Norsk NFL-håp etter brutalt overfall: – Jeg er enda mer motivert nå

Overfallet i Baltimore tidligere i år gjør at det norske NFL-talentet Kåre Vedvik (24) mister hele sin første sesong i den amerikanske fotballigaen.

Kåre Vedvik

OVER: Sesongen er over for Kåre Vedvik.

Foto: Baltimore Ravens

Dagen før fristen for å fastsette en endelig 53-mannstropp ble Norges eneste NFL-håp overfalt og ranet på gaten i Baltimore, og havnet på sykehus med hodeskader.

– Det er ikke noe jeg kan kontrollere. Det som skjedde, det skjedde, sier Vedvik til NRK.

Vedvik vil ikke si mye om det brutale ranet, men han uttrykker at han er fullt motivert for å slå tilbake.

– Motgang i livet er naturlig, og det som er viktig er hvordan man takler det. Jeg er enda mer motivert nå enn tidligere til å bli den beste kickeren jeg kan bli, sier han.

24-åringen sier han husker lite fra kvelden, og at politiet fortsatt jobber med å finne ut mer.

– Jeg føler at fokuset må være på laget og deres vei mot en ny Super Bowl, og ikke på meg. Politiet etterforsker også fremdeles det som skjedde, så det blir ikke riktig av meg å kommentere noe mer, sier han.

Sesongen er over

Overfallet førte til at han ble han plassert på en skadeliste som låste 24-åringen til Ravens.

Kåre Vedvik

GOD FORSESONG: Kåre Vedvik leverte varene i forsesongen til Baltimore Ravens.

Foto: Baltimore Ravens

Men det så svært lyst ut i sommer, da Baltimore Ravens-kickeren hamret inn et field goal fra 56 yards i lagets femte og siste treningskamp før NFL-sesongen skulle sparkes i gang. Ravens-trener John Harbaugh bekreftet senere at flere andre lag var interesserte i å hente den talentfulle nordmannen, men slik skulle det ikke gå.

– Det er veldig synd for han, for han hadde en god sjanse til å sparke i NFL i år, sa Ravens-trener John Harbaugh da.

Siden har Stavanger-karen jobbet for å komme tilbake på banen, men han bekrefter nå til NRK at det ikke blir før neste år.

– Jeg kan ikke bli aktivert til å spille for Ravens igjen denne sesongen på grunn av statusen min, så nå er jeg i full gang med oppkjøringen min til neste sesong, sier han.

Blir i Baltimore

Vedvik vil mest sannsynlig tilbringe også neste års treningsleir med Baltimore Ravens. Ettersom nordmannen er på lagets skadeliste trenger de ikke bruke en plass i 53-mannstroppen på ham, og kan dermed beholde han ut årets sesong.

Neste sommer må han derimot imponere på nytt, og håpe at Baltimore gir han sjansen eller bytter han bort til et annet lag.

Med andre ord ligger fremtiden hans nå i hendene til Ravens, og Vedvik innrømmer at han vet lite om hva som kommer til skje.

– Jeg kan selvsagt bli free agent, og spille for et annet lag i år, men jeg ser ikke noen grunn til det når Ravens viser vilje til å beholde meg. Sannsynligvis beholder de meg gjennom neste forsesong, men jeg kan også bli sluppet når som helst, sier Vedvik til NRK.

Kåre Vedvik og Justin Tucker

MÅ KJEMPE: Vedvik må igjen kjempe om plassen neste sommer. Ravens førstevalg på kicker-plassen er Justin Tucker (t.h), som også er en av ligaens beste.

Foto: Baltimore Ravens

Siste nytt

 • Oppløftande norsk hopping

  Robert Johansson sikrare seg årets første 2.-plass i verdscupen i Zakopane søndag, bak Stefan Kraft. Det vart ein god norsk dag i hoppbakken. Johann André Forfang hoppar seg opp til ein sterk 4.-plass, etterfølgt av Halvor Enger Granerud på 5.-plass.

  Robert Johansson
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Magnus Carlsen med ny siger

  Etter Carlsen sin imponerande siger mot Richard Rapport søndag, leiar nordmannen storturneringa Wijk an Zee, saman med Viswanathan Anand. Carlsen har tre sigrar og fem remis. Måndag er det kviledag i Nederland, før han tysdag møter Samuel Shankland.

  Ny siger
  Foto: Koen Suyk / AFP
 • Manchester City lekte seg til seier

  Liverpool la lørdag press på utfordrer Manchester City, men i dag svarte de lyseblå med å valse over Huddersfield 3–0 på bortebane. Mål av Danilo, Raheem Sterling og Leroy Sané var nok til å sikre tre poeng for Pep Guardiolas menn.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsrevyen
VM håndball menn: Norge - Egypt