NRK Meny
Normal

Norsk "fallseier" i kvinnestafetten

De to norske lagene fikk en dramatisk start på kvinnenes langrennsstafett. Både Heidi Weng på Norge 1 og Vibeke Skofterud på Norge 2 var involvert i fall på første etappe.

Første etappe av kvinnenes stafett i La Clusaz bestod av knall og fall.

Se fallene på første etappe – både Vibeke Skofterud og Heidi Weng falt

Likevel ble det til slutt en klar seier for Norges førstelag i snøværet i La Clusaz. Og andrelaget kom også på pallen.

– Da tenkte jeg at 2013 har fått en j**** dårlig start, sa Vibeke Skofterud etter at hun hadde blitt påkjørt og falt.

– Det er litt håpløst når man blir kjørt ned i bunnen av en utforkjøring, sa hun. Hun var 53 sekunder bak ledende Finland inn til første veksling.

– Dette var surt. Jeg ble revet ned da svensken falt, og jeg brakk staven. Jeg tapte ikke så mye tid på det direkte, men jeg klarte ikke å få roet det ned etterpå. Jeg skulle lagt meg bak og roet det hele ned, men det klarte jeg jo ikke. Jeg måtte opp og dra, og det skulle jeg ikke gjort. Det hele var bare irriterende, sa Heidi Weng etter sitt fall. Hun var også bare hårsbredder fra å bli med i Skofterud fall.

Det innebar at hun måtte slippe teten mot slutten av etappen og vekslet 12 sekunder bak Finland.

– Det var iallfall godt at vi vant, sier Weng.

Video: Se innspurten

Norge på første og tredjeplass under kvinnestafetten i La Clusaz. Flere fall under første etappe skapte en del spenning, men Marit Bjørgen gjorde som hun ville på siste etappe og sikret norsk seier.

Norge på første og tredjeplass

– Vårt aller sikreste VM-gull

– Dette er nok den aller sikreste norske gullmedaljen i VM, sa NRK-kommentator Jann Post. VM går i italienske Val di Fiemme i neste måned.

Resten av etappen ble nokså udramatisk.

– Vi er et godt lag, men det er mye som skal stemme. Alle må gjøre jobben sin, og vi må være fokusert, sier Marit Bjørgen til NRK.

Hun viste gammel klasse da hun rykket og knuste konkurrentene i en bakke i siste runde.

– Kroppen og hjertet fungerer veldig bra, sa hun.

Video: Se intervjuet med stafettjentene

Selv med fall på første etappe vant det norske førstelaget enkelt stafetten i franske La Clusaz.

Fornøyde jenter etter nok en stafettseier

Therese Johaug gikk en god andre klassisketappe for Norges førstelag. Hun tok raskt inn Finlands forsprang og vekslet åtte sekunder foran. Da var Norge 2 om lag 50 sekunder etter.

Ved siste veksling lå Norge 1 og Finland likt. Da hadde Martine Ek Hagen gått Norge 2 opp til tredjeplass, men de var 1.03 minutter etter.

Og på den siste runden på siste etappe slo Marit Bjørgen til. Hun parkerte Kerttu Niskanen og hadde full kontroll på løpet. Finland ble til slutt slått med 27,9 sekunder.

Og litt lenger bak hadde Astrid Uhrenholdt Jacobsen full kontroll på tredjeplassen, et drøyt minutt bak Norges førstelag.

Siste nytt

 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

 • Bjørgen og Falla går lagsprint

  Marit Bjørgen går den første, og Maiken Caspersen Falla den andre etappen på lagsprinten onsdag, bekrefter landslagstrener Roar Hjelmeset. – Bjørgen har ikke gått en sprintstafett siden forrige OL, men hun har gått veldig bra her nede, sier han.

  Bjørgen Falla
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
 • NM flyttes til 28. februar

  NM i hopp skulle vært arrangert før OL, men ble avlyst. Nå er ny dato klar. Hopprennet er satt opp onsdag 28. februar i Holmenkollen.

  Rennet blir det første for de norske hopperne etter OL.

  Holmenkollen
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert hopp
OL i Pyeongchang: Skiskyting mixed stafett og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport