Hopp til innhold

Norsk landslag satt i karantene under EM

Den norske troppen i skiorientering skulle egentlig kjempet om medaljer i EM i skiorientering i helga, men ble i stedet satt i korona-karantene. Alle testene var negative.

Norsk tropp, skiorientering

SER EM FRA HOTELLROMMET: Henrik Fredriksen Aas (rød t-skjorte), Audun Heimdal (svart), Jørgen Baklid (hvit), Styrk Hundseid Kamsvåg, Lars Moholdt, Synne Strand, Marit Melby Jacobsen og Evine Westli Andersen. Bjørnar Kvåle, også i troppen, tok bildet.

Foto: Bjørnar Kvåle / Norges Orienteringsforbund

Det var det ingen norske utøvere til start under lørdagens langdistanse under EM i skiorientering i russiske Khanty-Mansiysk.

Utøverne, som denne uken har gått sprint, mellomdistanse og sprintstafett under mesterskapet, ble fredag kveld testet for korona-smitte. Det opplyser informasjonsansvarlig Ivar Haugen i orienteringsforbundet til NRK.

– Frykten var ubegrunnet

Lars Moholdt, som er blant utøverne til stede i Russland, forteller at én person tilknyttet den norske troppen var på en konferanse, der det i ettertid var en som fikk påvist korona.

– Frykten var ubegrunnet. Resultatene på de norske utøverne kom lørdag kveld. Alle tester er negative med hensyn til Covid-19.

Det forteller generalsekretær Lasse Arnesen til NRK.

– Idrett er totalt uvesentlig i disse dager. Men når vi først er her, er det klart at det er skuffende å ikke delta, sa Lars Moholdt til NRK lørdag.

For selv om den norske troppen har vært i karantene på hotellet, arrangeres EM som planlagt i Russland.

Det synes utøverne er rart etter å ha deltatt og konkurrert med løpere fra andre nasjoner hele uken.

NRK har stilt spørsmål til arrangøren om andre utøvere er i karantene og om de har vurdert å avlyse mesterskapet, men foreløpig ikke fått svar.

Kan få problemer med hjemreise

De siste dagene har norske myndigheter skjerpet restriksjonene radikalt for å begrense korona-smitten. Lørdag fraråder Utenriksdepartementet reiser til alle land, og flere nasjoner, deriblant Russland, har stengt flere grenser.

– Da vi reiste hit, hadde det ikke tatt av ennå. Det har eskalert mens vi har vært her, og mulig hjemreise har vært vurdert av styret i forbundet. Men her i Sibir har det ikke vært stor risiko, sier Moholdt.

Nå returnerer de norske utøverne som planlagt via Moskva på mandag. Dersom ruten Moskva -Oslo blir innstilt, er de lovet hjemreise via annen mellomlanding, sier Lasse Arnesen.

Troppen må uansett rett i karantene ved hjemkomst.

Mesterskapet i Russland avsluttes med stafetter søndag, men det blir altså uten de norske lagene.

Siste nytt

 • Pedersen klar for HamKam igjen

  Marcus Pedersen (32) vender tilbake til HamKam. Det bekrefter trener Jakob Michelsen. Pedersen har vært klubbløs siden november i fjor og har den siste tiden trent med laget.

  Pedersen har vært i HamKam i to perioder tidligere. Han spilte sist i tyrkisk fotball, for klubben Tuzlaspor.

  – Det var ikke det morsomste oppholdet jeg har hatt. Jeg følte jeg var uheldig, i hvert fall i den siste klubben jeg var. Men jeg er en erfaring rikere, sier han om oppholdet i Tyrkia.

  – Men nå står jeg her og ser fremover, sier han til NRK.

  1. divisjon fotball 2020: Lillestrøm - Hamkam (2-0)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Skarstein vant innledningsheatet i EM

  Birgit Skarstein var overlegen i det innledende heatet i parasinglesculler torsdag og er gullfavoritt i finalen under EM i roing i München. Det var fire roere med i heatet og alle gikk til finalen.

  Ukrainske Anna Sheremet tok styringen på heatet innledningsvis, men underveis tok Skarstein mer og mer innpå, og med 1400 meter igjen tok hun ledelsen.

  Den ga hun aldri fra seg og kontrollerte til slutt inn seieren. Tyske Manuela Diening var i mål på annenplass, mens Sheremet kom på tredjeplass.

  Israelske Moran Samuel var i mål sist av de fire. Skarstein tok i fjor karrierens første EM-gull. Finalen går lørdag formiddag.

  Birgit Skarstein
  Foto: Torstein Bøe / Torstein Bøe
 • Tårevåt Williams slått ut i Toronto

  Det var en beveget Serena Williams som natt til torsdag tok avskjed med publikum etter tapet for sveitsiske Belinda Bencic i WTA-turneringen i Toronto.

  40 år gamle Williams avslørte tirsdag at nedtellingen til karriereslutten har begynt, og flere hevder at US Open, som starter i slutten av august, er tennislegendens siste. Hun har vunnet elleville 73 titler i singel på WTA-touren og 23 Grand Slam-turneringer.

  Hun har vunnet turneringen i Toronto tre ganger. Etter tapet for Bencic tok hun for første gang ordentlig farvel med publikum.

  – Det var mange følelser. Jeg elsker å spille her og har alltid elsket det, sa Williams, som tydelig slet med å holde tårene tilbake.

  – Jeg er så dårlig på å ta farvel, fortsatte hun. (NTB)

  Serena Williams vs Switzerland's Belinda Bencic during the National Bank Open in Toronto
  Foto: COLE BURSTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste