Hopp til innhold

Norsk 2. divisjon fotball 2021

 • Blir daglig leder i Moss

  Bengt Eriksen er ansatt som daglig leder i Moss Fotballklubb, melder Moss Avis. Han er kjent som en profilert ekspertkommentator for Eurosport.

  – Jeg har fått et godt inntrykk av klubben, og det er et stort ønske om å bli bedre. Det trigger meg, sier Eriksen til klubbens nettsted. Han ser fram til samarbeidet med 2.-divisjonsklubbens trener, tidligere landslagskeeper Thomas Myhre.

  Bengt Eriksen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Kongsvinger nærmer seg opprykk

  Kongsvinger nærmer seg opprykk til fotballens førstedivisjon. Lørdag knuste de Kvik Halden hjemme på Gjemselund, og ga seg ikke før det stod 7–0 i målprotokollen. Med fem kamper igjen å spille topper KIL tabellen med 56 poeng, 11 flere enn Hødd og Asker på de neste plassene.

 • Bjarne Berntsen trenar Sandnes Ulf

  Sandnes Ulf og Bryne er samde om ein avtale som gjer at Bjarne Berntsen tar over hovudtrenaransvaret i Sandnes på dagen.

  Det melder Sandnes Ulf på sine nettsider torsdag.

  Berntsen sluttar dermed i si stilling som dagleg leiar i Bryne FK, berre tolv dagar etter at han tok til i leiarstillinga.

  Bojan Zajic har vore mellombels trenar for Sandnes Ulf den siste månaden, etter at Steffen Landro slutta.

  Berntsens siste trenarjobb var for Viking i fjor.

  Bjarne Berntsen ny sjef i Bryne FK.
  Foto: Bryne FK
 • Klart for seriespill i 2. divisjon

  Fotballklubbene i 2. divisjon for menn fikk fredag godkjennelse til å starte treningskamper og etter hvert seriespill.

  Regjeringen følger anbefalingen fra Helsedirektoratet og godkjenner åpning for treningskamper i toppidretten i trinn 2 av gjenåpningsplanen etter koronapandemien. Det innføres torsdag 27. mai.

  I anbefalingen heter det følgende: «For øvrig toppidrett, inkludert nivå tre i herrefotballen, vurderes det at kan det åpnes for treningskamper i trinn 2 og for seriekamper tre uker senere».

 • Gamst fortsetter i Alta

  Morten Gamst Pedersen spiller 2.-divisjonsfotball for Alta også i 2021-sesongen.

  Veteranen spilte også for Alta i den amputerte fjorårssesongen. Da ble det sju scoringer på 13 kamper for 39-åringen.

  – Jeg har ikke ønsket å stresse med å ta en avgjørelse, og har hatt mange diskusjoner med ulike klubber i både Norge og utlandet. Til slutt landet jeg på at jeg ville fortsette på det vi begynte på her i Alta i fjor, sier hovedpersonen i en pressemelding.

  Gamst Pedersen har trent med Tromsdalen den siste tiden. Han var også i samtaler med 1.-divisjonsklubben Ranheim for kort tid tilbake. Torsdag sa han også til NRK at han fristet til spill i lavere divisjoner i engelsk fotball.

  Morten Gamst Pedersen
  Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Sportsnyheter

Treneren lo av nytt Haaland-show: – Født med det instinktet

Det var spilt under sju minutter av mesterligakampen mot FC København da Erling Braut Haaland scoret sitt første av to mål. Manageren både lo og ristet på hodet på sidelinjen, men tok nordmannen av banen i pausen.

Siste nytt

 • Kristoff spurtslått i fransk ritt – ble nummer fire

  Alexander Kristoff greide ikke å holde tritt i seierskampen og tråkket inn til fjerdeplassen i Paris – Bourges. Først over målstreken var Jasper Philipsen.

  Kristoff havnet også bak den franske duoen Arnaud Démare og Bryan Coquard. Ingen av dem kunne stoppe Philipsen fra å sikre belgisk vinner i rittet for annet år på rad.

  I fjor vant Jordi Meeus foran Démare.

  Rytterne la bak seg 198 kilometer i årets utgave av Paris – Bourges. Edvald Boasson Hagen var i mål på 18.-plass, mens Tord Gudmestad endte tre hakk bak som Uno-X-lagets bestemann. (NTB)

  Tour of Norway
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Messi bekrefter at årets VM blir hans sistse

  Den argentinske fotballstjernen Lionel Messi gjorde det torsdag klart at fotball-VM i Qatar i november blir hans siste som aktiv spiller.

  Paris Saint-Germain-profilen har spilt 19 VM-kamper og scoret seks mål for Argentina. Torsdag sier 35-åringen i et intervju med den argentinske journalisten Sebastián Vignolo at Qatar-VM blir hans siste.

  Messi fikk sin VM-debut 16. juni 2006 mot daværende Serbia-Montenegro i en 6-0-seier. Han scoret ett mål og sto for én målgivende pasning.

  VM-sluttspillet i Qatar starter 20. november. Argentina er i gruppe med Saudi-Arabia, Mexico og Polen. (NTB)

  France Soccer League 1
  Foto: Aurelien Morissard / AP
 • Sjakkforbundet i uttalelse: – Juksing er uakseptabelt

  – Vi i Norges Sjakkforbund tar sterk avstand fra juks, skriver Sjakkforbundet ved generalsekretær Kristine Marie Ganz i en uttalelse.

  Det skriver forbundet etter at president Joachim Birger Nilsen innrømmet juks i 2016/2017-sesongen.

  Samtidig skriver forbundet at de setter pris på åpenheten til Nilsen. De forteller at han er nøktern og svært ryddig i sin forklaring, og gjør ingen forsøk på å bortforklare handlingen.

  – Styret tar avstand fra hendelsen i 2016, men vil også anerkjenne Nilsens åpenhet. Vi håper å kunne komme styrket ut av dette som forbund, skriver forbundet i pressemeldingen.

  pgeUNWRkqDs
  Foto: Thomas Andreassen / VG

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste