NRK Meny
Normal

Norsk seier i siste playoff-test: – Blir et trykk vi ikke er vant til

Sander Sagosen (20) storspilte da Norge tok en ny seier over Hviterussland, i det som var siste test før skjebnekampene mot Slovenia.

Sander Sagosen

STJERNE: Sander Sagosen viste seg frem også tirsdag mot Hviterussland.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

To møter mot Hviterussland har vært Norges forberedelser til den viktige VM-playoffen mot Slovenia om en snau uke.

I helgen vant Christian Berges menn 36-33. I dag ble det ny seier, med færre baklengsmål og sifrene 33-26.

– Det er bedre i dag. Samhandlingen sitter bedre og det er bedre i angrep og bakover. Vi er på rett vei, sier trener Berge til NRK.

Viktig 20-åring

Det tok tid før Norge fikk grep om kampen, og til pause stod det 15-14 til vertene. Så dro de norske gutta sakte men sikkert ifra. Sander Sagosen bidro stort og scoret sju mål. Det ga bestemannspris.

– Jeg synes jeg treffer bra, blir satt i gode situasjoner og det går fint. Jeg gjør en god kamp. Laget begynner å se bra ut. Det er litt mye rusk i første omgang, men så dreper vi kampen og det skal vi ta med oss, sier Sagosen.

Kent Robin Tønnesen

SCORET SJU: Kent Robin Tønnesen.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Kent Robin Tønnesen var tilbake i landslagsdrakta, og banket inn sju mål. Flere fra straffemerket.

– Alt i alt er jeg fornøyd. Vi kommer til å se et helt annet type forsvar på lørdag. Det er noe annet når det er VM det står om, forklarer han.

– Moro å bli buet på

For nå venter det avgjørende VM-omspillet mot Slovenia. Bortekampen spilles 11. juni, og returen i Stavanger fire dager senere.

– Vi må komme helskinnet gjennom opplevelsen der nede. Det blir et trykk vi ikke er vant til. Vi hadde det i EM også, og det er litt vinn eller forsvinn der nede også. Jeg har troa. Det blir morsomt, spår Sagosen.

– Jeg synes vi har spilt veldig, veldig bra når vi har spilt under slike omstendigheter tidligere. Vi reiser ned dit med selvtillit, men det kommer til å bli tøft, sier veteran Bjarte Myrhol.

Trykket i arenaen i Slovenia, bekymrer heller ikke Berge.

– Jeg har spilt der nede et par ganger før, og det var virkelig en heksegryte. Men det er moro å bli buet på. Det får man adrenalin av. Slovenia har alt presset på seg der, mener landslagssjefen.

Siste nytt

 • Moan må stå over verdenscup

  Magnus Moan sliter med blant annet sår hals og stiller ikke til start under den kommende verdenscuphelgen i kombinert i franske Chaux-Neuve. Mens resten av kombinertlandslaget reiser til Frankrike, blir Moan igjen i Seefeld.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Kroatia-trener etterforskes av EHF

  Kroatias håndballtrener Lino Cervar nekter for å ha sperret en Hviterussland-spiller mot slutten av EM-kampen torsdag. Nå risikerer han likevel straff. Det europeiske håndballforbundet skal vurdere saken fredag får NTB opplyst.

  Kroatias trener Lino Cervar ble utvist ti minutter før slut
  Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
 • Det spøker for super-G-rennet

  Voldsomt snøvær kan sette en stopper for fredagens super-G i verdenscupen i Kitzbühel. Det skriver Det internasjonale skiforbundet på Twitter.– «Standby» i Kitzbühel. Til tross for et travelt nattskift, er løypeforholdene for myke for dagens super-G for øyeblikket. Neste avgjørelse kommer kl. 09.00, skriver FIS. Rennet skal etter planen starte 11.30.

  SKI-ALPINE-MEN-WORLD-DOWNHILL
  Foto: TIZIANA FABI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn