Norsk landslag satt i karantene under EM

Den norske troppen i skiorientering skulle egentlig kjempet om medaljer i EM i skiorientering i helga, men ble i stedet satt i korona-karantene. Alle testene var negative.

Norsk tropp, skiorientering

SER EM FRA HOTELLROMMET: Henrik Fredriksen Aas (rød t-skjorte), Audun Heimdal (svart), Jørgen Baklid (hvit), Styrk Hundseid Kamsvåg, Lars Moholdt, Synne Strand, Marit Melby Jacobsen og Evine Westli Andersen. Bjørnar Kvåle, også i troppen, tok bildet.

Foto: Bjørnar Kvåle / Norges Orienteringsforbund

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Det var det ingen norske utøvere til start under lørdagens langdistanse under EM i skiorientering i russiske Khanty-Mansiysk.

Utøverne, som denne uken har gått sprint, mellomdistanse og sprintstafett under mesterskapet, ble fredag kveld testet for korona-smitte. Det opplyser informasjonsansvarlig Ivar Haugen i orienteringsforbundet til NRK.

– Frykten var ubegrunnet

Lars Moholdt, som er blant utøverne til stede i Russland, forteller at én person tilknyttet den norske troppen var på en konferanse, der det i ettertid var en som fikk påvist korona.

– Frykten var ubegrunnet. Resultatene på de norske utøverne kom lørdag kveld. Alle tester er negative med hensyn til Covid-19.

Det forteller generalsekretær Lasse Arnesen til NRK.

– Idrett er totalt uvesentlig i disse dager. Men når vi først er her, er det klart at det er skuffende å ikke delta, sa Lars Moholdt til NRK lørdag.

For selv om den norske troppen har vært i karantene på hotellet, arrangeres EM som planlagt i Russland.

Det synes utøverne er rart etter å ha deltatt og konkurrert med løpere fra andre nasjoner hele uken.

NRK har stilt spørsmål til arrangøren om andre utøvere er i karantene og om de har vurdert å avlyse mesterskapet, men foreløpig ikke fått svar.

Kan få problemer med hjemreise

De siste dagene har norske myndigheter skjerpet restriksjonene radikalt for å begrense korona-smitten. Lørdag fraråder Utenriksdepartementet reiser til alle land, og flere nasjoner, deriblant Russland, har stengt flere grenser.

– Da vi reiste hit, hadde det ikke tatt av ennå. Det har eskalert mens vi har vært her, og mulig hjemreise har vært vurdert av styret i forbundet. Men her i Sibir har det ikke vært stor risiko, sier Moholdt.

Nå returnerer de norske utøverne som planlagt via Moskva på mandag. Dersom ruten Moskva -Oslo blir innstilt, er de lovet hjemreise via annen mellomlanding, sier Lasse Arnesen.

Troppen må uansett rett i karantene ved hjemkomst.

Mesterskapet i Russland avsluttes med stafetter søndag, men det blir altså uten de norske lagene.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 01.08.2021
1 936
Smittede siste 7 dager
17
Innlagte
799
Døde
3 565 349
Vaksinerte

Siste nytt

 • Ullvang ute av OL

  Padleren Lars Magne Ullvang (27) feilet i å ta seg videre til finalen i det første forsøksheatet mandag, men fikk en ny mulighet i kvartfinalen noen timer seinere. Der skulle han heller ikke lykkes.

  Ullvang fikk en god start, men mistet etterhvert terreng utover i løpet. Til slutt endte han i mål 3,726 sekunder bak australske Jean van der Westhuyzen og franske Etienne Hubert.

  Ullvang
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • Ullvang på 3. plass - får ny sjanse

  Padleren Lars Magne Ullvang (27) ble nummer 3 i forsøksheatet i sin OL-debut. Det betyr en ny sjanse til å ta seg til semifinalen om få timer.

  Han gikk rett i tet fra start. Ledelsen holdt han til over halvveis i løpet før han ble passert av Alex Jurenia og Dojan Zdelar fra Serbia, som ble de to som gikk direkte til finale. Ulvang kom i mål 3,8 sekunder bak Jurenia.

  Kvartfinalene går klokken 6 norsk tid.

  Lars Magne Ullvang
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Ny norsk rekord og finaleklar

  Sleggekaster Eivind Henriksen kastet 78,79 meter allerede i første forsøk i kvalifiseringsrunden i slegge. Med det satte han ny norsk rekord med over en halv meter.

  Kastet gjorde til at han tok seg direkte til finalen, og den går onsdag.

  Henriksens personlige beste før konkurransen var 78,25, som var norsk rekord og ble satt under et friidrettsstevne i Tyskland i 2019. Hans tidligere rekord var på 76,86 og ble satt et drøyt år før rekordkastet i Tyskland.

  Eivind Henriksen
  Foto: ALEKSANDRA SZMIGIEL / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal