– De andre begynte bare å le

Den norske golferen Knut Børsheim leverte sin andre hole in one på like mange dager under tirsdagens Europatour-kvalik i Spania.

Golfspiller Knut Børsheim

To dager på rad har Knut Børsheim fått oppleve noe svært få golfspillere får til i løpet av en hel karriere.

Børsheims prestasjon i Qualifying School-turneringen på Catalunya Resort ble naturlig nok blitt lagt merke til.

Nettstedet europeantour.com som beskriver fanaguttens andre hole in one som dagens høydepunkt.

– Sist jeg klarte en hole in one var vel som junior for åtte år siden, og nå har jeg hatt to stykker på to dager. I dag fikk jeg også se ballen gå nedi, i motsetning til den på mandag, sier Børsheim til NRK.

Heldig femmerjern

Under mandagens første hole in one brukte Børsheim 5'er-jernet drøye 200 meter fra hullet.

– Jeg så ikke ballen da jeg kom frem til flagget, og skjønte hva som hadde skjedd. Det var deilig, gjenforteller Børsheim.

Og under tirsdagens "reprise" var det nok en gang 5'ern som var resepten.

– Jeg brukte samme jern som på mandag. Det var deilig å se den gå nedi. I tillegg var hele juniorlandslaget i golf der og så på. Så det var bra timing, flirer Børsheim, til NRK.

– Tror jeg skal klare det

Etter tirsdagens fjerde runde ligger Børsheim som nummer 15 med ti under par totalt.

Det gjenstår to runder som går over de neste to dagene. Hvis Børsheim holder seg innenfor topp 30 er han klar for neste års Europatour, som er den viktigste turneringsserien i verden etter PGA-touren.

– Jeg tror jeg skal klare det. Jeg spiller bra om dagen, og ser nå kun oppover på lista. Det er viktig å komme så høyt som mulig med tanke på rankingen neste år, sier Børsheim.

I samme turnering deltar også nordmannen Espen Kofstad. Han ligger på 25. plass etter dag fire, åtte under par, og dermed har også han gode muligheter til å kvalifisere seg for Europatouren neste år.

Sportsnyheter

Solskjær

Solskjær tar selvkritikk: – Jeg skal ikke finne unnskyldninger

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær innrømmer etter tapet for Leicester at han gjorde dårlige vurderinger.

Siste nytt

 • Glimt sliter med å fylle stadion

  Til tross for at Bodø/Glimt startet serierunden som tabelltopp, er det fortsatt ledige billetter til kampen mot Sarpsborg 08 i dag, skriver NTB. – Det er nok litt vanskelig å endre folks vaner over natten. Vi får se. Det er ingen krise selv om jeg hadde ønsket at det ble fullt. Vi går inn for at folk på tribunen skal en god opplevelse og ta den med seg videre og fortelle andre hvor flott var å se kamp igjen, sier arrangementssjef Ørjan Heldal til NTB.

  10lgqZgW444
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Sørloth involvert i viktig seier

  Alexander Sørloth ble byttet inn i det 67. minutt i lørdagens seriekamp mellom Real Sociedad. Da var stillingen 0-0. Men i siste spilleminutt sørget Sørloths lagkamerat Julen Lobete for 1-0 og tre poeng til Sociedad.

  Det skjedde til tross for at baskene spilte hele andre omgang med én spiller mindre. Real Sociedad topper dermed spanske La Liga.

  Sørloth har fortsatt ikke scoret for sin nye klubb etter overgangen fra Leipzig, men innhoppet er likevel et steg framover etter skadefravær.

  FtKtpnOeuVw
  Foto: ANDER GILLENEA / AFP
 • Warholm kåret til årets utøver

  Det europeiske friidrettsforbundet kåret lørdag kveld Karsten Warholm til årets mannlige friidrettsutøver i Europa i 2021. Warholm vant også kåringen i 2020.

  Warholm var stor favoritt etter å ha tatt OL-gull på 400 meter hekk med en eventyrlig verdensrekord på 45,94. Han hadde selv den gamle rekorden på 46,70, som han satte på Bislett 1. juli.

  Sifan Hassan ble kåret til årets kvinnelige utøver i Europa. Hun leverte en historisk bragd i OL da hun tok gull på 10.000 og 5000 meter, samt bronse på 1500 meter.

  Warholm og Hassan er også de største favorittene når årets friidrettsutøver i verdens skal kåres.

  9h
  Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal