Norsk landslag satt i karantene under EM

Den norske troppen i skiorientering skulle egentlig kjempet om medaljer i EM i skiorientering i helga, men ble i stedet satt i korona-karantene. Alle testene var negative.

Norsk tropp, skiorientering

SER EM FRA HOTELLROMMET: Henrik Fredriksen Aas (rød t-skjorte), Audun Heimdal (svart), Jørgen Baklid (hvit), Styrk Hundseid Kamsvåg, Lars Moholdt, Synne Strand, Marit Melby Jacobsen og Evine Westli Andersen. Bjørnar Kvåle, også i troppen, tok bildet.

Foto: Bjørnar Kvåle / Norges Orienteringsforbund

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Det var det ingen norske utøvere til start under lørdagens langdistanse under EM i skiorientering i russiske Khanty-Mansiysk.

Utøverne, som denne uken har gått sprint, mellomdistanse og sprintstafett under mesterskapet, ble fredag kveld testet for korona-smitte. Det opplyser informasjonsansvarlig Ivar Haugen i orienteringsforbundet til NRK.

– Frykten var ubegrunnet

Lars Moholdt, som er blant utøverne til stede i Russland, forteller at én person tilknyttet den norske troppen var på en konferanse, der det i ettertid var en som fikk påvist korona.

– Frykten var ubegrunnet. Resultatene på de norske utøverne kom lørdag kveld. Alle tester er negative med hensyn til Covid-19.

Det forteller generalsekretær Lasse Arnesen til NRK.

– Idrett er totalt uvesentlig i disse dager. Men når vi først er her, er det klart at det er skuffende å ikke delta, sa Lars Moholdt til NRK lørdag.

For selv om den norske troppen har vært i karantene på hotellet, arrangeres EM som planlagt i Russland.

Det synes utøverne er rart etter å ha deltatt og konkurrert med løpere fra andre nasjoner hele uken.

NRK har stilt spørsmål til arrangøren om andre utøvere er i karantene og om de har vurdert å avlyse mesterskapet, men foreløpig ikke fått svar.

Kan få problemer med hjemreise

De siste dagene har norske myndigheter skjerpet restriksjonene radikalt for å begrense korona-smitten. Lørdag fraråder Utenriksdepartementet reiser til alle land, og flere nasjoner, deriblant Russland, har stengt flere grenser.

– Da vi reiste hit, hadde det ikke tatt av ennå. Det har eskalert mens vi har vært her, og mulig hjemreise har vært vurdert av styret i forbundet. Men her i Sibir har det ikke vært stor risiko, sier Moholdt.

Nå returnerer de norske utøverne som planlagt via Moskva på mandag. Dersom ruten Moskva -Oslo blir innstilt, er de lovet hjemreise via annen mellomlanding, sier Lasse Arnesen.

Troppen må uansett rett i karantene ved hjemkomst.

Mesterskapet i Russland avsluttes med stafetter søndag, men det blir altså uten de norske lagene.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 04.08.2020
9334
Smittet
13
Innlagt
256
Døde

Siste nytt

 • Hagen skrev under for israelsk lag

  Den norske proffsyklisten Carl Fredrik Hagen (28) blir lagkamerat med Chris Froome i Israel Start-Up Nation (ISN). Det opplyser det israelske verdenstourlaget på sitt nettsted.

  Hagen sykler nå for Lotto Soudal, der han fikk sitt internasjonale gjennombrudd i fjor med 8.-plass sammenlagt i Vuelta a España.

  Nordmannen sesongdebuterer i Frankrike kommende helg.

  carl fredrik hagen
  Foto: Tor Erik Schrøder
 • Spilles for tomme tribuner

  Ifølge Norges Fotballforbund har Det europeiske fotballforbundet (Uefa) bestemt at ingen kamper i Uefa-regi i september skal spilles med tilskuere på tribunene.

  Det betyr at grensen på maksimalt 200 tilskuere som gjelder for norske seriekamper, blir redusert til 0 i nasjonsligakampen mot Østerrike på Ullevaal stadion 4. september. (NTB)

  AVOQO0bfaO
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Tysk sykkeltalent (17) omkom

  Den 17 år gamle Jan Riedmann ble i helgen påkjørt av en bil under trening i Bayern og døde senere av hodeskadene.

  En bil unnlot å stoppe for syklistene og Riedmann ble truffet.

  Jan Riedmann var regnet som et av de største tyske sykkeltalentene, og han var en del av Bora-lagets U19-satsing.(NTB)

  Laster Twitter-innhold

Sendeplan

Kl. Program Kanal