Norsk løper ut mot Bislett Games: – De prioriterer Warholm og Ingebrigtsen

Langdistanseløperen Marius Vedvik (27) kritiserer Bislett Games for å ikke inkludere de nest beste utøverne fra Norge.

Friidretts-EM: Pressetreff med utvalgte utøvere

OPPGITT: Langdistanseløperen Marius Vedvik mener Bislett Games bør åpne opp for de nest beste.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Gular-løperen Marius Vedvik er oppgitt etter at verken han eller klubbkollega Per Svela får være med på 3000-meteren i Bislett Games neste uke.

– De prioriterer Warholm og Ingebrigtsen, og det er forståelig. Men man kan bli litt oppgitt over mangelen på inkludering i et sånt stevne. Vi kunne gjort en grei figur der, sier han.

Vedvik har en personlig rekord på 3000-meter på 7.54.95, mens Svelas pers er på 7.54.66. 27-åringen har også solide 13.29 på 5000-meter.

Til sammenligning sesongdebuterte Henrik Ingebrigtsen i år på 3000-meter på tiden 7.52,74. Hans personlige rekord er imidlertid på 7.42.19 fra 2013. Den norske rekorden på distansen er på 7.40,77.

– Man bør kunne åpne opp for de som er nest best, også, sier langdistanseløperen.

– Jeg trenger ikke en krone for å stille opp der. Det er nok å få den matchtreningen og erfaringen som det gir, og selvfølgelig å få vise seg frem for det norske publikummet, forteller han.

Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion

BARE FOR INGEBRIGTSEN OG WARHOLM? Vedvik mener de nest beste også må få vise seg frem for det norske publikummet.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Et steg tilbake

Det er under den nasjonale delen før den internasjonale TV-sendingen at de nest beste utøverne fra Norge vanligvis får delta under Bislett Games. I 2017 kom Vedvik på 2.-plass på 3000 meter, mens han endte på en 6.-plass på 10.000-meter i 2018.

Det er Norges Friidrettsforbund som bestemmer hvilke øvelser som skal legges inn her, men i år har man ingen langdistanser på det nasjonale programmet. Dermed blir langdistanseløperne Vedvik og Svela stående utenfor det som omtales som friidrettens festdag.

De har imidlertid lagt inn forespørsel om å få delta på 3000-meteren senere på kvelden.

– Vi fikk som respons at selv Henrik Ingebrigtsen vil slite med å holde følge der, sier Vedvik.

– I fjor var det flere norske som fikk være med. Det var et kjempeopplegg. Det er veldig synd at de nå går et steg tilbake.

Steinar Hoen

FORSTÅR SKUFFELSEN: Stevnedirektør for Bislett Games, Steinar Hoen.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Et ekstremt nivå

Stevnedirektør for Bislett Games, Steinar Hoen, forstår skuffelsen til Vedvik. Han mener imidlertid at nivået på den internasjonale 3000-meteren er så høyt at duoen ville vært sjanseløse.

– Dersom disse to hadde tider som gjorde at de var automatisk kvalifisert til 3000-meteren, så hadde jeg vært den første til å invitere dem. Men det er et ekstremt nivå på dette feltet, så det er forklaringen. Det er de 12-13 beste i verden, sier Hoen.

– Jeg tror heller ikke det er sunt for spennende utøvere som dette å delta på Bislett og bli fraløpt. Det er bestilt tider på denne 3000-meteren på under 7.30. Er det da et riktig felt for deres utvikling? Det er et spørsmål som jeg lurer på hvorfor de ikke stiller seg.

Stevnedirektøren forteller at kravene for å få delta i et Diamond League-stevne er knallharde.

– Dette er ikke et norgesmesterskap, det er et internasjonalt arrangement, som utøvere fra hele verden skal kvalifisere seg inn på for å skaffe seg Diamond League-poeng.

– Det er ingen automatikk i at nordmenn skal være med på Diamond League-øvelsene, sånn har det aldri vært og sånn kommer det ikke til å bli i fremtiden, sier han.

Friidretts-EM: Marius Vedvik løper finale på 10.000 meter

Marius Vedvik under finalen på 10.000 meter i friidretts-EM på Olympiastadion i Berlin i 2018.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Zuccarello med mål og målgivende

  Mats Zuccarello scoret det første målet da Minnesota Wilds vant overlegent 6-2 over Colorado Avalanche.

  Scoringen kom etter et flott overgangsspill om lag ti minutter ut i kampen og var det eneste målet i første periode.

  Zuccarello fikk pucken like foran mål fra Kirill Kaprizov, som kunne ha skutt selv, og satte den høyt i mål med et håndleddsskudd fra en trang vinkel.

  Det var nordmannens tredje scoring denne sesongen, og han har vært i storform etter skadeavbrekket. (NTB)

  Minnesota Wild v Colorado Avalanche
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • City med kontrollert seier

  Borussia Mönchengladbach fikk det veldig tøft i første kamp mot Manchester City i mesterligaens åttendedelsfinale.

  Kampen ble spilt i Ungarn, men var regnet som hjemmekamp for tyskerne. De klarte ikke skape noe press eller noen sjanser på «bortelaget», og Pep Guardiolas mannskap fikk tidlig kampens første mål da Cancelo dro seg inn og slo et presist innlegg på hodet til Bernardo Silva, som stanget inn 1-0.

  Etter pause fortsatte City presset, og nok en gang fikk Cancelo stå upresset og prikke et innlegg til Bernardo Silva. Denne gangen la portugiseren igjen ballen til Jesus, som pirket den over linja. 2-0 holdt kampen ut, tross en god sjanse til Mönchengladbach på overtid alene med keeper.

  I den andre kampen slet Real Madrid seg til en knepen seier borte mot Atalanta. Italienerne fikk tidlig et rødt kort på Remo Freuler da han taklet Ferland Mendy på vei igjennom forsvaret til Atalanta, og måtte forsvare seg mot et tafatt Real Madrid.

  Spanjolene slet med å skape sjanser, men like før slutt prikket Mendy ballen inn i lengste hjørnet fra rundt 20 meter.

  Dermed vant Zidanes menn 1-0 i første kamp mot Atalanta.

  Silva og Jesus
  Foto: BERNADETT SZABO / Reuters
 • VM-lab blandet prøvesvar: – Sykt

  Andrew Musgrave er bekymret etter at menneskelige feil gjorde at han fikk uriktig prøvesvar på en blodprøve.

  – Det er helt sykt, forteller briten til NRK.

  Tirsdag fikk både Musgrave og lagkamerat James Clugnet beskjed fra Det internasjonale skiforbundet (FIS) om at det var funnet antistoffer for korona i blodprøvene deres.

  Britene fikk det ikke til å stemme, ettersom de også tok en antistofftest under Tour de Ski, og de har blitt testen jevnlig for korona siden.

  – Jeg forsto at det ikke var mulig, så James sendte en e-post til FIS. Da fant de ut at de hadde blandet prøvene våre med noen andres. Det er meget spesielt, utbryter Musgrave.

  – De bør ha stålkontroll på laboratoriene når det kommer til dopingtester, utdyper han.

  FIS' etiske sjef Sarah Fussek legger seg flat når NRK ringer, og hun forsikrer om at hun har beklaget til langrennsløperne, men at det ikke er noen grunn til bekymring.

  – Analysene av dopingprøver skjer automatisk, men disse antistofftestene må legges inn manuelt. Derfor er det tastefeil som har gjort at resultatene ble blandet, forklarer hun.

  Andrew Musgrave fra Storbritannia under langrennet i skiløypene på Beitostølen Skiarena søndag
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal