FIFA skal etterforske Norges storseier: – Tror ikke de tapte med vilje

LUBLIN/OSLO (NRK): Norge knuste Honduras med hele 12–0 i U20-VM. Nå skal FIFA etterforske for kampfiksing.

FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras.

TRE HAT TRICK: Erling Braut Haaland scoret hele ni mål for Norge mot Honduras.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Jeg tror ikke de møtte opp der for å tape med vilje, men man vet selvfølgelig aldri, og det er kjedelig hvis det er sånn, sier Norges kaptein Leo Skiri Østigård til NRK.

For presidenten i det honduranske fotballforbundet (Fenafuth), Jorge Salomón bekrefter til avisen Diario Deportivo Diez at VM-kampen mot Norge i U20-VM skal etterforskes for kampfiksing, meldte VG fredag morgen.

Salomón forklarer også at forbundet har et nytt og forsterket samarbeid med FIFA.

– Vi signerte en forståelse med FIFA om transparens. Da er det naturlig at de kommer til å reagere. Vi i fotballforbundet kommer ikke til å gjøre noe, det er FIFA som går frem med granskingen, sier Salomón til Diario Diez.

– Tror guttene var nervøse

Erling Braut Haaland scoret hele ni mål i kampen, som var den største seieren i et U20-VM.

Fotballpresidenten vil ikke spekulere i om seieren var kampfiksing.

– Nei, jeg kan ikke mene noe om sånne ting. Jeg tror at guttene var nervøse, at de manglet koordinasjon. Jeg håper til Gud at det var grunnen, for guttenes skyld, sier han.

Det er ikke uvanlig at FIFA undersøker kamper med oppsiktsvekkende resultater.

– Ser man på kampen deres mot New Zealand så er det en litt lik kamp, med omtrent like mange sjanser. Vi fikk rett og slett bare bedre uttelling, mener Østigård dagen etter kampen.

Etter det NRK kjenner til har ikke Norges Fotballforbund fått noen informasjon om at kampen er under gransking.

Det ble målbonanza i Polen da Norge møtte Honduras.

Det ble målbonanza i Polen da Norge møtte Honduras.

TV 2s ekspert, Jesper Mathisen, sier til VG at han ikke er overrasket over at FIFA skal granske kampen.

– Jeg synes det stinker sånn som Honduras opptrådte i går. Vi skal ikke ta all ære vekk fra de norske spillerne, men for meg var det bare en trist kamp å se hvordan Honduras fremsto, sier Mathisen til avisen.

– P å 0–5 går alt i svart

NRK snakket med flere av de norske spillerne om muligheten for at kampen var fikset etter seieren i Polen torsdag kveld. De mente det var høyst usannsynlig.

– Man vet selv, at når man ligger under 0–5 så går alt i svart, og det gjør det for dem. Vi nekter å slippe taket og da blir det stygt til slutt, sa Norges kaptein rett etter kampslutt

Haalands ni må var også individuell VM-rekord.

– Vi hadde en plan om å gå ut i 100 for å få et tidlig mål, og så mate på. Det var likt i New Zealand-kampen. De hadde 17 sjanser og vi 24, men de trengte ikke tenke på målforskjellen, sier målkongen til NRK på lagets pressetreff fredag.

– Merket du ute på banen om de ga alt?

– Det vil jeg tro de gjorde. Vi gjorde i hvert fall vårt beste, og jeg er ganske sikker på at de også gjorde det.

 • Norge er nummer tre i sin gruppe og er nå avhengig av at Panama ikke slår Saudi-Arabia i gruppe E, og at enten Sør-Korea eller Portugal taper sin siste kamp i gruppe F for at de skal kunne gå videre i mesterskapet.

Siste nytt

 • Knallstart for Carlsen

  Magnus Carlsen brukte kun 23 trekk på å slå Anish Giri i åpningspartiet av Grand Chess Tour-turneringen i Zagreb. Nordmannen har nå 69 strake partier uten tap. Det har stormet rundt Carlsen de siste dagene.

  Magnus Carlsen
  Foto: Jørund Wessel Carlsen / NRK
 • Mistenker over 100 dopingsaker

  Så langt har flere enn 100 saker med mistenkt doping hos russiske idrettsutøvere dukket opp som følge av analyser av prøver fra antidopinglaboratoriet i Moskva, skriver NTB.

  Det fortalte president Craig Reedie i Verdens antidopingbyrå (WADA) i forbindelse med Den internasjonale olympiske komités (IOC) sesjon i Lausanne onsdag.

  WADA
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Wan-Bissaka klar for United

  Aaron Wan-Bissaka skal være klar for Manchester United, det melder BBC. 21-åringen kommer fra Crystal-Palace og vil angivelig gjennomføre den obligatoriske medisinske testen i løpet av kort tid. United må ut med omtrent 540 millioner kroner for å sikre seg tjenestene til høyrebacken.

  FILE PHOTO: Premier League - Crystal Palace v Tottenham Hotspur
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal