NRK Meny
Normal

Norsk "fallseier" i kvinnestafetten

De to norske lagene fikk en dramatisk start på kvinnenes langrennsstafett. Både Heidi Weng på Norge 1 og Vibeke Skofterud på Norge 2 var involvert i fall på første etappe.

Første etappe av kvinnenes stafett i La Clusaz bestod av knall og fall.

Se fallene på første etappe – både Vibeke Skofterud og Heidi Weng falt

Likevel ble det til slutt en klar seier for Norges førstelag i snøværet i La Clusaz. Og andrelaget kom også på pallen.

– Da tenkte jeg at 2013 har fått en j**** dårlig start, sa Vibeke Skofterud etter at hun hadde blitt påkjørt og falt.

– Det er litt håpløst når man blir kjørt ned i bunnen av en utforkjøring, sa hun. Hun var 53 sekunder bak ledende Finland inn til første veksling.

– Dette var surt. Jeg ble revet ned da svensken falt, og jeg brakk staven. Jeg tapte ikke så mye tid på det direkte, men jeg klarte ikke å få roet det ned etterpå. Jeg skulle lagt meg bak og roet det hele ned, men det klarte jeg jo ikke. Jeg måtte opp og dra, og det skulle jeg ikke gjort. Det hele var bare irriterende, sa Heidi Weng etter sitt fall. Hun var også bare hårsbredder fra å bli med i Skofterud fall.

Det innebar at hun måtte slippe teten mot slutten av etappen og vekslet 12 sekunder bak Finland.

– Det var iallfall godt at vi vant, sier Weng.

Video: Se innspurten

Norge på første og tredjeplass under kvinnestafetten i La Clusaz. Flere fall under første etappe skapte en del spenning, men Marit Bjørgen gjorde som hun ville på siste etappe og sikret norsk seier.

Norge på første og tredjeplass

– Vårt aller sikreste VM-gull

– Dette er nok den aller sikreste norske gullmedaljen i VM, sa NRK-kommentator Jann Post. VM går i italienske Val di Fiemme i neste måned.

Resten av etappen ble nokså udramatisk.

– Vi er et godt lag, men det er mye som skal stemme. Alle må gjøre jobben sin, og vi må være fokusert, sier Marit Bjørgen til NRK.

Hun viste gammel klasse da hun rykket og knuste konkurrentene i en bakke i siste runde.

– Kroppen og hjertet fungerer veldig bra, sa hun.

Video: Se intervjuet med stafettjentene

Selv med fall på første etappe vant det norske førstelaget enkelt stafetten i franske La Clusaz.

Fornøyde jenter etter nok en stafettseier

Therese Johaug gikk en god andre klassisketappe for Norges førstelag. Hun tok raskt inn Finlands forsprang og vekslet åtte sekunder foran. Da var Norge 2 om lag 50 sekunder etter.

Ved siste veksling lå Norge 1 og Finland likt. Da hadde Martine Ek Hagen gått Norge 2 opp til tredjeplass, men de var 1.03 minutter etter.

Og på den siste runden på siste etappe slo Marit Bjørgen til. Hun parkerte Kerttu Niskanen og hadde full kontroll på løpet. Finland ble til slutt slått med 27,9 sekunder.

Og litt lenger bak hadde Astrid Uhrenholdt Jacobsen full kontroll på tredjeplassen, et drøyt minutt bak Norges førstelag.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street