NRK Meny
Normal

Norsk duell i mesterliga-semi:– Vi kommer til å være fiender

Caroline Graham Hansen innrømmer at det blir rart å møte landslagsvenninnene Maren Mjelde og Maria Thorisdóttir i mesterliga-semien mellom Wolfsburg og Chelsea søndag.

Damelandslaget i fotball trener før avreise til EM

GODE VENNINNER: Caroline Graham Hansen (t.v.) og Maren Mjelde er mer vant til å spille med enn mot hverandre.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Det blir spesielt. Jeg har aldri spilt imot to venninner når det står om så mye, sier Wolfsburg-spiller Caroline Graham Hansen.

Hun møter Chelsea, og landslagsvenninnene Maren Mjelde og Maria Thorisdóttir, i semifinalen i mesterligaen søndag kveld. Returoppgjøret spilles neste helg.

– Det er et bra lag. Det passer jo bra at det er semifinale og at vi spiller om finale når vi møter et så godt lag som Chelsea.

Graham Hansen vet hvor mye som står på spill og forteller at hun kommer til å holde fokus på å hjelpe laget og å gi alt på banen.

Kvinnelandslaget i fotball i kampen mot Nord-Irland

TOMÅLSSCORER: Caroline Graham Hansen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg vet hvor mye de vil og hvor mye jeg vil. Vi kommer til å være fiender når vi er utpå der, men så blir vi jo venner igjen etterpå, sier hun.

Skremmeskudd

I kampen mot Nord-Irland tirsdag sørget Graham Hansen for to av de tre målene til Norge. Det bekymrer ikke Mjelde at landslagsvenninnen banker inn mål også denne sesongen.

– Vi vet jo at Carro er en god spiller, hun er en av flere gode spillere på Wolfsburg. Samtidig har vi et godt lag vi også. Jeg tror vi skal gi de en god kamp, så blir det spennende å se hvem som går til finalen, sier Mjelde.

Kvinnelandslaget i fotball trener før kampen mot Nord-Irland

CHELSEA-SPILLER: Maren Mjelde.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Etter seieren med landslaget tirsdag reiser landslagskapteinen og Chelsea-spilleren hjem til en hektisk hverdag med både semifinale i cupen i England, seriespill og mesterligakamper.

– Jeg har en veldig spennende vår i møte, både med klubb og landslag. Jeg skal nyte det og prøve å nå lengst mulig i alle konkurranser. Det er jo det her vi spiller for, poengterer hun.

Siste nytt

 • La Liga-trener frir til Iniesta

  Quique Setién, trener for den spanske La Liga-klubben Real Betis, bønnfaller Barcelona-veteranen Andrés Iniesta om å fortsette karrieren i Spania. Spanske medier har spekulert i om Iniesta er på vei til Kina, men Setién ønsker det annerledes. – Vi skylder Iniesta så mye. Det er en fantastisk mann bak den fantastiske spilleren. Dette er min måte å takke ham på, sier Setién til klubbens hjemmeside.

  Laster Twitter-innhold
 • Chile klar for fotball-VM

  Chile er klar for sitt første fotball-VM for kvinner etter at de slo Argentina 4-0 i siste runde av Copa America. Seieren betyr at Chile endte på andreplass i turneringen, som igjen betyr at de kan bestille billetter til VM i Frankrike i 2019. Brasil vant turneringen, og er dermed klar for både VM og Tokyo-OL i 2010.

  FBL-WOMEN-AMERICA CUP-ARG-CHI
  Foto: CLAUDIO REYES / AFP
 • Martinsens IceHogs med ny seier

  Andreas Martinsen ser ikke ut til å bli tilgjengelig for det norske landslaget med det første. Søndag vant hans AHL-lag Rockford IceHogs 5-2 hjemme mot Chicago Wolves, og dermed leder IceHogs 2-0 i best av fem kamper. Ishockey-VM starter 04. mai.

  martinsen for norge
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias
Sport i dag
4-4-2 Eliteserien: Odd - Sarpsborg 08