Norges VM-motstander fikk marerittoppladning

KUMAMOTO/OSLO (NRK): Dagens VM-motstander Angola hadde en svært trøblete inngang til mesterskapet, men nå øyner de muligheten til avansement med å ta skalpen på Norge.

Håndball VM kvinner Kumamoto Japan. Angola - Slovenia (33-24)

40 TIMER PÅ FLY: Angola ankom VM i Japan bare 18 timer før første kamp, etter 40 timers flytur.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mens Norge hadde en rekordlang treningsleir et par timer nord for arrangørbyen Kumamoto i ti dager før VM-starten, var situasjonen en helt annen for Angola.

Laget landet døgnville i Japan bare 18 timer før første kamp – etter en 40 timer lang flyreise.

Det endte med tap for både Serbia og Nederland i de to første VM-kampene.

– De første nettene var veldig vanskelige. Det er åtte timers tidsforskjell, så vi har fortsatt masse problemer. Men – vi legger hjertet vårt i kampene, sier stjernespiller Albertina Kassoma til NRK.

 • Hør og følg Norge mot Angola på NRK Sport kl. 12.30 torsdag.
Albertina Kassoma, Angola

HAR VÅKNET: Åtte timers tidsforskjell er snart ute av kropp og hode for Albertina Kassoma og Angola.

Foto: Javier Soriano / AFP

Men nå virker både Kassoma og resten av angolanerne å være noe mer i vater igjen. Etter å ha knust Slovenia med ni mål, kan afrikanerne ta seg videre til mellomspillet.

– Jeg er glad det ikke er meg. Det er jo veldig kjedelig for dem at det blir sånn, sier Stine Bredal Oftedal om Angolas oppladning.

Silje Waade synes rett og slett synd på motstanderen.

– Selvfølgelig. Jeg ønsker alle optimale forberedelser. Jeg er mest opptatt av vårt lag og at vi får gode forberedelser, men det er selvfølgelig synd for Angola hvis det påvirker resultatene de har hatt så langt.

– I ferd med å finne rytmen

Angolas danske trener Morten Soubak har klaget over dårlige ressurser. Det mener NRKs håndballekspert Kenneth Gabrielsen man skal være forsiktig med å legge for mye vekt på.

– Det er tull at de har dårlig med ressurser. Det er mange lag som er dårligere stelt. Morten Soubak, som trente Brasil til VM-gull, har garantert løftet strukturen i laget og de har både fysikk og ferdigheter.

Håndball VM kvinner Kumamoto Japan. Angola - Slovenia (33-24)

SUKSESS TIDLIGERE: Morten Soubak tok Brasil til VM-gull i 2013

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Landslagssjef Thorir Hergeirsson tror også Norge møter et bra lag.

– Jeg snakker en del med Morten. De trener hver dag og har vært samlet lenge, selv om de har hatt en lang reise og kom litt sent. De er i ferd med å finne rytmen sin.

Må ta skalp

Morten Soubak levner ikke laget sitt store sjanser mot Norge, men lover de skal kjempe.

– Vi vet godt at det ikke er store muligheter for avansement. Det har vi nok kanskje innsett, men det betyr noe at vi viser at vi kan spille håndball.

Det mener Waade at Angola allerede har vist.

– De knuser jo Slovenia, og så absolutt kan spille håndball. Det er et fysisk lag med masse kilo og veldig fintesterke spillere. Det blir artig å møte dem, og kanskje litt annerledes. Jeg gleder meg veldig.

Sportsnyheter

Bronselaget

Norsk stafettbronse i VM: – Fantastisk å kunne vinne noe sammen

Et norsk lag med utøvere fra tre forskjellige klasser tok stafettbronse under VM i snøsport for parautøvere.

Siste nytt

 • Goggia skadet kneet i fall - håper å rekke OL

  Den italienske alpinstjernen Sofia Goggia pådro seg skader i kneet i det stygge fallet under søndagens super-G. Italieneren har forstuet det venstre kneet og skadet korsbåndet hun opererte i 2013, i tillegg til at hun også har pådratt seg et lite brudd i leggbeinet og en seneskade.

  I en pressemelding fra FIS står det at hun starter rehabiliteringen allerede mandag, og at hun tar sikte på å rekke utforrennet i OL i Beijing 15. februar. Goggia er en av de store gullfavorittene til lekene i Kina.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Gabriele Facciotti / AP
 • Svensk EM-seier over Tyskland

  Sverige gjorde som Norge og slo koronaherjede Tyskland i håndball-EM. Svenskene avgjorde etter pause til 25-21. Naboduellen mellom Norge og Sverige tirsdag vil høyst trolig bare sende ett av lagene til semifinale.

 • Chelsea med etterlengtet ligaseier

  Hakim Ziyech og Thiago Silva stod for scoringene da Chelsea slo Tottenham 2-0 i søndagens London-derby i Premier League. Det var de blås første seier på fem kamper.

  Ziyech satte inn lederscoringen like etter pause med et kremmerhus fra langt hold. Etter 55 minutter doblet Thiago Silva med et hodestøt.

  Dermed kryper også Chelsea noen poeng nærmere ligaleder Manchester City, som spilte uavgjort mot Southampton lørdag.

  Foreløpig har imidlertid City betryggende avstand til både Liverpool og Chelsea. Det er ni poeng ned til tabelltoeren Liverpool. Tottenham og Harry Kane fikk en scoring annullert i første omgang.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal