Hopp til innhold

Norsk fiasko i terrengsykling

Det ble en elendig dag på jobben for terreng-syklistene Gunn-Rita Dahle Flesjå og Lene Byberg.

Gunn-Rita Dahle Flesjå

Gunn-Rita Dahle Flesjå

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Tittelforsvareren Gunn-Rita ble raskt syklet fra og lå på 12. plass da hun måtte bryte rittet etter en fatal salto som ødela sykkelen hennes.

Sabine Spitz

Sabine Spitz jublet med sykkelen over hodet.

Foto: JACKY NAEGELEN / REUTERS

Lene Byberg kom til mål på 13.-plass 8.08 minutter etter vinneren av rittet, suverene Sabine Spitz fra Tyskland.

Spitz kunne stoppe noen meter fra mål og jublende bære sykkelen over mållinjen.

Hun seiret 41 sekunder foran polske Maja Wloszczowska, som ble sølvvinner. Bronsen gikk til russiske Jirina Kalentjeva.

Langt bak

Byberg hadde en tredje- og en fjerdeplass fra de to siste verdenscuprittene før OL og var dermed en klar aspirant til seierspallen.

Lene Byberg

Lene Byberg fikk det tungt i den krevende OL-løypen.

Foto: Poppe / SCANPIX

Men løypa ble for tøff for 25-åringen og dermed ble det ingen norsk jubel i terrengløypa i Bejing.

Les også: Resultatliste for terrengsyklingen

Saltomortale

En perfekt salto i slutten av fjerde runde, med ødelagt bakbrems som resultat, avsluttet dermed OL-eventyret i Beijing for Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Nett-TV: Skuffede nordmenn etter rittet

Men da uhellet skjedde var hun for lengst ute av tetkampen i det 26,7 kilometer lange OL-rittet i terrengsykling lørdag. Hun kjørte med brist i et ribbein, hadde en tung dag og var aldri med i kampen helt framme.

- Det var det. Jeg hadde en tung dag, som dere sikkert så, men det var velten i slutten av fjerde runde som gjorde at jeg måtte gi meg. Det var en perfekt salto til ti blank, der jeg endte helt ute i sikkerhetsnettet.

Gunn-Rita Dahle Flesjå og trener Kenneth Flesjå i samtale med hennes fra Birger

Gunn-Rita Dahle Flesjå og trener Kenneth Flesjå i samtale med hennes fra Birger etter rittet.

Foto: Poppe / SCANPIX

- Bakbremsen fikk så hard medfart at jeg bare måtte gi meg. Selv kom jeg fra uhellet med et par små skrubbsår på knærne, sa Gunn Rita Dahle Flesjå til NTB etter at hun hadde mistet tittelen til tyske Sabine Spitz.

Revansjelysten

- Det er bare fire år til neste OL, og jeg kan garantere at jeg kommer til å stille i London. Da skal jeg være i like god form som jeg var i Athen,sa hun etter rittet.

Også ektemann og trener Kenneth Flesjå innså fort at kona ikke hadde dagen.

- Det ble en veldig tung dag for både Gunn-Rita og Lene Byberg. De var aldri med helt framme, slo han fast.

Skadet før start

Gunn Rita Dahle Flesjå startet lørdagens ritt med brist i et ribbein. Hun pådro seg skaden da hun veltet på treningen tirsdag.

- Jeg kjørte med smertestillende, og det hjalp litt. Selv om jeg nok ble litt reservert på grunn av bristen, vurderte jeg aldri å la være å stille. Det er jo OL, sa hun.

Da hun forsto at hun var sjanseløs mot de aller beste, siktet hun seg inn mot en plassering blant de ti beste. Velten ødela det.

- Det er klart jeg er litt skuffet, men jeg depper ikke. Målet mitt om å være verdens beste står fast, så etter en normal vinter med trening, kommer jeg fryktelig tilbake til våren, sa Gunn Rita offensivt.

Rittet skulle egentlig vært kjørt fredag, men kraftig regnvær torsdag førte til at det ble så gjørmete i løypa at konkurransen ble utsatt til lørdag.

Siste nytt

 • Ruud møter Nishioka i Shanghai

  Japanske Yoshihito Nishioka blir Casper Ruuds motstander i 2. runde i ATP1000-turneringen i tennis i Shanghai.

  Nishioka slo tyske Daniel Altmaier med 4-6, 6-3 og 7-6.

  Ruud har møtt Nishioka to ganger. Nordmannen slo ham i strake sett i ATP1000-turneringen i Madrid i 2021, men tapte 1-2 i kvartfinalen i Seoul i fjor.

  Ruud er seedet som nummer åtte i Shanghai-turneringen.

  ATP 500 - China Open
  Foto: FLORENCE LO / Reuters
 • Får ekstra renn i Kitzbühel

  Verdenscuphelgen i Kitsbühel får et ekstra utforrenn. Det skjer etter at den nye lagkombinasjon-grenen ble utsatt til neste år.

  Det melder flere medier, blant annet sveitsiske Heute og østerrikske Kronen Zeitung.

  Lagkombinasjonen skulle etter planen avholdes for første gang denne sesongen. Også for kvinnene blir lagkombinasjonen erstattet med et ekstra renn, for dem i Crans Montana.

  FIS (Det internasjonale skiforbundet) skriver på sine nettsider at lagkombinasjonen ble diskutert i lang tid på et komitémøte i september, men at de landet på at de trengte mer tid på å analysere og jobbe med detaljerte regler for øvelsen.

  De skriver videre at det fortsatt er planen å implementere øvelsen i store arrangementer i fremtiden.

  Verdenscuprenn i Kitzbühel
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Skadd Nusa ikke med mot Bodø/Glimt

  Antonio Nusa (18) sliter fortsatt med en skade og var ikke med i Brugge-troppen som drar til Bodø for Conferenceliga-møtet mot Bodø/Glimt.

  Bruggetrener Ronny Deila hadde ikke med hans navn i troppen. Det melder Eurosport, som viser til uttaket på Brugges nettsider.

  De norske stjerneskuddet debuterte på landslaget med scoring og målgivende pasning i kampen mot Jordan tidlig i september. Han har derimot slitt med ryggplager og derfor ikke spilt de fire siste kampene til Brugge.

  – Det er et spørsmålstegn ved Nusa om hvor han er i løypa. Han trener, men får han ingen kamper før samlingen, blir det vanskelig, sa Ståle Solbakken da han presenterte troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Spania senere i oktober.

  Bodø/Glimt innledet gruppespillet i Conferenceligaen med 0-0 borte mot Lugano. Brugge spilte 1-1 hjemme mot Besiktas i gruppe D. (NTB)

  Antonio Nusa
  Foto: BRUNO FAHY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste