Norsk OL-håp med brudd i albuen

Amalie Iuel (22) kan likevel ikke satse på sjukamp mot EM og OL.

Amalie Iuel

UHELDIG: Mulititalentet Amalie Iuel, her i aksjon under VM i fjor høst, har fått et brudd i albuen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg hadde et uhell på trening forrige fredag, forteller 22-åringen på telefon fra Los Angeles.

– Da datt jeg over hekken og fikk all vekt på den høyre armen min, noe som gjorde at jeg fikk et lite brudd i albuen, fortsetter hun.

Iuel klarte EM-kravet i sjukamp tidligere i måneden da hun klinket til med poengsummen 6011, men bruddet i albuen gjør at hun nå ikke kan satse på sjukamp mot EM i Amsterdam i starten av juli.

– Jeg får ikke gjort noen kasteøvelser, så nå kan jeg ikke drive med mangekamp, sier Iuel skuffet.

Trener og konkurrerer med brudd

22-åringen, som fikk norsk statsborgerskap i fjor, har slitt med å velge om hun skulle satse på mangekamp eller 400 meter hekk frem mot EM og OL. Nå har bruddet i albuet tatt valget for henne.

– Nå blir det langhekk fremover, konstaterer hun.

– Jeg kan fortsatt både trene og konkurrere for fullt i alt bortsett fra kasteøvelser.

Bruddet gjør at hun går med en støttebandasje rundt albuen som gjør at hun ikke kan bøye armen helt. Hun har fått beskjed om at det tar seks uker før den er helt bra igjen.

– Jeg føler ikke noe press i det hele tatt

TV 2 meldte torsdag kveld at Norges friidrettsforbund vil hindre Iuel i å konkurrere med bruddet. Multitaltentet bor og studerer på et friidrettsstipend i California, men hun avviser overfor NRK at hun presses for hardt av skolen.

– Jeg føler ikke noe press i det hele tatt. Det er mer jeg som presser trenerne mine til å la meg få trene og konkurrere sånn som jeg gjør, sier Iuel.

Hun var senest torsdag i kontakt med sportssjef Ronny Nilsen.

– Han var litt bekymret for om jeg følte meg presset, men etter at jeg hadde forklart situasjonen, var han mer åpen for opplegget, avslutter 22-åringen

Siste nytt

 • Maanum klar for engelsk klubb

  Frida Leonhardsen Maanum (21) forlater svenske Linköping. Det bekrefter hun selv overfor svenske SVT. Hun forteller at hun har fått et tilbud fra England som hun ikke kunne takke nei til

  – De har en bra utvikling i ligaen, og det er noe jeg vil være med på. Det føles som det er en liga der jeg kan utvikles med mange gode spillere, sier Maanum.

  Hun vil ikke avsløre hvilken klubb det er snakk om, men det blir kjent ganske snart.

  Den norske landslagsspilleren har også en fortid i Lyn og Stabæk.

  Fotball kvinner, privatlandskamp: Sverige - Norge (1-0)
  Foto: Annika Byrde/ntb / NTB
 • VIF tok seieren i sluttminuttene

  Vålerenga og Stabæk hadde begge gått tre kamper uten seier før dagens kamp på Nadderud. Men Christian Borchgrevink ville gjøre noe med det.

  Han headet inn 1-0 for Vålerenga med fem minutter igjen av kampen. Han vant hodeduellen mot Stabæks reservekeeper Jonas Brauti.

  Reservekeeperen måtte nemlig inn etter 50 minutter spilt da Marcus Sandberg fikk rødt kort. Sandberg var på bærtur og for å unngå baklengs valgte han å bruke hendene utenfor sekstenmeteren. Dermed valgte dommeren å utvise ham.

  Seedy Jatta skulle til slutt punktere kampen og sette 2-0 for VIF etter strålende forarbeid av Osame Sahraoui.

  Med dagens VIF-seier klatrer Dag-Eilev Fagermos menn opp på tredjeplass i Eliteserien. Det er verdt å nevne at flere lag bak dem har kamper til gode.

  Eliteserien fotball 2021: Stabæk - Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Kjempestart for Hovland

  Viktor Hovland noterte en eagle, fire birdier og to bogeys på åpningsrunden av europatourturneringen München Open i golf. Det ga en meget god start.

  Den norske golfprofilen endte åpningsrunden fire slag under par. Underveis var han samtidig i vannet flere ganger. Et av slagene måtte han slå stående med den ene foten i vann.

  – Jeg slo ballen bra i dag, men hadde også noen dårlige slag. Alle gikk vannet. Det kan du ikke gjøre. Hvis man havner i vannet blir det tøft, selv om det er mange birdier der ute, sa Hovland til arrangøren etter endt runde. (NTB)

  PGA: U.S. Open - Second Round
  Foto: Michael Madrid / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal