Norges VM-motstander fikk marerittoppladning

KUMAMOTO/OSLO (NRK): Dagens VM-motstander Angola hadde en svært trøblete inngang til mesterskapet, men nå øyner de muligheten til avansement med å ta skalpen på Norge.

Håndball VM kvinner Kumamoto Japan. Angola - Slovenia (33-24)

40 TIMER PÅ FLY: Angola ankom VM i Japan bare 18 timer før første kamp, etter 40 timers flytur.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Mens Norge hadde en rekordlang treningsleir et par timer nord for arrangørbyen Kumamoto i ti dager før VM-starten, var situasjonen en helt annen for Angola.

Laget landet døgnville i Japan bare 18 timer før første kamp – etter en 40 timer lang flyreise.

Det endte med tap for både Serbia og Nederland i de to første VM-kampene.

– De første nettene var veldig vanskelige. Det er åtte timers tidsforskjell, så vi har fortsatt masse problemer. Men – vi legger hjertet vårt i kampene, sier stjernespiller Albertina Kassoma til NRK.

 • Hør og følg Norge mot Angola på NRK Sport kl. 12.30 torsdag.
Albertina Kassoma, Angola

HAR VÅKNET: Åtte timers tidsforskjell er snart ute av kropp og hode for Albertina Kassoma og Angola.

Foto: Javier Soriano / AFP

Men nå virker både Kassoma og resten av angolanerne å være noe mer i vater igjen. Etter å ha knust Slovenia med ni mål, kan afrikanerne ta seg videre til mellomspillet.

– Jeg er glad det ikke er meg. Det er jo veldig kjedelig for dem at det blir sånn, sier Stine Bredal Oftedal om Angolas oppladning.

Silje Waade synes rett og slett synd på motstanderen.

– Selvfølgelig. Jeg ønsker alle optimale forberedelser. Jeg er mest opptatt av vårt lag og at vi får gode forberedelser, men det er selvfølgelig synd for Angola hvis det påvirker resultatene de har hatt så langt.

– I ferd med å finne rytmen

Angolas danske trener Morten Soubak har klaget over dårlige ressurser. Det mener NRKs håndballekspert Kenneth Gabrielsen man skal være forsiktig med å legge for mye vekt på.

– Det er tull at de har dårlig med ressurser. Det er mange lag som er dårligere stelt. Morten Soubak, som trente Brasil til VM-gull, har garantert løftet strukturen i laget og de har både fysikk og ferdigheter.

Håndball VM kvinner Kumamoto Japan. Angola - Slovenia (33-24)

SUKSESS TIDLIGERE: Morten Soubak tok Brasil til VM-gull i 2013

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Landslagssjef Thorir Hergeirsson tror også Norge møter et bra lag.

– Jeg snakker en del med Morten. De trener hver dag og har vært samlet lenge, selv om de har hatt en lang reise og kom litt sent. De er i ferd med å finne rytmen sin.

Må ta skalp

Morten Soubak levner ikke laget sitt store sjanser mot Norge, men lover de skal kjempe.

– Vi vet godt at det ikke er store muligheter for avansement. Det har vi nok kanskje innsett, men det betyr noe at vi viser at vi kan spille håndball.

Det mener Waade at Angola allerede har vist.

– De knuser jo Slovenia, og så absolutt kan spille håndball. Det er et fysisk lag med masse kilo og veldig fintesterke spillere. Det blir artig å møte dem, og kanskje litt annerledes. Jeg gleder meg veldig.

Siste nytt

 • Mikkelsen leder sin klasse

  Andreas Mikkelsen leder WRC2-klassen klart etter fredagens etappe i Rally Monte-Carlo. Totalt er Elfyn Evans i ledelsen, men Sébastien Ogier kjører fortest.

  Mikkelsen er på 7.-plass i sin Skoda Fabia, men han er klart best av deltakerne i WRC2-klassen.

  – Jeg nyter dette. Jeg har en god luke nå, og det gir en god følelse, for vi føler ikke at vi presser særlig hardt. Jeg synes bilen er fantastisk under disse forholdene, sa Mikkelsen ifølge WRCs nettsted etter fullført dagsetappe.

  Oliver Solberg, som konkurrerer på svensk lisens, er på 13.-plass totalt etter fredagens kjøring.

  Rallyet fortsetter lørdag og avsluttes søndag.

  Andreas Mikkelsen
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Bare nesten for Island

  Seier til Island over Frankrike i hovedrunden i VM ville gi Norge hjelp, og oppgjøret ble av den spennende sorten. Lagene fulgte hverandre tett hele veien, og til pause ledet franskmennene med to. Island slo tilbake i andre omgang, men helt på tampen mistet de overtaket. Da vant Frankrike 28-26 og er med det oppe på åtte poeng i gruppa i Egypt.

  – Jeg er av den tro at det franske laget vil spille bra nok til å slå Portugal på søndag, men jeg er litt skeptisk nå, sier NRKs ekspert Håvard Tvedten.

  For Norge må først slå Algerie, og er avhengig av fransk poeng mot Portugal, eller at portugiserne vinner med sju mål eller mer for å nå kvartfinalen.

  w5rr7HxYzFE
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / Reuters
 • V-cupseier til Saltvik Pedersen

  Paraalpinisten Jesper Saltvik Pedersen vant fredagens slalåmrenn i verdenscupen i Veysonnaz i Sveits, etter tre 2.-plasser på rad i storslalåm.

  – Det er veldig digg å være i gang med seier. Jeg har hatt noen 2.-plasser, og det er herlig å være tilbake på toppen, sa Pedersen.

  – Den første omgangen var litt rotete, men jeg ledet med noen hundredeler. I finaleomgangen gikk det bedre, og jeg økte ledelsen.

  Han seiret 0,26 sekund foran nederlenderen Jeroen Kampschreur, som slo ham i storslalåm både onsdag og torsdag. Tirsdag kjørte Kampschreur ut, men da var det italienske René De Silvestro som henviste Pedersen til 2.-plassen.

  Det skal være slalåmrenn også lørdag.

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Thomas Brun / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal