Hopp til innhold

Norsk landslag satt i karantene under EM

Den norske troppen i skiorientering skulle egentlig kjempet om medaljer i EM i skiorientering i helga, men ble i stedet satt i korona-karantene. Alle testene var negative.

Norsk tropp, skiorientering

SER EM FRA HOTELLROMMET: Henrik Fredriksen Aas (rød t-skjorte), Audun Heimdal (svart), Jørgen Baklid (hvit), Styrk Hundseid Kamsvåg, Lars Moholdt, Synne Strand, Marit Melby Jacobsen og Evine Westli Andersen. Bjørnar Kvåle, også i troppen, tok bildet.

Foto: Bjørnar Kvåle / Norges Orienteringsforbund

Det var det ingen norske utøvere til start under lørdagens langdistanse under EM i skiorientering i russiske Khanty-Mansiysk.

Utøverne, som denne uken har gått sprint, mellomdistanse og sprintstafett under mesterskapet, ble fredag kveld testet for korona-smitte. Det opplyser informasjonsansvarlig Ivar Haugen i orienteringsforbundet til NRK.

– Frykten var ubegrunnet

Lars Moholdt, som er blant utøverne til stede i Russland, forteller at én person tilknyttet den norske troppen var på en konferanse, der det i ettertid var en som fikk påvist korona.

– Frykten var ubegrunnet. Resultatene på de norske utøverne kom lørdag kveld. Alle tester er negative med hensyn til Covid-19.

Det forteller generalsekretær Lasse Arnesen til NRK.

– Idrett er totalt uvesentlig i disse dager. Men når vi først er her, er det klart at det er skuffende å ikke delta, sa Lars Moholdt til NRK lørdag.

For selv om den norske troppen har vært i karantene på hotellet, arrangeres EM som planlagt i Russland.

Det synes utøverne er rart etter å ha deltatt og konkurrert med løpere fra andre nasjoner hele uken.

NRK har stilt spørsmål til arrangøren om andre utøvere er i karantene og om de har vurdert å avlyse mesterskapet, men foreløpig ikke fått svar.

Kan få problemer med hjemreise

De siste dagene har norske myndigheter skjerpet restriksjonene radikalt for å begrense korona-smitten. Lørdag fraråder Utenriksdepartementet reiser til alle land, og flere nasjoner, deriblant Russland, har stengt flere grenser.

– Da vi reiste hit, hadde det ikke tatt av ennå. Det har eskalert mens vi har vært her, og mulig hjemreise har vært vurdert av styret i forbundet. Men her i Sibir har det ikke vært stor risiko, sier Moholdt.

Nå returnerer de norske utøverne som planlagt via Moskva på mandag. Dersom ruten Moskva -Oslo blir innstilt, er de lovet hjemreise via annen mellomlanding, sier Lasse Arnesen.

Troppen må uansett rett i karantene ved hjemkomst.

Mesterskapet i Russland avsluttes med stafetter søndag, men det blir altså uten de norske lagene.

Sportsnyheter

Norge vant høy­dramatisk stafett etter svensk sprekk: – Stakkars Sverige

Da det svenske hjemmehåpet kollapset på siste skyting, stakk et ferskt norsk lag vare på muligheten og klinket til med seier i Östersund.

Siste nytt

 • Aalesund-spiller brakk beinet på trening

  Aalesund-talentet Henrik Melland (18) var uheldig på onsdagens trening og pådro seg et beinbrudd.

  Det bekrefter Aalesund på sin nettside.

  «Det går etter forholdene bra med Henrik, og han vil bli operert i løpet av dagen», heter det i pressemeldingen.

  Beinbruddet skal ha kommet etter en duell på onsdagens treningsøkt.

  Midtbanespilleren har notert seg i 19 eliteseriekamper og 20 cupoppgjør for Aalesund denne sesongen. (NTB)

  Henrik Melland
  Foto: NTB
 • Varslingssak i Skiforbundet: – Hendelser som bryter med Skiforbundets etiske regler

  Tidligere landslagssmører, Frode Pedersen, varslet i sommer om påståtte kritikkverdige forhold. Pedersen har blant annet jobbet tett med Johannes Høsflot Klæbo tidligere.

  Nå er Norges Skiforbund ferdig med behandlingen av saken.

  «Konklusjonen er at det ikke har forekommet lovbrudd, men at enkeltstående hendelser bryter med Skiforbundets etiske regler», skriver Skiforbundet i en pressemelding.

  Skiforbundet engasjerte advokat Per Ragnar Bronken fra Elden Advokatfirma i arbeidet med saken, og advokatfirmaet har nå utarbeidet en rapport.

  – Det er vår vurdering at de kritikkverdige forholdene som er fremhevet av varsler, ikke utgjør lovbrudd etter norsk rett. Videre er det ingenting som tyder på at varsler har blitt utsatt for gjengjeldelse etter arbeidsmiljøloven på noe tidspunkt, sier advokat Bronken.

  Skiforbundet skriver videre i pressemeldingen at Bronken imidlertid vurderer «at det er klart at noen av de enkeltstående hendelsene som det er varslet om, er å anse som «utilbørlig opptreden» etter NSFs «etiske retningslinjer for skiidretten»».

  – Selv om varslingssaken er avsluttet, er det fremkommet kunnskap gjennom behandling av varselet som vil være viktig for oss fremover. Det gjelder både hvordan håndtere negative hendelser i arbeidsmiljøet for dem som jobber ute i felt, men også våre rutiner for behandling av varslingssaker, sier generalsekretær Arne Baumann i Norges Skiforbund.

  Frode Pedersen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Ingebrigtsen utsatt for tyveri: – Tragikomisk hvor mye dritt det er nå

  I en oppdatering på sosiale medier onsdag kveld, delte Live Børkja Ingebrigtsen at hun hadde blitt frastjålet flere eiendeler fra huset. Henrik Børkja Ingebrigtsen var ikke til stede, da han for tiden er på treningsleir i Sierra Nevada.

  Ifølge Ingebrigtsen skal det ha skjedd mens hun lagde mat, samtidig som det var barn som lekte i et rom like ved inngangspartiet.

  – Jeg har akkurat hatt besøk av politiet, for vi har hatt tyv i gangen her nå, mens jeg var hjemme, sa Ingebrigtsen i en video på Snapchat.

  Hun fortalte at hun hørte at det gikk i ytterdøra nede og at hun hørte en lyd. Da hun skulle kjøre til turntrening, så hun at døra sto åpen. Samtidig så hun at en veske, med bilnøkler, og en pose, med en skinnjakke oppi, var borte.

  – Jeg tror ikke vedkommende kan følge meg på sosiale medier, for jeg har hatt et par drittdager. Ikke kom her og stjel fra meg i tillegg. Fy faen altså, sa Ingebrigtsen, og fortsatte:

  – Det er tragikomisk hvor mye dritt det er nå. Fy søren, nå gidder jeg ikke mer.

  NRK har ikke lyktes med å få en kommentar fra Ingebrigtsen-paret.

  Henrik og Liva Ingebrigtsen
  Foto: TV 2

Sendeplan

Kl. Program Kanal