Svendsen sikret norsk seier: – Det er moro å se at Emil er tilbake

ÖSTERSUND (NRK): Emil Hegle Svendsen måtte gå helt i kjelleren på siste etappe da han sikret verdenscupseier til det norske laget i miksstafetten søndag.

BIATHLON-WORLD/

NORSK SEIER: Det norske skiskytterlaget viste god form under søndagens miksstafett

– Det er moro å se at Emil er tilbake, sånn fysisk også. Det var solid det han gjorde langrennsmessig. Skytemessig er det ikke bra nok av Norge. Vi vinner tross alt og det er det viktigste, NRKs skiskytingekspert Ola Lunde.

Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen,Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold sikret verdenscupseieren i søndagens miksstafett. Dette er det tredje året på rad at Norge vinner.

– Det var en stressende siste runde og jeg måtte gå i kjelleren. Det var deilig at jeg klarte å holde meg oppe, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Svendsen følte kroppen fungerte

Emil Hegle Svendsen følte kroppen responderte bra under søndagens miksstafett.

– Det føles veldig bra, så det blir spennende. Jeg pleier ikke å være en som skryter så mye av meg selv, sier trønderen etter målgang.

Svendsen tok ledelsen etter fullt hus på syvende skyting, og til tross for tre bomskudd på siste skyting gikk han inn til seier.

– Det var en frytelig rotete serie og jeg var rusten rett og slett. Det var godt å gjøre unna denne i dag, sier Svendsen.

BIATHLON-WORLD/

SIKRET SEIEREN: Emil Hegle Svendsen viste form og sikret seieren til Norge etter en spennede siste etappe.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Tandrevolds første verdenscupseier.

Ingrid Landmark Tandrevold gikk en god første etappe og tok hennes første verdenscupseier.

– Det var kjempemorsomt. Jeg var skikkelig nervøs, men det var mange andre i feltet som også var det. Vi hadde kjempegode ski og fikk ned alle blinkene til slutt, så da er jeg fornøyd, sier Tandrevold til NRK.

Hvor mye bedre er du nå sammenlignet med i fjor?

– Det vil jeg ikke sammenligne en gang. Jeg har prøvd å fortrenge det da. Nå går det bare en vei og det er oppover, sier Tandrevold.

Tiril Eckhoff og Johannes Thinges Bø viste også god form og gikk gode etapper, til tross for litt bom. Til sammen ble det brukt 13 ekstraskudd av det norske laget.

Hvordan var formen i dag?

– Bra tror jeg, åpnet litt hardt og fikk litt syre, men det var planen i dag. Jeg gjorde alt jeg kunne. Takket være Emil, så går han fra andreplass til første plass i dag. Så det er kjempebra, sier Johannes Thingnes Bø.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Elverum sluttspillmester

  Elverum ble sluttspillmester for åttende gang på rad i håndball for herrer etter å ha slått ØIF Arendal 31-28 søndag.

  Elverum hadde vunnet de to første kampene i årets sluttspillsfinale, og dermed var søndagens kamp avgjørende i best av fem-serien.

  Elverum-jubel i håndball
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
 • Brann vann i Bodø

  Brann slo Bodø/Glimt 2-1. Dei scora to raske mål etter rundt ein halv time, før Glimt reduserte like før pause. Andre omgang blei mållaus, og Brann sikra sin tredje siger på rad.

  Brann er dermed på femteplass, på målskilnaden bak Bodø/Glimt.

   Bodø/Glimt- Brann.
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Kvalik for Ryerson

  Julian Ryerson og hans «julesongklubb» Union Berlin må ut i kvalifisering for opprykk til Bundesliga. Union spela 2-2 mot Bochum, og hamna bak Paderborn på målskilnad. Paderborn rykkjer opp saman med Köln.

  Unions motstandar i kvaliken blir Stuttgart.

  Julian Ryerson
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal