Norsk semifinaleduell i mesterligaen: – Det er som Real Madrid mot Liverpool

Lørdag møtes Espen Lie Hansen (29) og Sander Sagosen (22) i semifinalen i mesterligaen for hvert sitt franske lag.

Espen Lie Hansen og Sander Sagosen

LAGKAMERATER: På landsalget er Espen Lie Hansen (t.v.) og Sander Sagosen (t.h) lagkamerater, men på banen lørdag er de konkurrenter.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Vi er litt underdogs, og det passer oss fint, sier Espen Lie Hansen som spiller for det franske laget Nantes.

Lørdag møter han Paris-Saint Germain (PSG) til en fransk-norsk duell i mesterligaen i håndball. På den andre banehalvdelen står Sander Sagosen.

– Når du spiller i PSG vil du alltid være favoritter. Det er et stempel vi er vant med og ikke tenker så mye over, sier hovedstadslagets midtre bakspiller om favorittstempelet.

Spiller sitt første mesterligasluttspill

Espen Lie Hansen og Nantes har hatt en forrykende sesong, og er for første gang klare for den gjeve «Final4» i håndballens mesterliga.

På veien har laget fra utløpet av Loire-elven slått ut lag som Meshkov Brest og Bjarte Myrhols Skjern Håndbold.

HANDBALL-EUR-SKJERN-NANTES

JUBEL: Nantes-trener Thierry Anti har ført laget til deres første «Final4»-sluttspill. Her jubler han under kvartfinalen mot danske Skjern Håndbold.

Foto: MADS DALEGAARD / AFP

– De har spilt en fantastisk sesong, og har slått lag man på forhånd tenkte de var underlegne mot. Det er virkelig et lag som kommer til å bite fra seg, mener NRKs håndballekspert Håvard Tvedten.

Lie Hansen mener likevel ikke at sesongen for Nantes har vært over forventningene.

– Egentlig ikke. Det var planen fra sesongstart at vi skulle ende opp i «Final4».

Tror Sagosen blir avgjørende

Likevel mener Håvard Tvedten at de tapende finalistene i fjorårets mesterliga er skyhøye favoritter før semifinalen.

– PSG har verdens beste tropp. De har de beste spillerne. Den beste målvakten. Alt spiller deres vei. Det er litt som Real Madrid mot Liverpool i fotballfinalen, sier han kontant.

EM Håndball herrer 2018.

IMPONERT: NRKs håndballekspert Håvard Tvedten er mektig imponert over Sagosens utvikling i PSG.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Spesielt er det en norsk bakspiller Tvedten mener vil vippe semifinalen, og til slutt hele mesterligaen i PSGs favør.

– Jeg tror Sander vil være tungen på vektskålen til å ta tittelen de har lengtet etter i veldig mange år. Et heltent Sander i form, som styrer det laget i riktig retning er veldig vanskelig å slå, mener Tvedten.

Fransk dominans

Hele tre av fire lag i «Final4» er fra den franske ligaen. I den andre semifinalen møter Montpellier fjorårets makedonske mester Vardar.

– Det er kanskje noen lag som skulle vært enda bedre enn i år. Du forventer MKB Veszprém og Barcelona i «Final4», sier Sagosen.

NRK-ekspert Tvedten er ikke overrasket over den franske dominansen.

– Jeg tror ikke det er tilfeldig at det er franske lag som dominerer firelagsturneringen. Den har vært dominert av spanske og tyske lag. Nå har den franske ligaen blitt så bra og er etter min mening bedre enn den tyske hvis man ser på topplagene.

Siste nytt

 • Tromsø vant bunnoppgjøret

  Tromsø slo Stabæk 1-0 i bunnoppgjøret i eliteserien på Nadderud mandag kveld. Robert Taylor ble matchvinner med sin straffescoring etter 76 minutters spill. Luc Kassi misset straffe for Stabæk. Skuddet traff tverrligger og spratt ned på målstreken.

  Tromsøs Robert Taylor
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Utland inne på laget igjen

  Norges lag mot Sør-Korea er det samme som startet mot Nigeria i første kamp. Det vil si at Lisa-Marie Utland er inne igjen, og Karina Sævik er på benken.

  Laget: Ingrid Hjelmseth, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Isabell Herlovsen, Caroline Graham Hansen, Lisa-Marie Utland, Indrid Syrstad Engen, Guro Reiten, Kristine Minde.

  Lisa-Marie Karlseng Utland jublar etter scoring mot Nigeria
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
 • Tyskland cruisa til gruppesiger

  Tyskland var knusande overlegne og slo Sør-Afrika 4-0 i siste gruppespelkamp. Melanie Leupolz, Sara Däbritz, Alexandra Popp og Lina Magull scora. Tyskland vann dermed gruppe B. Sør-Afrika er sist og er slått ut.

  I den andre kampen blei det 0-0 i ein innhaldsfattig kamp mellom Spania og Kina. Spania tek andreplassen framfor Kina, men begge går vidare.

  Tyskland - Sør-Afrika
  Foto: Pascal Guyot / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal