1500 meters høyde over havet klart best i fellesstarten.

Vibeke Skofterud ble nummer tre, etter at hun ikke hadde noen ting å melde i spurten mot lagvenninne Johaug.

– Det er det vondeste jeg har vært med på av skirenn. Det var helt forferdelig. Jeg hadde en veldig bra opphenting underveis og hadde trua på 2. plassen da jeg kom opp i ryggen på Therese. Men da vi skulle begynne å spurte var jeg helt tom. Jeg er helt kjørt, jeg, sier hun smilende til NRK.

Video: Her ser du innspurten som krevde sin kvinne

Video Innspurt 10 km kvinner

VIDEO: Her er innspurten på lørdagens 10 km for kvinner, der Kowalczyk vant i ensom majestet og Johaug og Skofterud lå som slakt etter målgang.

Klarte ikke stå oppreist

I mål ble hun liggende og krølle seg i snøen ved siden av Johaug.

– Ja, jeg var så sliten at jeg var svimmel og ikke klarte å stå på beina. Jeg så da gutta kasta seg over mål, og tenkte «fy f..n, dette her blir jævlig». Og det ble det.

Lite sofatid

Nå gjenstår bare søndagen sprint, så har verdens beste langrennsløpere juleferie. Lange avbrekket blir det likevel ikke, siden avreise til Tour de Ski er tredje juledag.

– Det blir godt å komme hjem til venner og familie nå. Men jeg kommer ikke til å ligge så mye på sofaen, smiler Skofterud.

Siste nytt

 • Obaidli storspilte mot Follo

  Anniken Obaidli var kampens dominerende spiller da Storhamar inntok tabelltoppen med 35-25 borte mot Follo i eliteserien i håndball for kvinner.

  Anniken Obaidli stoppet på ti fulltreffere i kampen hvor det sto 17-11 ved pause.

  Sola hadde små problemer borte mot Oppsal. Det endte med 34-29. Kaja Horst Haugseng og Kristian Sirum Novak stoppet på sju mål hver, mens Lina Marie Jensen ble Oppsals storscorer med åtte mål.

  Tertnes vant med 35-29 hjemme mot Larvik. (NTB)

 • Ødegaard ikke i Arsenals tropp

  Martin Ødegaard er ikke med når Arsenal møter AFC Wimbledon i 3. runde av ligacupen onsdag 20.45.

  Arsenal-manager Mikel Arteta har valgt å hvile mange av profilene mot klubben fra nivå tre.

  Ødegaard mottok ros fra Arteta etter at han ble matchvinner i helgens kamp mot Burnley.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Anthony Devlin / AP
 • Drømmedebut for Sakor

  Dagen etter at Vajebah Sakor ble klar for Brann, scoret han sitt første mål. Innbytteren trengte litt mindre enn fire minutter på banen for å gjøre seg bemerket da Brann slo Harstad 5–0 i 3. runde av cupen.

  Bergenserne ledet 1–0 mot 4-divisjonslaget til pause etter mål av Mathias Rasmussen. I 2. omgang ble forskjellene mellom topp og bredde synligere. Moonga Simba la på til 2–0, før to raske mål av Aune Heggebø doblet ledelsen til 4–0.

  Sakor fastsatte sluttresultatet til 5–0 i det 71. spilleminutt.

Sendeplan

Kl. Program Kanal