Hopp til innhold

Norsk skuffelse på nyttårshopprennet – hoppsensasjonen vant igjen

Som i det første hopprennet stod duellen mellom Ryoyu Kobayashi og Markus Eisenbichler. Og nok en gang ble det japansk jubel.

Germany Ski Jumping Four Hills

VANT: Nok en gang ble det seier på japanske Ryoyu Kobayashi.

Foto: Matthias Schrader / AP

De norske gutta klarte ikke å nå opp i noen tetstrid når det prestisjetunge nyttårshopprennet i Garmisch-Partenkirchen gikk av stabelen. Etter den første omgangen var Anders Fannemel Norges beste på en åttendeplass.

Daniel-André Tande kom ikke videre til finalen.

– Finaleomgangen er bra

I den andre omgangen klarte ikke Fannemel å følge opp førsteomgangen, og endte på en 14. plass etter kun å ha hoppet 128,5 meter.

– Det gikk ganske greit, men jeg får ikke ut de beste hoppene mine i dag heller. Det er kjedelig, sier Anders Fannemel til NRK.

Beste norske ble Halvor Egner Granerud på en 9. plass etter et hopp på 132 meter i den andre omgangen. Han fikk ikke hoppe det første rennet i Oberstdorf, men blir altså Norges beste på nyttårshopprennet.

– Jeg synes finaleomgangen er bra. Vi ser at Stjerne løfter seg. Granerud leverer igjen. Han blir bestemann, så det er jo gledelig, sier Alexander Stöckl, som mener krevende forhold på enkelte av de norske gjorde mye for resultatet i dag.

– Jeg er ganske glad egentlig. Jeg er godt fornøyd og har hatt en fin dag i bakken i dag. Det har vært to gode dager her i Garmsich, og det er det som er så bra med denne sporten. Det er det som gjør det morsomt. At man kan ha sånne nedturer og sånne oppturer med så kort mellomrom, forteller Granerud.

Kobayashi vant andre på rad

I teten var det nok en gang en tett duell mellom japanske Kobayashi, og tyske Eisenbichler. Det var kun 0,2 poeng som skilte dem etter den første omgangen.

I sitt siste hopp svevde Eisenbichler ned til 135 meter, og la presset på japaneren før han skulle ut som sistemann.

Og Kobayashi taklet presset med knappest mulig margin. 133 meter langt hoppet han, og han endte 1,9 poeng foran.

Dermed tar japaneren sin andre seier på to forsøk under denne sesongens hoppuke. Han hadde aldri vært på pallen i verdenscupen før årets sesong, og i dag tok han sin 6. seier for sesongen.

– Det er ekstremt spennende. Det er fantastisk at det er en tysker og en japaner som kjemper i toppen. Det betyr mye for hoppsporten, sier Alexander Stöckl om duellen mellom Kobayashi og Eisenbichler.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Duplantis fikk «blackout» etter verdensrekorden: – Man blir helt hysterisk

Stavkongen Armand Duplantis forbedret sin egen verdensrekord i det NRK-sendte Diamond League-stevnet i Xiamen. Da tok det helt av på arenaen og i kommentatorboksen.

Siste nytt

  • Nytt tap for Norges hockeylandslag

    Det norske herrelandslaget i ishockey tapte 2–3 mot Ungarn lørdag. Norge står dermed med to tap på to forsøk.

    Tobias Bjerke Larsen og Thomas Berg-Paulsen scoret Norges mål. Neste gang Norges beste hockeymenn skal i aksjon er mot Danmark neste helg.

    Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
    Foto: Alf Simensen / NTB
  • Erling Braut Haaland ikke i troppen i FA-cupsemifinalen

    Manchester City må klare seg uten spydspiss Erling Braut Haaland i lørdagens FA-cupsemifinale mot Chelsea på Wembley.

    Haaland måtte i midtuken byttes ut i kampen mot Real Madrid i mesterligaen. I etterkant opplyste City-manager Pep Guardiola at nordmannen hadde et muskulært problem og at han skulle undersøkes ytterligere foran lørdagens semifinalekamp i London.

    Han ble ikke klarert for spill, og dermed må City klare seg uten mannen som har scoret 31 mål på 39 kamper denne sesongen.

    City er regjerende mester i FA-cupen etter at de i fjor vant både ligaen, mesterligaen og cupen. I midtuken ble drømmen om en ny mesterligatittel knust da Real Madrid vant kvartfinalen etter straffesparkkonkurranse.

    De lyseblå er i føringen i kampen om Premier League-tittelen med to poeng ned til Arsenal og Liverpool. Det gjenstår seks seriekamper.

    Haaland er delt toppscorer i ligaen med Chelseas Cole Palmer. De har begge scoret 20 mål. Nordmannen har likevel måttet tåle kritikk den siste tiden. (NTB)

    Haaland
    Foto: DARREN STAPLES / AFP
  • Casper Ruud til finale i Barcelona

    For andre gang på en uke er Casper Ruud klar for finale. Han vant 7–6 (8-6), 6–4 mot argentinske Tomas Martin Etcheverry i ATP-turneringen i Barcelona.

    I søndagens finale venter Stefanos Tsitsipas eller serbiske Dusan Lajovic.

    Casper Ruud
    Foto: JOSEP LAGO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal