NRK Meny
Normal

Norsk bronse i i kjelkehockey

Med tre sekunder igjen å spille i bronsefinalen i kjelkehockey, sendte Eskil Hagen i vei et skudd som på utrolig vis gikk inn. Det sikret de norske herrene bronsen i Paralympics.

Målvakt Roger Johansen feirer sammen med målscorer Eskil Hagen
Foto: Cox / Scanpix/AFP

Mye takket være en opplagt Roger Johansen i mål var det målløst inntil siste periode.

2.45 ut i perioden fikk endelig canadierne hull på byllen, men Norge svarte allerede tre minutter senere. Rolf Einar Pedersen sto for utligningen, som kom på straffeslag.

- Jeg vet at han keeperen ikke kan flytte seg, så jeg kjørte på autopilot. Skuddpådrag, gå ut til høyre og legge den inn. Det har jeg gjort mange ganger før. Jeg var helt sikker på å score, men når den først ligger i nettet så er det bare deilig, sier Pedersen til NRK.

Kampen så ut til å gå mot forlengning, og det gjensto kun 3,6 sekunder da Eskil Hagen sendte av gårde et høyt skudd som skiftet retning og dalte over en hjelpeløs canadisk målvakt. Målet utløste ville jubelscener hos nordmennene.

Norsk jubel etter bronse i kjelkehockey

Norsk jubel etter bronse i kjelkehockey

Foto: Dyck / Scanpix/AP

– Det er helt uvirkelig. Det er et eventyr. Hva skjer tre sekunder før slutt? Jeg ser at vi setter press på Canada og stresser dem. Pucken kommer mot meg på høykant så jeg bare bestemmer meg for å få den på mål. Han treffer en canadenser og går i en fin bue og i mål, sier Hagen til NRK.

Nett-TV: Norge avgjør bronsefinalen

Video nsps_upload_2010_3_20_11_28_53_102.jpg

Keeperhelt

Målvaktshelten Roger Johansen forteller at Norge særlig var opptatt av å holde tett bakover i fredagens bronsefinale. Han legger til at han også hadde bedt Eskil Hagen om å skyte høyt mot den canadiske keeperen Paul Rosen.

- Det å slå Canada på hjemmebane og å få en OL-bronsemedalje er det største jeg har vært med på en idrettsbane. Det slår begge sølvene jeg har fra før, sier Johansen til NRK.

Landslagssjefen var også strålende fornøyd etter kampen.

- Er det dyktighet, tålmodighet og litt flaks eller bare de to første? Det er en kombinasjon av disse tingene. Disse gutta her har vært i slike situasjoner mange ganger. Vi har vært litt lurvete, noen spillere var skadet da turneringen startet, men i dag klarte alle å få ut sitt aller beste, sier Morten Haglund.

Canada var før turneringen favoritter til å stikke av med gullet, men ble slått 3-1 av Japan i semifinalen.

De fleste regnet likevel med at laget ville slå Norge i bronsefinalen. Senest tirsdag banket Canada det norske laget 5-0.

Sjokkerte canadiere

Skuffelsen var derfor stor etter bronsefinaletapet. Mange av spillerne på laget har vært med i mange år og kan ha deltatt i sitt siste Paralympics.

–Jeg er i sjokk. Det er som om jeg har vært i sjokk i to dager, sier Canada-angriperen Brad Bowden.

–Vi klarte å holde spillet på deres banehalvdel, men det hjelper lite om man ikke får pucken i nettet, legger han til.

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Aquabike, finaler
NM-veka
NM-veka: Aquabike og speedcross
NM-veka: Aquabike
NM-veka: Speedcross, finaler
NM-veka: Speedcross
Friidrett: Diamond League fra Birmingham
Friidrett: Diamond League
4-4-2 med Schau og Aune
NM-veka: Sandbryting, finaler
NM-veka: Sandbryting