Falla ergrer seg etter blemme på oppløpet da Sverige vant gull

SEEFELD/OSLO (NRK): Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla tok bronse på lagsprinten i ski-VM. Falla ble knust av svenske Maja Dahlqvist på oppløpet.

Laster innhold, vennligst vent..

Gullet ble avgjort på oppløpet, hvor svenske Maja Dahlqvist var klart sterkest. Slovenske Anamarija Lampic spurtslo også Falla. Dermed ble det slovensk sølv og bronse til Norge.

– Det er ingen stor overraskelse at Sverige vinner. Dahlqvist viser en forrykende avslutning. Jeg tror Maiken er litt misfornøyd med toppfarten sin i spurten, sier NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Russland ble nummer fire.

Dermed fikk svenskene revansj etter at de tre svenske jentene, Jonna Sundling, Stina Nilsson og Dahlqvist, ødela for hverandre på torsdagens VM-sprint. Da fikk Falla det enkelt på oppløpet, og kunne kontrollere inn til gull.

– Tapte mye fart

Falla sier til NRK at hun ergrer seg for å reist seg for tidlig opp etter utforkjøringen inn på oppløpet.

– Det er lit ergerlig at jeg reiste meg opp så tidlig på oppløpet, da taper jeg mye fart. Jeg har trent mye på det, men jeg bomma for det. Det er vanskelig å si om utfallet hadde blitt noe annet. Men det er en god følelse å bli belønnet med bronse, sier hun.

– Jeg kunne gitt Maiken et enda bedre utgangspunkt enn det jeg klarte, men det er en løype hvor det er vanskelig å gå ifra, sier Østberg.

Nilsson og Dahlqvist.

TOK GULL: Maja Dahlqvist og Stina Nilsson.

Foto: Barbara Gindl / AFP

Falla forteller at hun er veldig glad for Slovenias sølvmedalje. Den norske jenta har nemlig trent mye med sloveneren Katja Visnar.

– Jeg er veldig glad for selvmeldajen til Katja og Anamarija (Lampic). De er veldig bra jenter. Jeg er rørt på deres vegne i dag.

De slovenske jentene trenes av nordmannen Ola Vigen Hattestad, som tok OL-gull på sprint i 2014.

– Det var helt sykt. At vi skulle være med å kjempe om gullet, hadde jeg ikke trodd. Det er en av de største dagene mine, sier Hattestad, som er gift med Visnar, til NRK.

Falla fikk advarsel

Falla fikk en muntlig advarsel av juryen etter å ha tatt to separate skøytetak under semifinalen.

Landslagstrener Geir Endre Rogn sa til NRK at Falla ble «litt irritert» etter advarselen.

– Vi har fått opplyst at hun har fått en advarsel, og vi undersøker det nå. Antageligvis er det at skien gled ut av sporet i første utforkjøring, og da tok hun et skyv der det er spor. Det er de veldig nøye på.

Siste nytt

 • Newcastle permitterer

  Newcastle er den første klubben i Premier League sompermitterer tilsette på grunn av korona-viruset. Alle ikkje-aktive i klubben blir permittert, melder BBC.

  Championship-klubbane Birmingham og Millwall har også permittert fleire av sine tilsette.

  All fotball i England er sett på vent til tidlegast 30. april. Komande fredag skal partane i den engelske fotballen møtest for å diskutere ulike scenario for å avslutte sesongen.

  St. James' Park, Newcastle
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • Italiensk fotball utsatte samtaler

  Italias spillerforening for fotball (AIC) og Serie A-klubbene frykter at fotballsesongen kan være over. Et viktig møte ble utsatt mandag. Partene skulle blant annet ha diskutert lønnskutt.

  – Bekymringen for at seriene er ferdigspilt for sesongen eksisterer. Vi er derfor nødt til å diskutere hvordan vi skal eventuelt skal avslutte dette på formelt vis. Samtidig må vi ta i betraktning både sportslige resultater og kontrakter, sa AICs president Damiano Tommasi.

  Uttalelsen til Tommasi må ses i sammenheng med uttalelsen til Italias idrettsminister Vincenco Spadafora søndag. Han sa at han vil forlenge idrettsstansen fra 3. april og ut resten av måneden. (NTB)

  Damiano Tommasi
  Foto: Pier Paolo Cito / AP
 • Villa-stjerne med korona-tabbe

  Først ba han alle om å holde seg hjemme. Deretter dro Aston Villa-kapteinen Jack Grealish på kompisbesøk og krasjet med bilen på tur hjem igjen.

  – Jeg vil ikke at noen skal gjøre den samme tabben som jeg gjorde, er 24-åringen sitert på i blant annet BBC.

  Lørdag publiserte han en video der han blant oppfordret folk til å holde seg hjemme for å hjelpe til med å redde liv.

  Selv skal han angivelig ha dratt på fest til en kamerat. På vei hjem krasjet han sin Range Rover inn i to parkerte biler. Han fikk flerret opp det denne forhjulet på sin egen bil, og den var ikke lenger kjørbar.

  Premier League - Leicester City v Aston Villa
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal