NRK Meny
Normal

Norsk duell i tysk gullkamp: – Han spurte om vi skulle dele bonusen

Landslagsprofilene Harald Reinkind (23) og Erlend Mamelund (31) kjemper begge for å bli tysk seriemester.

Reinkind og Mamelund

MOTSTANDERE OG KOLLEGER: Harald Reinkind (t.v.) og Erlend Mamelund går begge for tysk gull - og OL-plass. Her etter tapet i EM-bronsefinalen mot Kroatia.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det er tett i toppen av den tyske Bundesligaen i håndball og helt i tet ligger Harald Reinkinds lag, Rhein-Neckar Löwen.

Harald Reinkind

GODT ÅR: Harald Reinkind har opplevd mye på håndballbanen denne sesongen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi er blitt nummer to de to siste årene. I fjor tapte vi med to poeng, og året før på målforskjell. Alle er skikkelig gira på å dra det i land nå, sier landslagsspilleren.

Dele gullbonus?

Men tøffest kamp ser det ut til at de får fra Kiel, som bare er fire poeng bak, men har to kamper mindre spilt. En av lagets sentrale spillere er Erlend Mamelund.

– Vi har pratet litt om det, og særlig på samlinger. Har har prøvd seg med at vi skal dele gullbonusen, men jeg gambler på at vi tar det, forteller Reinkind og ler.

Det har vært noen begivenhetsrike månedere for begge spillerne - med både suksess med Norge i EM og med klubblagene. Reinkinds lag er også i åttendedelsfinalen i mesterligaen. Noen påskeferie er det ikke snakk om.

– Det har ikke blitt noen påskeskitur dessverre, sier Reinkind, som akkurat er hjemme fra trening når han snakker med NRK.

– Jeg har fått oppleve veldig mye den siste tiden. EM var fantastisk, selv om jeg fortsatt er litt bitter på de to siste kampene, og så rett tilbake til hverdagen her, fortsetter han.

– Som å sammenligne eliteserien med Premier League

HANDBALL-EURO/ Norway's Harald Reinkind in action against Belarus' Siarhei Shylovich during their Men's European Handball Championship match in Katowice

KAMPHANE: Harald Reinkind i kamp mot Hviterussland under EM i Polen.

Foto: AGENCJA GAZETA / Reuters

Og hverdagen er ikke bare å kimse av som tysk proffspiller. Tusenvis strømmer til for å se kampene.

– Det dunker litt ekstra og jeg får litt gåsehud når det er rundt 13.000 i hallen. Det er jo to forskjellige verdner fra Norge, vil jeg påstå. Det blir litt som å sammenligne eliteserien i fotball med Premier League. Det er veldig kult å få være en del av det, forklarer 23-åringen fra Bergen.

Etter påske samles landslaget for å forberede seg til den viktige OL-kvalifiseringen 8.-10. april. Der møter Norge Kroatia, Danmark og Bahrain.

– Vi har bevist at vi har noe i toppen å gjøre, og det hadde vært stort om vi kvalifiserte oss. Det er vel en drøm for alle idrettsutøvere å oppleve OL.

Siste nytt

 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

 • Suverent NM-gull til Warholm

  Den nybakte europeiske mesteren var helt overlegen på 400 meter hekk under NM i Byrkjelo. Karsten Warholm (Dimna) vant på tiden 49,01. Øyvind Strømmen Kjerpeset (Florø) ble nummer to, mens Joachim Sandberg (Sandnes) tok tredjeplassen.

 • Ingen avklaring rundt Ødegaard

  Martin Ødegaards sesongframtid er fortsatt ikke avklart. Real Madrid-spilleren blir koblet til nederlandske Vitesse.– Ikke noe nytt å melde om, sa Ødegaard-agent Bjørn Tore Kvarme til NTB fredag ettermiddag.

  Martin Ødegaard
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Sprint
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Sprint
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
Toppidrettsveka: Langløp
Toppidrettsveka
NM-veka: NM-kveld