NRK Meny
Normal

Her knuser Ingebrigtsen rekorden: – Jeg var veldig gira

Henrik Ingebrigtsen satte norsk rekord på 1500 meter med 3.33,95 i Diamond League-stevnet i Zürich.

Henrik Ingebrigtsen tok ny norsk rekord under Diamond League-stevnet i Zürich i kveld.

Se Henrik Ingebrigtsens sterke avslutning av rekordløpet

Det er nesten halvannet sekund raskere enn han tidligere rekord fra OL-finalen i London i fjor. Ingebrigtsen ble nummer sju i løpet, som ble vunnet av Silas Kiplagat på 3.30,97.

Ingebrig

Ingebrigtsen har grunn til å smile etter rekordløpet i Sveits. Dette bildet er fra VM i Moskva.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Det var en ganske hard åpning på løpet, men jeg valgte å legge meg et stykke bak fra start. Det ble litt trekkspill-effekt der folk rykket og bremset. Etter de første 800 meterne plukket jeg opp folk hele veien, sier Ingebrigtsen til NRK.no.

– Fornøyd mann

Han la seg bakerst i feltet fra start. Men sisterunden var sterk, og Ingebrigtsen løp seg oppover i det svært sterke feltet. Sjuendeplass er en plass bedre enn i VM-finalen i Moskva for snaut to uker siden.

– Jeg var veldig gira på å se tiden min da jeg kom i mål. Jeg så det vippet mellom 3,33 og 3,34 da jeg passerte målstreken, og jeg var veldig fornøyd med å komme under 3,34, sier Ingebrigtsen til NRK.no.

– Tøft å forbedre

Deltakelsen i feltet var meget sterk. De ni beste fra VM-finalen deltok.

– Nå blir det jækla vanskelig å forbedre tiden neste år. Hvis vi var et jevnere felt i dag kunne vi kanskje løpt ennå raskere. Men det var på grunn av den norske rekorden jeg var her. Jeg ville ta den. Jeg følte meg i form og da var det bare å løpe så raskt jeg kunne, sier Ingebrigtsen.

Stevnets store attraksjon var som vanlig Usain Bolt. Han løp 100 m på for ham beskjedne 9,90. Hans landsmann Nickel Ashmeade ble nummer to med 9,94. Fire mann løp under ti sekunder.

Se Usain Bolts løp her:

Usain Bolt tok en enkel seier på 100-meter i Diamon League-stevnet i Zürich i kveld med tiden 9.90.

Bolt med enkel seier i Zürich

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich