NRK Meny
Normal

Norsk seier i siste playoff-test: – Blir et trykk vi ikke er vant til

Sander Sagosen (20) storspilte da Norge tok en ny seier over Hviterussland, i det som var siste test før skjebnekampene mot Slovenia.

Sander Sagosen

STJERNE: Sander Sagosen viste seg frem også tirsdag mot Hviterussland.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

To møter mot Hviterussland har vært Norges forberedelser til den viktige VM-playoffen mot Slovenia om en snau uke.

I helgen vant Christian Berges menn 36-33. I dag ble det ny seier, med færre baklengsmål og sifrene 33-26.

– Det er bedre i dag. Samhandlingen sitter bedre og det er bedre i angrep og bakover. Vi er på rett vei, sier trener Berge til NRK.

Viktig 20-åring

Det tok tid før Norge fikk grep om kampen, og til pause stod det 15-14 til vertene. Så dro de norske gutta sakte men sikkert ifra. Sander Sagosen bidro stort og scoret sju mål. Det ga bestemannspris.

– Jeg synes jeg treffer bra, blir satt i gode situasjoner og det går fint. Jeg gjør en god kamp. Laget begynner å se bra ut. Det er litt mye rusk i første omgang, men så dreper vi kampen og det skal vi ta med oss, sier Sagosen.

Kent Robin Tønnesen

SCORET SJU: Kent Robin Tønnesen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Kent Robin Tønnesen var tilbake i landslagsdrakta, og banket inn sju mål. Flere fra straffemerket.

– Alt i alt er jeg fornøyd. Vi kommer til å se et helt annet type forsvar på lørdag. Det er noe annet når det er VM det står om, forklarer han.

– Moro å bli buet på

For nå venter det avgjørende VM-omspillet mot Slovenia. Bortekampen spilles 11. juni, og returen i Stavanger fire dager senere.

– Vi må komme helskinnet gjennom opplevelsen der nede. Det blir et trykk vi ikke er vant til. Vi hadde det i EM også, og det er litt vinn eller forsvinn der nede også. Jeg har troa. Det blir morsomt, spår Sagosen.

– Jeg synes vi har spilt veldig, veldig bra når vi har spilt under slike omstendigheter tidligere. Vi reiser ned dit med selvtillit, men det kommer til å bli tøft, sier veteran Bjarte Myrhol.

Trykket i arenaen i Slovenia, bekymrer heller ikke Berge.

– Jeg har spilt der nede et par ganger før, og det var virkelig en heksegryte. Men det er moro å bli buet på. Det får man adrenalin av. Slovenia har alt presset på seg der, mener landslagssjefen.

Siste nytt

 • Jacobsen takket nei til verdenscup

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen (30) prioriterer Oslo, Skeikampen og Gålå framfor verdenscupåpningen i finske Ruka den kommende uken. Det er noen år siden Jacobsen presterte i verdenscupen i Ruka. Hun mener at det er klokest å prioritere annerledes nå.

  Sprint finaler.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Zucca involvert da Rangers vant

  Mats Zuccarello bidro med to assist da New York Rangers slo Ottawa Senators 3-0 natt til mandag. Etter tap i de to siste kampene kunne Rangers nå juble for seier. Første periode var målløs, men fire minutter ut i andre periode scoret Kevin Hayes.

  SPO-HKO-HKN-OTTAWA-SENATORS-V-NEW-YORK-RANGERS
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Norsk siger i curling-EM

  Thomas Ulsruds lag slo Nederland 6-2 i sin tredje kamp i curling-EM i Sveits. Dermed har Norge to sigrar og eitt tap hittil.

  Måndag møter Norge både Slovakia og Italia.

Sendeplan

Kl. Program Kanal