Norsk sjakksensasjon

Norge slo Kina i tredje runde i sjakk-OL i Dresden. Kina er en av storfavorittene til gullet og rangert som nummer 3.

Sjakk
Foto: NRK

At Norge slo Kina 2,5 og 1,5 er intet mindre enn en sensasjon.

Kjetil Aleksander Lie ble frastjålet viktig datamaskin

Kjetil Aleksander Lie var den store norske spilleren mot Kina

Foto: Sverre Lilleeng / NRK

Kjetil Lie stod for det eneste norske helpoenget. Han spiller rett og slett sjakk som en villmann og han presset etter hvert Bu Xiangzhi til å gjøre feil. En utrolig prestasjon av Lie. Han står dermed med 3 av 3 mulige poeng og har så langt gjort en kanonturnering.

Magnus Carlsen viste også bra spill. Etter å ha kommet noe skeivt ut i sitt parti mot Wang Yue satte han inn en voldsom snuopperasjon og fikk til slutt berget inn halvpoenget med et nødskrik.

Som om ikke det var nok, så vant damelaget også, de slo Emiratene 3,5 – 0,5. det har med andre ord vært en helt ekstraordinær kveld i Dresden, og vi gleder oss alt nå til morgendagen.

Sjakk-OL, Dresden

Sjakk-OL, Dresden

Foto: SEBASTIAN WILLNOW / AFP

Siste nytt

 • Målrush skjøv WBA mot nedrykk

  Jamie Vardy brøt måltørken og bidro også med en assist da Leicester tok tre viktige poeng i kampen for mesterligaspill med 3-0 over West Bromwich.

  Leicester innehar med seieren fortsatt tredjeplassen på tabellen, med syv poeng opp til Manchester United og fire poeng ned til Chelsea og West Ham.

  For West Bromwich er det verre. De har ni poeng opp til Burnley på rett side av streken, og det er bare seks kamper igjen.

  gldrIK3gKFw
  Foto: Michael Regan / AP
 • Zlatan forlenger med Milan

  Zlatan Ibrahimovic fortsetter karrieren i AC Milan - i hvert fall til sommeren 2022. Det kunngjorde Serie A-klubben torsdag kveld. Ibrahimovic, som fyller 40 år i oktober, har scoret 84 mål på 130 kamper for den italienske klubben.

  FILE PHOTO: Serie A - AC Milan v Torino
  Foto: Alessandro Garofalo / Reuters
 • Hovland og Ventura i ledelsen

  Kristoffer Ventura var i kjempeslag på åpningsrunden i parturneringen New Orleans Classic i golf. Sammen med Viktor Hovland leder han etter første dag.

  Ventura greide sju birdier mot Hovlands tre, men det var sistnevntes birdieputt på det siste hullet som sendte duoen opp i ledelse alene.

  Det spilles «fourball», eller «best ball» som betyr at spillerne spiller med hver sin ball, og at den beste spilleren på hvert hull teller.

  Duoen avsluttet runden ti slag under par. Nordmennene er ett slag foran tre amerikanske duoer.

  Turneringen fortsetter fredag og avsluttes søndag.

  Landslaget i golf
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal