Norsk fiasko i Oberstdorf

Johan Remen Evensen ble beste nordmann på 10. plass. Andreas Kofler vant rennet.

Andreas Kofler

Andreas Kofler

Foto: Dalder / Scanpix/Reuters

Resultater Oberstdorf

Les også: Østerriksk dominans i Oberstdorf

Tirsdagens konkurranse ble preget av vanskelige vindforhold, og det ble dermed det store forskjeller og ujevne forhold for hopperne. De norske hopperne behersket ikke været i Oberstdorf veldig bra.

Østerrikeren Kofler holdt nervene i sjakk etter at han ledet etter 1. omgang. Han hoppet 134 meter og vant med 11,8 poeng foran finske Janne Ahonen, mens Thomas Morgenstern ble nummer tre, slått med 14,9 poeng av landsmannen Kofler.

(Saken fortsetter under)

Nett-TV: Kofler vant i Oberstdorf

Video nsps_upload_2009_12_29_18_54_6_2471.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Evensen beste nordmann

Bare tre nordmenn kvalifiserte seg for finaleomgangen i Oberstdorf. Best av dem ble Johan Remen Evensen. Han lå på en fin 6. plass etter 1. omgang etter 123 meter under svært dårlige forhold. Etter at det ble 120 meter i finaleomgangen falt Evensen ned til en delt 10. plass. Han ble likevel beste nordmann.

- Jeg er meget fornøyd med plasseringen min. Det er det beste jeg har gjort denne sesongen, sa Johan Remen Evensen til NRK.

Men Remen Evensen innrømmer at han er litt skuffet.

- Jeg skulle gjerne hatt noen som kunne kjempet om en sammenlagtseier, sier Johan Remen Evensen.

- Johan fikk til et bra førstehopp, men i finalen var det for dårlig. Men det var vanskelige forhold for skihopping i dag, med regn og ustabil vind, sa landslagstrener Mika Kojonkoski. Vi kommer tilbake, la finnen til.

(Saken fortsetter under)

Nett-TV: Evensen i 2. omgang

Video nsps_upload_2009_12_29_18_54_47_2472.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Treff for Ahonen

Den finske veteranen Janne Ahonen fikk til et kjempehopp i 2. omgang med konkurransens lengste på 136 meter. Han hoppet seg dermed opp fra 11. til en imponerende andreplass.

(Saken fortsetter under)

Nett-TV: Ahonen med det lengste hoppet

Video nsps_upload_2009_12_29_19_6_34_2475.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Greit av Ljøkelsøy

Roar Ljøkelsøy fikk etter forholdene til et bra hopp i 2. omgang. Han landet på 115 meter og ble dermed nummer 19. Veteranen hoppet 112 meter i 1. omgang.

Anders Jacobsen slo på 1,5 meter i finaleomgangen da han hoppet 112,5 meter. Etter at han vant gårsdagens kvalifisering hadde han sikkert høyere forhåpninger enn å havne på en 24. plass i tirsdagens renn.

(saken fortsetter under)

Nett-TV: Jacobsen i 2. omgang

Video nsps_upload_2009_12_29_18_28_4_2467.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Romøren, Hilde og Ganges slått ut

Bjørn Einar Romøren, Tom Hilde og Kenneth Gagnes fikk ikke hoppe 2. omgang etter at de ikke taklet de vanskelige forholdene.

Siste nytt

 • Elverum og Halden i NM-finalen

  Elverum er klar for NM-finalen i håndball for menn etter 37-26 over Bækkelaget i onsdagens semifinale. Lukas Sandell ble mestscorende for Elverum med sju fulltreffere. Halden blir motstander i finalen i Oslo Spektrum 29. desember.

  apelgren
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Dropper omstridt aldersgrense

  Linda Hofstad Helleland er innstilt som kandidat for å bli WADA-president, men har fått mye motgang allerede før valget. Den 5. november kom det et forslag fra den Afrikanske unionen om at en president må være 45 år, og ha mastergrad, noe Helleland ikke oppfyller. Mange tolket dette som et forsøk på å holde Helleland utenfor diskusjonen om å kunne bli president.

  Dopingjournalist i ARD, Nick Butler, forteller i kveld på Twitter at det forslaget ikke vil bli inkludert som et krav og at det blir avfeid som et tåpelig forslag.

  Laster Twitter-innhold
 • Sagosen vant «norsk duell»

  Sander Sagosen scoret tre mål da Paris Saint-Germain vant 27-20 borte mot Flensburg-Handewitt i mesterliga-gruppespillet i håndball. Gøran Søgard Johannessen, Magnus Jøndal og Torbjørn Bergerud var alle i aksjon for tyske Flensburg.

  Sander Sagosen
  Foto: Patrik Stollarz / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 5: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 5
Sport i dag: VM sjakk 2018