Irritert landslagssjef over tysk dominans: – Sånn kan det ikke fortsette

SEEFELD/OSLO (NRK): Jan Schmid og Jarl Magnus Riiber imponerte med sølv under den kombinerte lagsprinten i Seefeld. Tyskland tok gullet igjen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er jo første VM-medaljen til Riiber, så det skal vi feire. Vi er jo så nære å bryte den seiersrekka, nå har de ti gull på rad siden 2015. Vi må stoppe det snart, sånn kan det ikke fortsette, sier landslagssjef Ivar Stuan til NRK.

– Er du litt irritert?

– Ja. Jeg er litt irritert. jeg synes vi gjør en kjempegod jobb og så er det nesten igjen. Vi er gode nok til å vinne og da må vi ta det helt ut.

Den tyske duoen kunne man ikke gjøre noe med. Riktignok ble det spenning igjen da Riessle måtte gi slipp på halve forspranget et par etapper før mål, men utfordrerne hadde ikke krefter nok til å tette luken.

Schmid sendte Riiber ut i sporet 31,6 sekunder bak teten etter første veksling. Lenge var luken til Tyskland på mellom 25 og 30 sekunder, men Riessle fikk det blytungt på den åttende etappen. Før de to siste etappene skilte det snaut 13 sekunder til Østerrike og Norge.

– Selvtilliten er svak for tiden

I mål var nordmennene åtte sekunder tyskerne Fabian Riessle og individuell gullvinner Eric Frenzel. Riiber spurtslo østerrikeren Bernhard Gruber i kampen om sølvmedaljen. Japan ble nummer fire.

– Jeg er fortsatt skuffet etter dagens hopprenn. Det er utrolig kjedelig å være dårlig i det du normalt sett er god og har selvtillit i. Selvtilliten er litt svak der for tiden, sier Riiber.

– Hva gjør at du ikke får det til?

– Det er den samme regla som jeg har tatt de fire siste dagene, så det tror jeg folk er lei av.

Schmid synes langrennet var bra gjennomført av nordmennene.

– Vi har vel begge to noen meter å gå på i bakken, så vi skal jo helst være sammen med tyskerne. Da blir det jo enda mer spennende, sier han.

Aldri vunnet lagsprint i VM

Norge har aldri vunnet VM-gull i lagsprint. For to år siden tok Magnus Krog og Magnus Moan sølv, mens det i 2015 ble bronse til Moan og Håvard Klemetsen. Øvelsen ble innført i forkant av mesterskapet i 2013.

De norske gutta var på fjerdeplass etter hopprennet. De gikk ut 27 sekunder bak Tyskland.

Individuell sølvvinner Schmid hoppet 127,5 meter, mens Riiber landet på 123 meter.

Siste nytt

 • Bodø/Glimt tok viktig poeng

  Nordlendingane klarte ikkje ta tilbake tabelltoppen, då laget spelte 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Laget har dermed likt poeng med serieleiar Molde, men dårlegare målforskjell. Kristoffer Zachariassen sørga for 1-0 til heimelaget, men sju minutt før full tid utlikna Ulrik Saltnes for Glimt.

  Eliteserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • Neerland gir seg som Molde-direktør

  Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

  Nerland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Overtar det polske landslaget

  Storhamar-trenar Arne Senstad blir ny trenar for det polske kvinnelandslaget i handball. Det opplyser det polske handballforbundet. Han skal erstatte Leszek Krowicki som fekk sparken tidlegare i sommar grunna svake resultat.

  HÅNDBALL: Eliteserien kvinner. Rælingen Storhamar Marikollhallen. (11 - 34)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal