NRK Meny
Normal

Norsk duell i tysk gullkamp: – Han spurte om vi skulle dele bonusen

Landslagsprofilene Harald Reinkind (23) og Erlend Mamelund (31) kjemper begge for å bli tysk seriemester.

Reinkind og Mamelund

MOTSTANDERE OG KOLLEGER: Harald Reinkind (t.v.) og Erlend Mamelund går begge for tysk gull - og OL-plass. Her etter tapet i EM-bronsefinalen mot Kroatia.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Det er tett i toppen av den tyske Bundesligaen i håndball og helt i tet ligger Harald Reinkinds lag, Rhein-Neckar Löwen.

Harald Reinkind

GODT ÅR: Harald Reinkind har opplevd mye på håndballbanen denne sesongen.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Vi er blitt nummer to de to siste årene. I fjor tapte vi med to poeng, og året før på målforskjell. Alle er skikkelig gira på å dra det i land nå, sier landslagsspilleren.

Dele gullbonus?

Men tøffest kamp ser det ut til at de får fra Kiel, som bare er fire poeng bak, men har to kamper mindre spilt. En av lagets sentrale spillere er Erlend Mamelund.

– Vi har pratet litt om det, og særlig på samlinger. Har har prøvd seg med at vi skal dele gullbonusen, men jeg gambler på at vi tar det, forteller Reinkind og ler.

Det har vært noen begivenhetsrike månedere for begge spillerne - med både suksess med Norge i EM og med klubblagene. Reinkinds lag er også i åttendedelsfinalen i mesterligaen. Noen påskeferie er det ikke snakk om.

– Det har ikke blitt noen påskeskitur dessverre, sier Reinkind, som akkurat er hjemme fra trening når han snakker med NRK.

– Jeg har fått oppleve veldig mye den siste tiden. EM var fantastisk, selv om jeg fortsatt er litt bitter på de to siste kampene, og så rett tilbake til hverdagen her, fortsetter han.

– Som å sammenligne eliteserien med Premier League

HANDBALL-EURO/ Norway's Harald Reinkind in action against Belarus' Siarhei Shylovich during their Men's European Handball Championship match in Katowice

KAMPHANE: Harald Reinkind i kamp mot Hviterussland under EM i Polen.

Foto: AGENCJA GAZETA / Reuters

Og hverdagen er ikke bare å kimse av som tysk proffspiller. Tusenvis strømmer til for å se kampene.

– Det dunker litt ekstra og jeg får litt gåsehud når det er rundt 13.000 i hallen. Det er jo to forskjellige verdner fra Norge, vil jeg påstå. Det blir litt som å sammenligne eliteserien i fotball med Premier League. Det er veldig kult å få være en del av det, forklarer 23-åringen fra Bergen.

Etter påske samles landslaget for å forberede seg til den viktige OL-kvalifiseringen 8.-10. april. Der møter Norge Kroatia, Danmark og Bahrain.

– Vi har bevist at vi har noe i toppen å gjøre, og det hadde vært stort om vi kvalifiserte oss. Det er vel en drøm for alle idrettsutøvere å oppleve OL.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal