Norsk fiasko i Oberstdorf

Johan Remen Evensen ble beste nordmann på 10. plass. Andreas Kofler vant rennet.

Andreas Kofler

Resultater Oberstdorf

Tirsdagens konkurranse ble preget av vanskelige vindforhold, og det ble dermed det store forskjeller og ujevne forhold for hopperne. De norske hopperne behersket ikke været i Oberstdorf veldig bra.

Østerrikeren Kofler holdt nervene i sjakk etter at han ledet etter 1. omgang. Han hoppet 134 meter og vant med 11,8 poeng foran finske Janne Ahonen, mens Thomas Morgenstern ble nummer tre, slått med 14,9 poeng av landsmannen Kofler.

(Saken fortsetter under)

Nett-TV: Kofler vant i Oberstdorf

Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Evensen beste nordmann

Bare tre nordmenn kvalifiserte seg for finaleomgangen i Oberstdorf. Best av dem ble Johan Remen Evensen. Han lå på en fin 6. plass etter 1. omgang etter 123 meter under svært dårlige forhold. Etter at det ble 120 meter i finaleomgangen falt Evensen ned til en delt 10. plass. Han ble likevel beste nordmann.

- Jeg er meget fornøyd med plasseringen min. Det er det beste jeg har gjort denne sesongen, sa Johan Remen Evensen til NRK.

Men Remen Evensen innrømmer at han er litt skuffet.

- Jeg skulle gjerne hatt noen som kunne kjempet om en sammenlagtseier, sier Johan Remen Evensen.

- Johan fikk til et bra førstehopp, men i finalen var det for dårlig. Men det var vanskelige forhold for skihopping i dag, med regn og ustabil vind, sa landslagstrener Mika Kojonkoski. Vi kommer tilbake, la finnen til.

Nett-TV: Evensen i 2. omgang

Treff for Ahonen

Den finske veteranen Janne Ahonen fikk til et kjempehopp i 2. omgang med konkurransens lengste på 136 meter. Han hoppet seg dermed opp fra 11. til en imponerende andreplass.

Nett-TV: Ahonen med det lengste hoppet

Greit av Ljøkelsøy

Roar Ljøkelsøy fikk etter forholdene til et bra hopp i 2. omgang. Han landet på 115 meter og ble dermed nummer 19. Veteranen hoppet 112 meter i 1. omgang.

Anders Jacobsen slo på 1,5 meter i finaleomgangen da han hoppet 112,5 meter. Etter at han vant gårsdagens kvalifisering hadde han sikkert høyere forhåpninger enn å havne på en 24. plass i tirsdagens renn.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: Jacobsen i 2. omgang

Romøren, Hilde og Ganges slått ut

Bjørn Einar Romøren, Tom Hilde og Kenneth Gagnes fikk ikke hoppe 2. omgang etter at de ikke taklet de vanskelige forholdene.

• Storhamar knuste Vålerenga

Storhamar var klart best og vant den tredje kampen 4-1 i NM-finaleserien mot Vålerenga.

Laget fra Hamar leder nå 2–1 i kamper, og mangler to seire på å sikre seg kongepokalen.

Storhamars Sverre Rønningen ble kampens store spiller med to mål for vertene.

NM-sluttspillet ishockey menn, finale 1. kamp (best av 7), Storhamar -Vålerenga (5-1)
  • Norsk hockey-tap i Ungarn

Norge tapte 1–2 mot Ungarn i en privatlandskamp i ishockey fredag kveld.

Viktor Granholm scoret Norges mål i overtall i det som NTB omtaler som en kamp som «ikke vil bli husket lenge».

Norge møter Ungarn til ny kamp lørdag.

Ishockey, treningskamp: Norge-Frankrike (3-4)
  • Lyn vant etter kjempetabbe

Lyn tok sesongens første seier da LSK Kvinner ble slått 1–0 i Toppserien fredag kveld.

Kampens eneste scoring kom etter en fæl tabbe fra LSKs forsvarsspiller Camilla Huseby. Hun spilte ballen rett i beina til Lyns Jenny Røsholm Olsen, som vippet ballen over keeper og i mål.

Lyn står dermed med fire poeng på fire kamper, mens LSK Kvinner står med to seirer og to tap etter fire runder.

Toppserien i fotball 2024: Portretter av Lyn