Norsk skuffelse på nyttårshopprennet – hoppsensasjonen vant igjen

Som i det første hopprennet stod duellen mellom Ryoyu Kobayashi og Markus Eisenbichler. Og nok en gang ble det japansk jubel.

Germany Ski Jumping Four Hills

VANT: Nok en gang ble det seier på japanske Ryoyu Kobayashi.

Foto: Matthias Schrader / AP

De norske gutta klarte ikke å nå opp i noen tetstrid når det prestisjetunge nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen gikk av stabelen. Etter den første omgangen var Anders Fannemel Norges beste på en åttendeplass.

Daniel-André Tande kom ikke videre til finalen.

– Finaleomgangen er bra

I den andre omgangen klarte ikke Fannemel å følge opp førsteomgangen, og endte på en 14. plass etter kun å ha hoppet 128,5 meter.

– Det gikk ganske greit, men jeg får ikke ut de beste hoppene mine i dag heller. Det er kjedelig, sier Anders Fannemel til NRK.

Beste norske ble Halvor Egner Granerud på en 9. plass etter et hopp på 132 meter i den andre omgangen. Han fikk ikke hoppe det første rennet i Oberstdorf, men blir altså Norges beste på nyttårshopprennet.

– Jeg synes finaleomgangen er bra. Vi ser at Stjerne løfter seg. Granerud leverer igjen. Han blir bestemann, så det er jo gledelig, sier Alexander Stöckl, som mener krevende forhold på enkelte av de norske gjorde mye for resultatet i dag.

– Jeg er ganske glad egentlig. Jeg er godt fornøyd og har hatt en fin dag i bakken i dag. Det har vært to gode dager her i Garmsich, og det er det som er så bra med denne sporten. Det er det som gjør det morsomt. At man kan ha sånne nedturer og sånne oppturer med så kort mellomrom, forteller Granerud.

Kobayashi vant andre på rad

I teten var det nok en gang en tett duell mellom japanske Kobayashi, og tyske Eisenbichler. Det var kun 0,2 poeng som skilte dem etter den første omgangen.

I sitt siste hopp svevde Eisenbichler ned til 135 meter, og la presset på japaneren før han skulle ut som sistemann.

Og Kobayashi taklet presset med knappest mulig margin. 133 meter langt hoppet han, og han endte 1,9 poeng foran.

Dermed tar japaneren sin andre seier på to forsøk under denne sesongens hoppuke. Han hadde aldri vært på pallen i verdenscupen før årets sesong, og i dag tok han sin 6. seier for sesongen.

– Det er ekstremt spennende. Det er fantastisk at det er en tysker og en japaner som kjemper i toppen. Det betyr mye for hoppsporten, sier Alexander Stöckl om duellen mellom Kobayashi og Eisenbichler.

Siste nytt

 • Arsenal-stjerne spiller ikke finale

  Arsenal-profil Henrikh Mkhitaryan spiller ikke neste ukes europaligafinale mot Chelsea i Baku fordi han er bekymret for egen sikkerhet. Bakgrunnen er den politiske spenningen mellom Armenia og Aserbajdsjan. Armeneren bekrefter at han blir hjemme.

  Laster Twitter-innhold
 • Spitse forlenger med Vålerenga

  Den nederlandske landslagsprofilen, Sherida Spitse, forlenger med Vålerenga Fotball Damer, skriver klubben på Instagram.

  28-åringen kom til klubben i 2018.

  Spitse
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Prestisjepris til Hovland

  Golfspilleren Viktor Hovland (21) ble mandag tildelt prestisjetunge Ben Hogan Award. Prisen er amatørgolfens mest prestisjetunge og går til den spilleren som har levert best i alle college- og amatørturneringer det siste året, skriver Norsk Golf.

Sendeplan

Kl. Program Kanal