Bø spår historisk storeslem for Røiseland: – Kommer til å ta sju av sju medaljer

ANTERSELVA (NRK): Johannes Thingnes Bø motiveres av Marte Olsbu Røiseland som han mener er «beinhard i skallen». Selv blir hun brydd av all rosen fra Bø. Onsdag tok de gull sammen.

Bø og Røiseland

GULL-DUO: Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland forsvarte Norges VM-gull på parstafett.

Foto: Tiziana Fabi / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Nå tar jeg min femte medalje i VM. Hva skal man si? Det har vært en drøm, rett og slett, sier Røiseland til NRK etter at hun og Bø tok VM-gull på parstafett.

Og mer kan det bli - for nå avsluttes mesterskapet i Italia med en stafett og en fellesstart - der både Norge og Røiseland er favoritter.

Ingen har før tatt sju medaljer i ett VM.

– Jeg tror Marte kommer til å ta sju av sju som den første. Hun er beinhard i skallen og bryr seg liksom ikke. Det er bare full gass i sporet og på skytingen. Det er presisjon i tillegg til den «dra på»-viljen hun har, sier en imponert Johannes Thingnes Bø om lagvenninnen.

– Hun motiverer meg veldig, og jeg er glad jeg var på lag med Marte i dag. Da visste jeg at vi var gode nok til å ta gull.

Bø og Røiseland

«HELT VILT»: Marte Olsbu Røiseland sier det er «helt vilt» å bli hyllet av Johannes Thingnes Bø, en av verdens beste skiskyttere.

Foto: Marco Bertorello / AFP

Brydd av rosen

Det er store ord fra han som i fjor var mer verdens suverent beste skiskytter.

Selv blir Røiseland litt brydd av all rosen fra Bø.

– Det er vilt å høre så positive ord fra verdens beste skiskytter, sier hun.

Røiseland står nå med følgende resultater i VM:

Gull på blandet stafett, gull på sprint, bronse på jaktstart, bronse på 15-kilometer og gull på parstafett.

Siden parstafett var ny øvelse i fjor, er det kun andre sesongen med sju øvelser i VM. Men i fjor var det ingen som tok medalje i alle de sju øvelsemne. Derfor kan Røiseland bli den første til å klarer den bragden.

– VM har så langt har vært en drøm. Akkurat nå er jeg så fornøyd for at vi tok gull på denne distansen, sier hun om parstafetten.

Det hele ble torsdag avgjort på siste skyting da også Bø viste at han er «beinhard i skallen» og leverte en bunnsolid serie i kamp om gullet.

– Det er noe av det bedre jeg har gjort, sier Bø om sitt løp.

Norsk fysio på trynet

AUDA!: Her forsøker den norske fysioterapeuten Friedrich Hinteregger å gi franske Émilien Jacquelin en ny stav. Det gikk nesten.

Like bra gikk det ikke for franske Émilien Jacquelin som rett og slett glemte å ta med den ene staven ut fra siste skyting.

– Jeg var veldig sliten i beina. Heldigvis sto det en norsk fysioterapeut der som forsøkte å gi meg en ny stav, sier Jacquelin.

Dét var tyske Friedrich «Friz» Hinteregger som har jobbet for Norge i en årrekke. Problemet var bare at han akkurat kom for seint bort til franskmannen - og gikk på trynet.

– Det var tøft for ham så jeg håper han ikke slo seg, sier Jacquelin og legger til:

– Treneren min stod noen hundre meter bortenfor så vi var heldige.

Til slutt klarte Jacquelin å sikre bronsen for Frankrike, bak Tyskland på sølvplass.

– Aldri sett Fritz løpe før

Når NRK snakker med Hinteregger etter rennet forteller han at alt gikk bra.

– Jeg så at han kom (Jacquelin), men var akkurat fem centimeter for sein. Vi pleier å hjelpe hverandre, sier Hinteregger om hendelsen.

Johannes Thingnes Bø ler godt når NRK viser han videoen av opptrinnet.

– Dette er jo sånn vi har prata om på møtet. Skal late som man gir stav og han leverer jo helt perfekt der. Franskmannen må jobbe litt uten stav, fleiper han og fortsetter gladelig:

– Jeg tørr påstå at dette var et godt forsøk. Vi har aldri sett Fritz springe før. Han har vært med i norsk skiskyting i alle år, men har har sagt at «springing det driver han ikke med». Han tar det rolig. Spørs om ikke det er vi som må massere ham på benken i dag, og ikke han oss. Han er en stor stjerne.

Til slutt kunne de alle feire gull sammen. Og hvis du lurer på om Røiseland fortsatt har krefter til lørdagens stafett, sier hun følgende om det:

– Ja, jeg håper jo det. Jeg vet de andre damene er veldig gira på å kjempe om medalje. Vi har gjort det bra på stafetter tidligere i år så håper vi at vi kan gjøre det bra også på lørdag.

SIKRET GULLET: Med denne utrolige skytingen sikret Johannes Thingnes Bø norsk VM-gull på parstafetten i skiskyting.

Siste nytt

 • Begge lag fortsatt uten seier

  Det aller meste skjedde før pause i 1-1-kampen mellom Newcastle og Leeds i Premier League fredag kveld.

  13 minutter var spilt da Raphinha ga Leeds ledelsen på Newcastles hjemmebane St. James' Park.

  To minutter før pause kom utligningen i det som var en morsom, sjanserik og underholdende 1. omgang. Banens beste i de første 45 minuttene, Allan Saint-Maximin, sto bak scoringen.

  Newcastle tok dermed sitt andre poeng på to kamper og ligger under streken. Leeds har heller ikke vunnet noen kamper ennå og står med tre poeng etter tre uavgjorte på fem kamper.

  Premier League - Newcastle United v Leeds United
  Foto: Scott Heppell / Reuters
 • ESPN: Pelé tilbake på sykehuset

  Fotballegenden Pelé er tilbake på intensivavdelingen på sykehuset bare tre dager etter at han ble skrevet ut. Det melder ESPN Brasil fredag. Han skal være innlagt på São Paulo’s Albert Einstein Hospital.

  80-åringen fikk nylig fjernet en svulst på tykktarmen, men helsetilstanden skal tilsynelatende ha forverret seg etter at han ble utskrevet.

  Opplysningene er ikke bekreftet av sykehuset.

  Mange regner Pelé for å være tidenes beste fotballspiller. Han vant VM tre ganger med Brasil i 1958, 1962 og 1970.

  Pele, Edson Arantes do Nascimento, Pelé
  Foto: Matt Rourke / AP
 • Ruud vant første kampen i Davis Cup

  Casper Ruud sørget for at Norge fikk en best mulig start på Davis Cup-kampen mot Usbekistan da han slo Khumogun Sultanov 2-0 i sett (6-3, 6-3).

  Lagene spiller på nivå 1.

  Casper Ruud er ranket som nummer ti i verden og var naturlig nok stor favoritt mot Sultanov som er ranket som nummer 418 i verden.

  Ruud tok det første settet nokså enkelt etter 29 minutters spill. I det andre settet trengte Ruud litt ekstra tid på å avgjøre. Usbekeren brøt Ruuds serve på stillingen 5-2 til nordmannen. Ruud brøt direkte tilbake og tok settet 6-3. Dermed var seieren sikret til 1-0-ledelse for Norge.

  Viktor Durasovic fulgte opp med 6-4,6-4 over Dennis Istomin og sørget for at Norge har en 2-0-ledelse på nivå 1 foran lørdagens kamper.

  Casper Ruud
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal