NRK Meny
Normal

Norsk jubel for polsk Kollen-fest

HOLMENKOLLEN (NRK.no): Det ble polsk seier i Holmenkollen – både i bakken og på tribuneplass. Det synes de norske gutta er helt greit.

Polsk publikum Kollen

Det var mange polske flagg i folkehavet under hopprennet i Holmenkollen søndag. Polakkene var møtt opp i tusentall for å heie fram sine helter.

Foto: NRK

– Det ble ikke lagt mye flis i Oslo i dag, fleiper Anders Jacobsen etter å ha blitt nummer fem og beste nordmann i Kollen-rennet 2013.

Han sikter til at polakkene var møtt opp i tusentall for å heie fram sine helter – Justyna Kowalczyk i langrenn og ikke minst det polske hopplaget med verdensmester Kamil Stoch i spissen.

34.000 hadde løst billett i Holmenkollen søndag. Hvor stor andel polakkene utgjorde, er umulig å anslå. Men under hopprennet var de polske flaggene i flertall.

Og de rødhvite fikk valuta for pengene. Riktig nok måtte Kamil Stoch ta til takke med en fjerdeplass, Men Piotr Zyla sørget for at det likevel ble polsk triumf, en seier han delte med verdenscupvinner Gregor Schlierenzauer fra Østerrike.

Artikkelen fortsetter under

Zyla og polske supportere Kollen

Piotr Zyla kunne nesten føle seg som på hjemmebane etter seieren i Holmenkollen. Han ble tatt imot av et hav med polske flagg etter sine to hopp.

Foto: NRK

– Har verdens beste

– Det er ikke så rart at det er mange polakker her. De har en nybakt verdensmester som etter min mening er verdens beste skihopper akkurat nå. Han lyktes ikke helt, men de fikk vinneren likevel, poengterer Anders Jacobsen.

– Det er ikke så viktig for meg hva slags flagg de har, de som kommer for å lage stemning i Holmenkollen. Og jeg er veldig glad for at det er mange og ser på hopprenn, sier den norske sportssjefen Clas Brede Bråthen.

Han var svært skuffet over publikumsoppmøtet i Kollen for et år siden. Denne gangen er han mer fornøyd.

– Jeg er veldig godt fornøyd med at vi har klart å løfte Kollen-arrangementet oppover i retning av der det skal være. Det et blitt lagt ned en helhjertet innsats, og jeg tror dette bare er starten, sier Bråthen.

Artikkelen fortsetter under

Gregor Schlierenzauer og Piotr Zyla måtte dele seieren i Holmenkollen.

Dobbeltseier i Holmenkollen. Polske Piotr Zyla delte seieren med Gregor Schlierenzauer.

Uheldig Jacobsen

Polske supportere tremila

Også under tremila var det mange polakker i løypa og heiet frem sin yndling - Kristina Kowalczyk til en 2.-plass.

Foto: NRK

Han mener også man må være fornøyd med den norske innsatsen. Anders Jacobsen ble altså nummer fem, Anders Bardal sju, Tom Hilde ni og Andreas Stjernen ni.

– Vi hadde marginene litt mot oss i dag. Hvis vi ikke klarer å være fornøyd med fire blant de ti beste, så fortjener vi ikke å vinne neste gang, fastslår Bråthen.

– Jeg var uheldig med forholdene i førsteomgangen, men sånn er det. Jeg gjør to bra hopp og må si meg fornøyd med det. Det viktigste er at det var mye folk her, fine forhold og lange hopp – akkurat sånn et hopprenn skal være. Og vi er bra som lag, selv om vi ikke har den pallplassen vi skal ha, sier Anders Jacobsen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting