NRK Meny
Normal

Til sykehus etter dramatisk ulykke

PONFERRADA/OSLO (NRK.no): Landslagstrener Stig Kristiansen slo hofta ut av ledd og mekaniker Tommy Josefsen pådro seg bruddskader da den norske servicebilen krasjet under VM-fellesstarten.

CYCLING-ESP-WORLD-UCI-ROAD-MEN

Slik så den norske servicebilen ut etter ulykken.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Søndagens VM-fellesstart var omtrent halvkjørt da uhellet var ute for servicebilen som Norge delte med Kroatia.

Tre personer ble bragt til sykehus. Den ene var en kroatisk leder. Den norske pressesjefen Per Erik Mæhlum opplyser til Viasat 4 at kroaten skal ha pådratt seg bruddskader i arm, bein og hofte.

Reservesykler

Det gikk relativt raskt å få lastet nye reseresykler på en ny servicebil.

Foto: Andreas Stabrun Smith / NRK

Ikke alvorlig skadet

Den norske landslagstreneren Stig Kristiansen slo altså hofta ut av ledd. Han har også en bruddskade i den ene armen. mekaniker Tommy Josefsen har brudd i begge bein pluss en arm.

Dette bekrefter Per Erik Mæhlum overfor NRK.no.

Det er foreløpig ikke kjent hva som forårsaket ulykken, men bilder fra ulykkesstedet levner ingen tvil om at bilen har fått en kraftig trøkk i fronten.

Ulykken førte til at flere av de norske reservesyklene ble ødelagt, og i en periode av rittet var de norske rytterne uten støttefunksjoner.

Ingen sportslige konsekveser

Det gikk imidlertid raskt å få lastet nye reservesykler på en ny bil, slik at Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen ikke ble sportslig skadelidende.

Hans Falck sitter nå i den norske følgebilen.

Stein Ørn, som er norsk landslagslege og trener for Alexander Kristoff, opplyser til NRK at de norske rytterne ikke er informert om ulykken servicebilen var involvert i.

I VM har ikke rytterne radiokontakt med en sportssjef, slik de har i for eksempel Tour de France.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal