Hopp til innhold

Norsk skuffelse i Lake Louise

Ragnhild Mowinckel (30) kjørte for omstendelig da alpinkvinnene startet fartssesongen i verdenscupen. Hun endte på en 25.-plass i Lake Louise-utforen.

Til tross for en god åpning, tapte Mowinckel mye tid nedover traseen.

Kajsa Vickhoff Lie var første alpinist på startstreken i Lake Louise.

Kajsa Vickhoff Lie var første alpinist på startstreken i Lake Louise. Hun endte 2,90 sekunder bak teten og ble nummer 30, mens Inni Holm Wembstad kjørte ned til en 36.-plass.

Italienske Sofia Goggia, vant med fire hundredelers margin vinterens første fartsrenn på kvinnesiden. Corinne Suter (Sveits) og Cornelia Hütter (Østerrike) fylte resten av pallen.

Canada WCup Lake Louise Skiing
Foto: Frank Gunn / AP

Siste nytt

 • Latvia truer med OL-boikott dersom Russland får delta

  Latvia vil avstå fra å delta i Paris-OL neste sommer dersom russiske idrettsutøvere får grønt lys til å være med samtidig som krigen i Ukraina i vedvarer.

  En talsperson for den latviske OL-komiteen opplyser om landets ståsted i et intervju i med nyhetsbyrået Reuters onsdag. Komiteens leder Zorzs Tikmers kom med likelydende uttalelser til nasjonale medier tidligere denne uken, melder AP.

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) åpnet sist uke for at russiske og belarusiske utøvere igjen kan få adgang til internasjonal idrett. Dette må i så fall skje med utgangspunkt i strenge kriterier, som at de aktuelle utøverne konkurrerer som nøytrale, ifølge komiteen.

  Utspillet har skapt debatt både i Norge og internasjonalt.

  Får russiske og belarusiske utøvere klarsignal til å konkurrere i Paris-OL, kan det bli på bekostning av de latviske.

  – Hvis vi måtte ha tatt en avgjørelse nå, ville vi selvfølgelig ikke deltatt i en slik konkurranse. Men Paris-lekene er halvannet år unna. Vi får se hva som skjer i Ukraina – vi håper det ukrainske folket vinner denne krigen, og da vil vi være i en ny situasjon, sier talspersonen for den latviske OL-komiteen.

  (©NTB)

  latvia
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Saudi-Arabia fikk plass i Fifa-styret

  Saudi-Arabia fortsetter å øke innflytelsen i verdensfotballen. Onsdag sikret landet seg en representant i styret til Det internasjonale fotballforbundet (Fifa).

  Det var den saudiske fotballpresidenten Yasser Almisehal som sammen med seks andre styreledere fra ulike asiatiske fotballforbund ble valgt inn i Fifa-styret ut 2027. Saudi-Arabia er også den eneste kandidaten til å være vertskapet for Asiamesterskapet samme år.

  Valgseieren på den asiatiske foballkonføderasjonens årlige møte skjedde i kjølvannet av Al Nassrs signering av Cristiano Ronaldo forrige måned. Det er også forventet at Saudi-Arabia kommer til å søke om å få være vertsnasjon under fotball-VM i 2030 eller 2034.

  Qatars fotballpresident Sheikh Hamad Al Thani ble også valgt til å sitte på styret for første gang. Qatar har nylig hatt fotball-VM i landet og skal igjen fungere som vertskap for Asiamesterskapet i januar neste år.

  Den saudiarabiske fotballpresidenten ble valgt inn i Fifa-styret etter å ha fått 35 av 45 mulige stemmer. Sheikh Hamad ble stemt inn etter å ha fått 40 av mulige 45 stemmer. De to utkonkurrerte Du Zhaocai fra Kina og sørkoranske Chung Mong.

  Fifa-styret har til sammen 37 medlemmer med Gianni Infantino som president.

  (©NTB)

  Yasser Almisehal
  Foto: AMER HILABI / AFP
 • Tottenham manager skal opererast - må ta ufrivilleg pause

  Tottenham-manager Antonio Conte er diagnostisert med kolecystitt, ein betennelse i galleblæra som krev operasjon. Dermed må Conte ta ein ufrivillig pause frå trenarrolla.

  Det er ikkje kjent kor lenge Tottenham-sjefen blir borte. Assistenttrenar Cristian Stellini får ansvaret for å leie laget i Contes fråvær.

  Tottenhams neste kamp er mot Manchester City komande søndag. Det er berre tre poeng som skil laget frå Manchester United som ligg på fjerde plass.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste