Svendsen sikret norsk seier: – Det er moro å se at Emil er tilbake

ÖSTERSUND (NRK): Emil Hegle Svendsen måtte gå helt i kjelleren på siste etappe da han sikret verdenscupseier til det norske laget i miksstafetten søndag.

BIATHLON-WORLD/

NORSK SEIER: Det norske skiskytterlaget viste god form under søndagens miksstafett

– Det er moro å se at Emil er tilbake, sånn fysisk også. Det var solid det han gjorde langrennsmessig. Skytemessig er det ikke bra nok av Norge. Vi vinner tross alt og det er det viktigste, NRKs skiskytingekspert Ola Lunde.

Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen,Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold sikret verdenscupseieren i søndagens miksstafett. Dette er det tredje året på rad at Norge vinner.

– Det var en stressende siste runde og jeg måtte gå i kjelleren. Det var deilig at jeg klarte å holde meg oppe, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Svendsen følte kroppen fungerte

Emil Hegle Svendsen følte kroppen responderte bra under søndagens miksstafett.

– Det føles veldig bra, så det blir spennende. Jeg pleier ikke å være en som skryter så mye av meg selv, sier trønderen etter målgang.

Svendsen tok ledelsen etter fullt hus på syvende skyting, og til tross for tre bomskudd på siste skyting gikk han inn til seier.

– Det var en frytelig rotete serie og jeg var rusten rett og slett. Det var godt å gjøre unna denne i dag, sier Svendsen.

BIATHLON-WORLD/

SIKRET SEIEREN: Emil Hegle Svendsen viste form og sikret seieren til Norge etter en spennede siste etappe.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Tandrevolds første verdenscupseier.

Ingrid Landmark Tandrevold gikk en god første etappe og tok hennes første verdenscupseier.

– Det var kjempemorsomt. Jeg var skikkelig nervøs, men det var mange andre i feltet som også var det. Vi hadde kjempegode ski og fikk ned alle blinkene til slutt, så da er jeg fornøyd, sier Tandrevold til NRK.

Hvor mye bedre er du nå sammenlignet med i fjor?

– Det vil jeg ikke sammenligne en gang. Jeg har prøvd å fortrenge det da. Nå går det bare en vei og det er oppover, sier Tandrevold.

Tiril Eckhoff og Johannes Thinges Bø viste også god form og gikk gode etapper, til tross for litt bom. Til sammen ble det brukt 13 ekstraskudd av det norske laget.

Hvordan var formen i dag?

– Bra tror jeg, åpnet litt hardt og fikk litt syre, men det var planen i dag. Jeg gjorde alt jeg kunne. Takket være Emil, så går han fra andreplass til første plass i dag. Så det er kjempebra, sier Johannes Thingnes Bø.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Australsk delstat vil søke om OL

  Den australske delstaten Queensland avgjorde mandag at den vil søke om å bli tildelt de olympiske sommerlekene for 2032. Delstatsregjeringen signerte planen om å søke mandag. Nå må statsminister Annastacia Palaszczuk avvente om Queensland får den føderale regjeringens støtte til planene.

  – Først av alt dreier dette seg om stolthet for vår delstat og vil plassere oss tydelig på kartet. Men det er også de fordelene dette vil kunne gi til de kommende generasjonene, sa Palaszczuk i en uttalelse gjengitt av den nasjonale kringkasteren ABC News.

  Tidligere i år lovet Australias statsminister Tony Morrison sin støtte dersom delstaten skulle søke. (NTB)

  The London 2012 Olympic Games
  Foto: Kimmo Mäntylä / NTB scanpix
 • Johaug og Warholm fikk pris

  Langrennsdronningen Therese Johaug og friidrettsstjernen Karsten Warholm ble kåret til årets idrettsutøvere på NISO-gallaen.

  I år som i fjor var det dermed friidrett og langrenn som stakk av med de gjeveste prisene, skriver VG. I fjor ble Marit Bjørgen og Jakob Ingebrigtsen kåret til årets utøvere av medlemmene i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (NISO).

  Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (19), som har slått igjennom på Fotball-Europas største scene i høst, fikk med seg to priser på søndagens galla. Han ble kåret til årets profil og årets unge fotballspiller. (NTB)

  Tommel opp fra Karsten Warholm
  Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal