NRK Meny
Normal

Norsk sjakksensasjon

Norge slo Kina i tredje runde i sjakk-OL i Dresden. Kina er en av storfavorittene til gullet og rangert som nummer 3.

Sjakk
Foto: NRK

At Norge slo Kina 2,5 og 1,5 er intet mindre enn en sensasjon.

Kjetil Aleksander Lie ble frastjålet viktig datamaskin

Kjetil Aleksander Lie var den store norske spilleren mot Kina

Foto: Sverre Lilleeng / NRK

Kjetil Lie stod for det eneste norske helpoenget. Han spiller rett og slett sjakk som en villmann og han presset etter hvert Bu Xiangzhi til å gjøre feil. En utrolig prestasjon av Lie. Han står dermed med 3 av 3 mulige poeng og har så langt gjort en kanonturnering.

Magnus Carlsen viste også bra spill. Etter å ha kommet noe skeivt ut i sitt parti mot Wang Yue satte han inn en voldsom snuopperasjon og fikk til slutt berget inn halvpoenget med et nødskrik.

Som om ikke det var nok, så vant damelaget også, de slo Emiratene 3,5 – 0,5. det har med andre ord vært en helt ekstraordinær kveld i Dresden, og vi gleder oss alt nå til morgendagen.

Sjakk-OL, Dresden

Sjakk-OL, Dresden

Foto: SEBASTIAN WILLNOW / AFP

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal