Hopp til innhold

Norsk motorsyklist krasjet under VM-runde – lagt i kunstig koma

Mia Rusthen (22) ble sendt til sykehus med alvorlige skader etter å ha krasjet under VM-runden i roadracing i Italia lørdag. Hun er lagt i kunstig koma.

Kåre Løvstakken, som uttaler seg på vegne av familien, sier til NTB at tilstanden er alvorlig, men stabil. Løvstakken, som er lege, sier at mer informasjon om 22-åringens tilstand vil komme etter en CT-undersøkelse søndag.

Rusthen pådro seg flere skader, men det er en hodeskade som gir størst grunn til bekymring.

– Familien er hos henne på sykehuset, og det er smellen i hodet som bekymrer. Derfor ble hun lagt i narkose på banen, og hun vil bli holdt sovende til i morgen. Vi kommer til å vite mer etter CT-undersøkelsen som skal gjøres da, sier Løvstakken til NTB.

Ulykken skjedde under den aller første VM-runden for kvinner, som ble avviklet på Misano-banen. Rusthen var på 12.-plass da ulykken skjedde sju runder før slutt. Løpet ble stoppet øyeblikkelig.

Nettstedet gpone skriver at løpsledelsen i en uttalelse melder at Rusthen ble fløyet til sykehus i helikopter og at hun behandles på et sykehus i Cesena.

Rusthen er en del av Team Trasimeno i roadracing.

(NTB)

Mia Rusthen
Foto: WAHLROSS FILM

Siste nytt

 • Tidligere Molde-trener tar over Ingstads klubb

  Helle Thomsen er tilbake som hovedtrener i rumenske CSM Bucuresti. Blant spillerne i stallen er Vilde Ingstad.

  Det er andre gang at Thomsen hentes til Bucuresti. Hun var der også fra 2017 til 2018.

  – Jeg ser fram til å vende tilbake til Romania og klubben, sier dansken.

  Thomsen har en bred trenerkarriere å vise til. I tillegg til å lede både Sveriges og Nederlands kvinnelandslag i håndball har hun hatt klubbjobber i danske Midtjylland, tyrkiske Kastamonu og franske Nantes.

  Hun var i Molde mellom 2018 og 2020.

  Ingstad har lagt bak seg sin første sesong i CSM Bucuresti.

  (NTB)

  hoHow2CtvLc
  Foto: NTB
 • Colombias fotballpresident ble arrestert etter Copa America-finalen

  Finalen mellom Colombia og Argentina i Copa America ble preget av tårer og panikk før kampstart.

  Nå melder nyhetsbyrået AP at presidenten i Det colombianske fotballforbundet, Ramón Jesurún, er arrestert av politiet.

  Totalt foretok politiet 27 arrestasjoner etter de kaotiske scenene som utspilte seg, der supportere før kampen forsøkte å ta seg inn på finalearenaen i Miami uten billetter, og kampen ble forsinket i en time og 20 minutter.

  Flere personer ble skadet og arrestert etter at politiet ble tvunget til å gripe inn med tåregass.

  Pågripelsen fant sted tidlig mandag morgen, lokal tid. Jesurún er anklaget for tre tilfeller av grov vold mot en tjenestemann.

  Argentina vant finalen over Colombia 1-0.

  (NTB)

  Copa America Soccer Argentina Colombia
  Foto: Julio Cortez / AP
 • Spansk parade i Madrid etter EM-gullet

  Det spanske herrelandslaget i fotball ble mandag hyllet i hovedstaden Madrid etter at de tok sin fjerde EM-tittel.

  Luis de la Fuentes mannskap glitret gjennom hele mesterskapet, og det spanske stjernegalleriet gikk seirende ut av samtlige sju kamper.

  Finaletriumfen mot England var spanjolenes 19. seier på 22 kamper under ledelse av De la Fuente. Siden 0-2-tapet mot Skottland i mars i fjor har Spania bare tapt én landskamp.

  – Det er så mye glede og stolthet i dette laget nå. Vi nyter virkelig dette øyeblikket. Jeg er så glad på landets vegne. Jeg håper alle kjenner på den samme stoltheten som vi gjør nå, sa De la Fuente etter seieren mot England.

  Flere eksperter hevet øyenbrynene da forbundsmannen De la Fuente ble hentet inn som ny landslagssjef. Han hadde vært trener for ulike aldersbestemte landslag i nesten ti år før han fikk toppjobben i 2022.

  Siden den gang har han fått det spanske landslaget til å funke etter tolv år uten mesterskapssuksess.

  – Jeg visste at spillerne trodde på meg. I halvannet år har de vært ufeilbarlige. Denne gruppen med spillere kan fortsette å vokse. De går ikke lei av å konkurrere. Fra første dag har de ønsket å gjøre folk stolte. Vi har vært trofaste mot en idé som spillerne har forstått til perfeksjon, fortsatte landslagssjefen.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Spain
  Foto: Andrea Comas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal