Bø spår historisk storeslem for Røiseland: – Kommer til å ta sju av sju medaljer

ANTERSELVA (NRK): Johannes Thingnes Bø motiveres av Marte Olsbu Røiseland som han mener er «beinhard i skallen». Selv blir hun brydd av all rosen fra Bø. Onsdag tok de gull sammen.

Bø og Røiseland

GULL-DUO: Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland forsvarte Norges VM-gull på parstafett.

Foto: Tiziana Fabi / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå tar jeg min femte medalje i VM. Hva skal man si? Det har vært en drøm, rett og slett, sier Røiseland til NRK etter at hun og Bø tok VM-gull på parstafett.

Og mer kan det bli - for nå avsluttes mesterskapet i Italia med en stafett og en fellesstart - der både Norge og Røiseland er favoritter.

Ingen har før tatt sju medaljer i ett VM.

– Jeg tror Marte kommer til å ta sju av sju som den første. Hun er beinhard i skallen og bryr seg liksom ikke. Det er bare full gass i sporet og på skytingen. Det er presisjon i tillegg til den «dra på»-viljen hun har, sier en imponert Johannes Thingnes Bø om lagvenninnen.

– Hun motiverer meg veldig, og jeg er glad jeg var på lag med Marte i dag. Da visste jeg at vi var gode nok til å ta gull.

Bø og Røiseland

«HELT VILT»: Marte Olsbu Røiseland sier det er «helt vilt» å bli hyllet av Johannes Thingnes Bø, en av verdens beste skiskyttere.

Foto: Marco Bertorello / AFP

Brydd av rosen

Det er store ord fra han som i fjor var mer verdens suverent beste skiskytter.

Selv blir Røiseland litt brydd av all rosen fra Bø.

– Det er vilt å høre så positive ord fra verdens beste skiskytter, sier hun.

Røiseland står nå med følgende resultater i VM:

Gull på blandet stafett, gull på sprint, bronse på jaktstart, bronse på 15-kilometer og gull på parstafett.

Siden parstafett var ny øvelse i fjor, er det kun andre sesongen med sju øvelser i VM. Men i fjor var det ingen som tok medalje i alle de sju øvelsemne. Derfor kan Røiseland bli den første til å klarer den bragden.

– VM har så langt har vært en drøm. Akkurat nå er jeg så fornøyd for at vi tok gull på denne distansen, sier hun om parstafetten.

Det hele ble torsdag avgjort på siste skyting da også Bø viste at han er «beinhard i skallen» og leverte en bunnsolid serie i kamp om gullet.

– Det er noe av det bedre jeg har gjort, sier Bø om sitt løp.

Norsk fysio på trynet

AUDA!: Her forsøker den norske fysioterapeuten Friedrich Hinteregger å gi franske Émilien Jacquelin en ny stav. Det gikk nesten.

Like bra gikk det ikke for franske Émilien Jacquelin som rett og slett glemte å ta med den ene staven ut fra siste skyting.

– Jeg var veldig sliten i beina. Heldigvis sto det en norsk fysioterapeut der som forsøkte å gi meg en ny stav, sier Jacquelin.

Dét var tyske Friedrich «Friz» Hinteregger som har jobbet for Norge i en årrekke. Problemet var bare at han akkurat kom for seint bort til franskmannen - og gikk på trynet.

– Det var tøft for ham så jeg håper han ikke slo seg, sier Jacquelin og legger til:

– Treneren min stod noen hundre meter bortenfor så vi var heldige.

Til slutt klarte Jacquelin å sikre bronsen for Frankrike, bak Tyskland på sølvplass.

– Aldri sett Fritz løpe før

Når NRK snakker med Hinteregger etter rennet forteller han at alt gikk bra.

– Jeg så at han kom (Jacquelin), men var akkurat fem centimeter for sein. Vi pleier å hjelpe hverandre, sier Hinteregger om hendelsen.

Johannes Thingnes Bø ler godt når NRK viser han videoen av opptrinnet.

– Dette er jo sånn vi har prata om på møtet. Skal late som man gir stav og han leverer jo helt perfekt der. Franskmannen må jobbe litt uten stav, fleiper han og fortsetter gladelig:

– Jeg tørr påstå at dette var et godt forsøk. Vi har aldri sett Fritz springe før. Han har vært med i norsk skiskyting i alle år, men har har sagt at «springing det driver han ikke med». Han tar det rolig. Spørs om ikke det er vi som må massere ham på benken i dag, og ikke han oss. Han er en stor stjerne.

Til slutt kunne de alle feire gull sammen. Og hvis du lurer på om Røiseland fortsatt har krefter til lørdagens stafett, sier hun følgende om det:

– Ja, jeg håper jo det. Jeg vet de andre damene er veldig gira på å kjempe om medalje. Vi har gjort det bra på stafetter tidligere i år så håper vi at vi kan gjøre det bra også på lørdag.

SIKRET GULLET: Med denne utrolige skytingen sikret Johannes Thingnes Bø norsk VM-gull på parstafetten i skiskyting.

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Medier:– Son fullfører verneplikten

  Ifølge engelske medier er Tottenham-stjerne Son Heung-Min dratt til Sør-Korea for å fullføre verneplikten i Premier League-pausen.

  Anerkjente The Guardian er en av avisene som mener å vite at det dreier seg om en fire uker lang verneplikt.

  Alle menn som er fysisk i stand til det skal avtjene toårig verneplikt i forsvaret i Sør-Korea. Son gjorde seg fortjent til å slippe unna den forpliktelsen da han var med å vinne Asia-mesterskapet i 2018. De fire obligatoriske ukene der er snakk om i dette tilfellet er visstnok et unntak som alle uansett må igjennom.

  Premier League - Aston Villa v Tottenham Hotspur
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Avskjedshilsen til danskene

  Åge Hareide takker for all støtte i sin avskjedshilsen til den danske fotballfansen.

  – Jeg vil takke for alle fantastiske tilbakemeldinger til meg og laget. Det trenger vi i disse koronatider. Jeg håper at dere vil fortsette med å støtte opp om Danmark, landslaget og Kasper Hjulmands jobb. Det er meget, meget viktig for meg at dette fortsetter og at Danmark kan bite fra seg i den neste turneringen. Helt til slutt: Pass på dere selv! sier Hareide i en videohilsen lagt ut av Danmarks Fotballforbund.

  66-åringen ble ansatt som Danmarks landslagssjef i fotball i 2016 og ledet laget i 42 kamper. Kun tre av dem endte med tap.

  Åge Hareide tok de rødhvite til EM-sluttspillet som skulle ha vært arrangert blant annet i Danmark i sommer.

  Siden mesterskapet er flyttet til neste år, blir det uten Hareide som trener. Nevnte Hjulmand er den som overtar jobben etter sunnmøringen.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • – Club Brügge seriemester i Belgia

  Styret i den belgiske ligaen anbefaler at resten av kampene denne sesongen skal avlyses. Det eneste som gjenstår er at anbefalingen godkjennes av generalforsamlingen, skriver Het Nieuwsblaad.

  Det betyr at Club Brügge blir seriemester. Ingen av de 16 lagene i toppdivisjonen rykker ned.

  Champions League - Group A - Club Brugge v Real Madrid
  Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal