Hopp til innhold

Bø spår historisk storeslem for Røiseland: – Kommer til å ta sju av sju medaljer

ANTERSELVA (NRK): Johannes Thingnes Bø motiveres av Marte Olsbu Røiseland som han mener er «beinhard i skallen». Selv blir hun brydd av all rosen fra Bø. Onsdag tok de gull sammen.

Bø og Røiseland

GULL-DUO: Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland forsvarte Norges VM-gull på parstafett.

Foto: Tiziana Fabi / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå tar jeg min femte medalje i VM. Hva skal man si? Det har vært en drøm, rett og slett, sier Røiseland til NRK etter at hun og Bø tok VM-gull på parstafett.

Og mer kan det bli - for nå avsluttes mesterskapet i Italia med en stafett og en fellesstart - der både Norge og Røiseland er favoritter.

Ingen har før tatt sju medaljer i ett VM.

– Jeg tror Marte kommer til å ta sju av sju som den første. Hun er beinhard i skallen og bryr seg liksom ikke. Det er bare full gass i sporet og på skytingen. Det er presisjon i tillegg til den «dra på»-viljen hun har, sier en imponert Johannes Thingnes Bø om lagvenninnen.

– Hun motiverer meg veldig, og jeg er glad jeg var på lag med Marte i dag. Da visste jeg at vi var gode nok til å ta gull.

Bø og Røiseland

«HELT VILT»: Marte Olsbu Røiseland sier det er «helt vilt» å bli hyllet av Johannes Thingnes Bø, en av verdens beste skiskyttere.

Foto: Marco Bertorello / AFP

Brydd av rosen

Det er store ord fra han som i fjor var mer verdens suverent beste skiskytter.

Selv blir Røiseland litt brydd av all rosen fra Bø.

– Det er vilt å høre så positive ord fra verdens beste skiskytter, sier hun.

Røiseland står nå med følgende resultater i VM:

Gull på blandet stafett, gull på sprint, bronse på jaktstart, bronse på 15-kilometer og gull på parstafett.

Siden parstafett var ny øvelse i fjor, er det kun andre sesongen med sju øvelser i VM. Men i fjor var det ingen som tok medalje i alle de sju øvelsemne. Derfor kan Røiseland bli den første til å klarer den bragden.

– VM har så langt har vært en drøm. Akkurat nå er jeg så fornøyd for at vi tok gull på denne distansen, sier hun om parstafetten.

Det hele ble torsdag avgjort på siste skyting da også Bø viste at han er «beinhard i skallen» og leverte en bunnsolid serie i kamp om gullet.

– Det er noe av det bedre jeg har gjort, sier Bø om sitt løp.

Norsk fysio på trynet

AUDA!: Her forsøker den norske fysioterapeuten Friedrich Hinteregger å gi franske Émilien Jacquelin en ny stav. Det gikk nesten.

Like bra gikk det ikke for franske Émilien Jacquelin som rett og slett glemte å ta med den ene staven ut fra siste skyting.

– Jeg var veldig sliten i beina. Heldigvis sto det en norsk fysioterapeut der som forsøkte å gi meg en ny stav, sier Jacquelin.

Dét var tyske Friedrich «Friz» Hinteregger som har jobbet for Norge i en årrekke. Problemet var bare at han akkurat kom for seint bort til franskmannen - og gikk på trynet.

– Det var tøft for ham så jeg håper han ikke slo seg, sier Jacquelin og legger til:

– Treneren min stod noen hundre meter bortenfor så vi var heldige.

Til slutt klarte Jacquelin å sikre bronsen for Frankrike, bak Tyskland på sølvplass.

– Aldri sett Fritz løpe før

Når NRK snakker med Hinteregger etter rennet forteller han at alt gikk bra.

– Jeg så at han kom (Jacquelin), men var akkurat fem centimeter for sein. Vi pleier å hjelpe hverandre, sier Hinteregger om hendelsen.

Johannes Thingnes Bø ler godt når NRK viser han videoen av opptrinnet.

– Dette er jo sånn vi har prata om på møtet. Skal late som man gir stav og han leverer jo helt perfekt der. Franskmannen må jobbe litt uten stav, fleiper han og fortsetter gladelig:

– Jeg tørr påstå at dette var et godt forsøk. Vi har aldri sett Fritz springe før. Han har vært med i norsk skiskyting i alle år, men har har sagt at «springing det driver han ikke med». Han tar det rolig. Spørs om ikke det er vi som må massere ham på benken i dag, og ikke han oss. Han er en stor stjerne.

Til slutt kunne de alle feire gull sammen. Og hvis du lurer på om Røiseland fortsatt har krefter til lørdagens stafett, sier hun følgende om det:

– Ja, jeg håper jo det. Jeg vet de andre damene er veldig gira på å kjempe om medalje. Vi har gjort det bra på stafetter tidligere i år så håper vi at vi kan gjøre det bra også på lørdag.

SIKRET GULLET: Med denne utrolige skytingen sikret Johannes Thingnes Bø norsk VM-gull på parstafetten i skiskyting.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal