Hopp til innhold

Irritert landslagssjef over tysk dominans: – Sånn kan det ikke fortsette

SEEFELD/OSLO (NRK): Jan Schmid og Jarl Magnus Riiber imponerte med sølv under den kombinerte lagsprinten i Seefeld. Tyskland tok gullet igjen.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er jo første VM-medaljen til Riiber, så det skal vi feire. Vi er jo så nære å bryte den seiersrekka, nå har de ti gull på rad siden 2015. Vi må stoppe det snart, sånn kan det ikke fortsette, sier landslagssjef Ivar Stuan til NRK.

– Er du litt irritert?

– Ja. Jeg er litt irritert. jeg synes vi gjør en kjempegod jobb og så er det nesten igjen. Vi er gode nok til å vinne og da må vi ta det helt ut.

Den tyske duoen kunne man ikke gjøre noe med. Riktignok ble det spenning igjen da Riessle måtte gi slipp på halve forspranget et par etapper før mål, men utfordrerne hadde ikke krefter nok til å tette luken.

Schmid sendte Riiber ut i sporet 31,6 sekunder bak teten etter første veksling. Lenge var luken til Tyskland på mellom 25 og 30 sekunder, men Riessle fikk det blytungt på den åttende etappen. Før de to siste etappene skilte det snaut 13 sekunder til Østerrike og Norge.

– Selvtilliten er svak for tiden

I mål var nordmennene åtte sekunder tyskerne Fabian Riessle og individuell gullvinner Eric Frenzel. Riiber spurtslo østerrikeren Bernhard Gruber i kampen om sølvmedaljen. Japan ble nummer fire.

– Jeg er fortsatt skuffet etter dagens hopprenn. Det er utrolig kjedelig å være dårlig i det du normalt sett er god og har selvtillit i. Selvtilliten er litt svak der for tiden, sier Riiber.

– Hva gjør at du ikke får det til?

– Det er den samme regla som jeg har tatt de fire siste dagene, så det tror jeg folk er lei av.

Schmid synes langrennet var bra gjennomført av nordmennene.

– Vi har vel begge to noen meter å gå på i bakken, så vi skal jo helst være sammen med tyskerne. Da blir det jo enda mer spennende, sier han.

Aldri vunnet lagsprint i VM

Norge har aldri vunnet VM-gull i lagsprint. For to år siden tok Magnus Krog og Magnus Moan sølv, mens det i 2015 ble bronse til Moan og Håvard Klemetsen. Øvelsen ble innført i forkant av mesterskapet i 2013.

De norske gutta var på fjerdeplass etter hopprennet. De gikk ut 27 sekunder bak Tyskland.

Individuell sølvvinner Schmid hoppet 127,5 meter, mens Riiber landet på 123 meter.

Siste nytt

 • Lewandowski og co spilleklare for Barcelona

  Flere av Barcelonas nysigneringer er klarert for seriestarten. Det gjelder også Robert Lewandowski som fikk ja fredag kveld.

  Den gjeldstyngede klubben jobbet hardt med å få registrert Lewandowski og andre nysigneringer i Barcelona-troppen foran den første seriekampen mot Rayo Vallecano lørdag kveld. Saken er stort sett løst melder spanske medier, blant annet avisen AS.

  Barcelona har gjennom sommeren solgt viktige deler av sine framtidige inntektskilder, der iblant TV-rettigheter, for å oppfylle de økonomiske retningslinjene spanske klubber er forpliktet til å følge.

  Fredag opplyste Barcelona at klubben har solgt ytterligere 24,5 prosent av produksjonsselskapet «Barca Studios» til Orpheus Media for 980 millioner kroner.

  De midlene kan være det siste som skal til for å få registrert spillerne som er hentet i sommervinduet. I hvert fall er håpet at noen av spillerne skal kunne bli registrert. (NTB)

  Spain Soccer Gamper Trophy
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Ruud til ATP-semifinale

  Casper Ruud spilte hjemmehåpet Felix Auger-Aliassime av banen i kvartfinalen i ATP-turneringen i tennis i Canada. Nordmannen vant 2-0 i sett.

  Det betyr at det venter semifinale mot Hubert Hurkacz (Polen) lørdag. Hurkacz slo australske Kyrgios 2-1 i sett i sin kvartfinale. Det siste gikk fort unna og endte med 6-1.

  Ruud vant sitt førstesett med samme sifrer, og det tok ikke lang tid. Auger-Aliassime var helt uten sjanse i åpningen av kampen på centercourten.

  Ruud holdt så sitt første servegame i andre sett og gikk opp til 1-0. Så brøt Ruud canadierens serve og sikret seg 2-0 før det etter ytterligere et par minutter sto 3-0 i norsk favør. Settet endte 6-2.

  Hurkacz er seedet som åttendemann mens Ruud ligger fire hakk høyere i Masters 1000-turneringen i Montreal. (NTB)

  National Bank Open Montréal - Day 7
  Foto: Minas Panagiotakis / AFP
 • Glimt vann 4-1: - Ein svært sterk prestasjon

  Bodø/Glimt var klart mest effektiv og vann 4-1 i Sarpsborg fredag. Hugo Vetlesen og Amahl Pellegrino scora før pause.

  Lars-Jørgen Salvesen scora sitt første etter overgangen til Glimt, før Tobias Heintz reduserte. Pellegrino scora Glimts fjerde etter ein gigatappe i Sarpsborgs forsvar like før slutt.

  Pellegrino scora sitt seriemål nummer 16 og 17, og er suveren toppscorar.

  Glimt klatra til andreplass på tabellen etter sin sjette strake siger.

  - Vi er på veg tilbake. Denne kampen var tung for oss. Vi må i kjellaren, kanskje heilt i blindkjellaren for å hente det som skal til i dag, sa Glimt-trenar Kjetil Knutsen til Discovery.

  - Dette var ein svært sterk prestasjon av oss. Dette Sarpsborg-laget er ikkje enkelt å spele mot.

  Han skal leie laget sitt til den utruleg viktige meisterliga-kvalifiseringskampen mot Dinamo Zagreb i neste veke. Der gler Knutsen seg over å ha forsterka spelargruppa.

  - Vi har fått sterkre konkurranse på fleire plassar. Vi kan starte med Lars-Jørgen (Salvesen), og ha Runar (Espejord) i bakhånd, seier Knutsen.

  Lars-Jørgen Salvesen
  Foto: Christoffer Andersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste