FIFA skal etterforske Norges storseier: – Tror ikke de tapte med vilje

LUBLIN/OSLO (NRK): Norge knuste Honduras med hele 12–0 i U20-VM. Nå skal FIFA etterforske for kampfiksing.

FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras.

TRE HAT TRICK: Erling Braut Haaland scoret hele ni mål for Norge mot Honduras.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Jeg tror ikke de møtte opp der for å tape med vilje, men man vet selvfølgelig aldri, og det er kjedelig hvis det er sånn, sier Norges kaptein Leo Skiri Østigård til NRK.

For presidenten i det honduranske fotballforbundet (Fenafuth), Jorge Salomón bekrefter til avisen Diario Deportivo Diez at VM-kampen mot Norge i U20-VM skal etterforskes for kampfiksing, meldte VG fredag morgen.

Salomón forklarer også at forbundet har et nytt og forsterket samarbeid med FIFA.

– Vi signerte en forståelse med FIFA om transparens. Da er det naturlig at de kommer til å reagere. Vi i fotballforbundet kommer ikke til å gjøre noe, det er FIFA som går frem med granskingen, sier Salomón til Diario Diez.

– Tror guttene var nervøse

Erling Braut Haaland scoret hele ni mål i kampen, som var den største seieren i et U20-VM.

Fotballpresidenten vil ikke spekulere i om seieren var kampfiksing.

– Nei, jeg kan ikke mene noe om sånne ting. Jeg tror at guttene var nervøse, at de manglet koordinasjon. Jeg håper til Gud at det var grunnen, for guttenes skyld, sier han.

Det er ikke uvanlig at FIFA undersøker kamper med oppsiktsvekkende resultater.

– Ser man på kampen deres mot New Zealand så er det en litt lik kamp, med omtrent like mange sjanser. Vi fikk rett og slett bare bedre uttelling, mener Østigård dagen etter kampen.

Etter det NRK kjenner til har ikke Norges Fotballforbund fått noen informasjon om at kampen er under gransking.

Det ble målbonanza i Polen da Norge møtte Honduras.

Det ble målbonanza i Polen da Norge møtte Honduras.

TV 2s ekspert, Jesper Mathisen, sier til VG at han ikke er overrasket over at FIFA skal granske kampen.

– Jeg synes det stinker sånn som Honduras opptrådte i går. Vi skal ikke ta all ære vekk fra de norske spillerne, men for meg var det bare en trist kamp å se hvordan Honduras fremsto, sier Mathisen til avisen.

– P å 0–5 går alt i svart

NRK snakket med flere av de norske spillerne om muligheten for at kampen var fikset etter seieren i Polen torsdag kveld. De mente det var høyst usannsynlig.

– Man vet selv, at når man ligger under 0–5 så går alt i svart, og det gjør det for dem. Vi nekter å slippe taket og da blir det stygt til slutt, sa Norges kaptein rett etter kampslutt

Haalands ni må var også individuell VM-rekord.

– Vi hadde en plan om å gå ut i 100 for å få et tidlig mål, og så mate på. Det var likt i New Zealand-kampen. De hadde 17 sjanser og vi 24, men de trengte ikke tenke på målforskjellen, sier målkongen til NRK på lagets pressetreff fredag.

– Merket du ute på banen om de ga alt?

– Det vil jeg tro de gjorde. Vi gjorde i hvert fall vårt beste, og jeg er ganske sikker på at de også gjorde det.

 • Norge er nummer tre i sin gruppe og er nå avhengig av at Panama ikke slår Saudi-Arabia i gruppe E, og at enten Sør-Korea eller Portugal taper sin siste kamp i gruppe F for at de skal kunne gå videre i mesterskapet.

Siste nytt

 • Johaug suveren i prologen

  Therese Johaug var fire og et halvt sekund foran nærmeste konkurrent på sprintprologen i Ski Tour, som går opp en alpinbakke i Åre. Heidi Weng ble nummer to, og Norge hadde seks løpere blant de ti beste. Alle norske utenom Anna Svendsen gikk videre.

  Therese Johaug etter prologen i Ski Tour 2020 tirsdag
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Islandsk motstand for Halden

  Haldens handballherrar skal ut mot islandske Valur i kvartfinalen i Challenge Cup.

  Halden slo ut russiske Neva i ein høgdramatisk bortekamp då kvartfinalebilletten vart sikra søndag.

  Mannskapet til Jan Thomas Lauritzen skal ha heimekamp først. Han blir spelt anten 21. eller 22. mars. Returkampen går helga etter.

  Vinnaren skal møte vinnaren av greske AEK Aten og Potaisa Turda frå Romania i semifinalen. Den første av det oppgjeret blir spelt 25. eller 26. april. Også der får Halden heimekamp først dersom det blir avansement.

  Halden håndball
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Son ute med brudd i armen

  Tottenhams Heung-min Son er operert for et brudd i armen og må belage seg på flere uker på sidelinjen, skriver Tottenham på sine hjemmesider. Angrepsspilleren pådro seg armbruddet i helgens ligakamp mot Aston Villa, som sørkoreaneren avgjorde på overtid.

  Heung-min Son under kampen mellom Tottenham og Aston Villa
  Foto: Andrew Boyers / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal