Svendsen sikret norsk seier: – Det er moro å se at Emil er tilbake

ÖSTERSUND (NRK): Emil Hegle Svendsen måtte gå helt i kjelleren på siste etappe da han sikret verdenscupseier til det norske laget i miksstafetten søndag.

BIATHLON-WORLD/

NORSK SEIER: Det norske skiskytterlaget viste god form under søndagens miksstafett

– Det er moro å se at Emil er tilbake, sånn fysisk også. Det var solid det han gjorde langrennsmessig. Skytemessig er det ikke bra nok av Norge. Vi vinner tross alt og det er det viktigste, NRKs skiskytingekspert Ola Lunde.

Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen,Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold sikret verdenscupseieren i søndagens miksstafett. Dette er det tredje året på rad at Norge vinner.

– Det var en stressende siste runde og jeg måtte gå i kjelleren. Det var deilig at jeg klarte å holde meg oppe, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.

Svendsen følte kroppen fungerte

Emil Hegle Svendsen følte kroppen responderte bra under søndagens miksstafett.

– Det føles veldig bra, så det blir spennende. Jeg pleier ikke å være en som skryter så mye av meg selv, sier trønderen etter målgang.

Svendsen tok ledelsen etter fullt hus på syvende skyting, og til tross for tre bomskudd på siste skyting gikk han inn til seier.

– Det var en frytelig rotete serie og jeg var rusten rett og slett. Det var godt å gjøre unna denne i dag, sier Svendsen.

BIATHLON-WORLD/

SIKRET SEIEREN: Emil Hegle Svendsen viste form og sikret seieren til Norge etter en spennede siste etappe.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Tandrevolds første verdenscupseier.

Ingrid Landmark Tandrevold gikk en god første etappe og tok hennes første verdenscupseier.

– Det var kjempemorsomt. Jeg var skikkelig nervøs, men det var mange andre i feltet som også var det. Vi hadde kjempegode ski og fikk ned alle blinkene til slutt, så da er jeg fornøyd, sier Tandrevold til NRK.

Hvor mye bedre er du nå sammenlignet med i fjor?

– Det vil jeg ikke sammenligne en gang. Jeg har prøvd å fortrenge det da. Nå går det bare en vei og det er oppover, sier Tandrevold.

Tiril Eckhoff og Johannes Thinges Bø viste også god form og gikk gode etapper, til tross for litt bom. Til sammen ble det brukt 13 ekstraskudd av det norske laget.

Hvordan var formen i dag?

– Bra tror jeg, åpnet litt hardt og fikk litt syre, men det var planen i dag. Jeg gjorde alt jeg kunne. Takket være Emil, så går han fra andreplass til første plass i dag. Så det er kjempebra, sier Johannes Thingnes Bø.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Vil utestenge utøver i fire år

  Påtalenemnda i Antidoping Norge ber om fire års dopingutestengelse for en mannlig norsk styrkeløfter. Den positive prøven ble avlagt utenfor konkurranse i september 2018. Styrkeløfteren har testet positivt for et anabolt steroid. Det er opp til domsutvalget i Norges idrettsforbund å avgjøre den endelige straffen.

 • Tap på hjemmebane for Rangers

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på et smertefullt 1-4 tap på hjemmebane natt til fredag. Zuccarello sa etter kampen at han ikke har mye tid igjen i klubben: – Det er tre dager igjen til jeg mest sannsynlig ikke spiller her lenger.

  NHL: Minnesota Wild at New York Rangers
  Foto: Adam Hunger / Reuters
 • Ruud til kvartfinale i Rio

  Casper Ruud er videre til kvartfinalen i ATP-grusturneringen i Rio de Janeiro. Ruud spilte mot portugiseren João Sousa, som er ranket som nummer 40 i verden, men nordmannen slet seg til seier til slutt. I kvartfinalen møter han Laslo Djere

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal