FIFA skal etterforske Norges storseier: – Tror ikke de tapte med vilje

LUBLIN/OSLO (NRK): Norge knuste Honduras med hele 12–0 i U20-VM. Nå skal FIFA etterforske for kampfiksing.

FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras.

TRE HAT TRICK: Erling Braut Haaland scoret hele ni mål for Norge mot Honduras.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Jeg tror ikke de møtte opp der for å tape med vilje, men man vet selvfølgelig aldri, og det er kjedelig hvis det er sånn, sier Norges kaptein Leo Skiri Østigård til NRK.

For presidenten i det honduranske fotballforbundet (Fenafuth), Jorge Salomón bekrefter til avisen Diario Deportivo Diez at VM-kampen mot Norge i U20-VM skal etterforskes for kampfiksing, meldte VG fredag morgen.

Salomón forklarer også at forbundet har et nytt og forsterket samarbeid med FIFA.

– Vi signerte en forståelse med FIFA om transparens. Da er det naturlig at de kommer til å reagere. Vi i fotballforbundet kommer ikke til å gjøre noe, det er FIFA som går frem med granskingen, sier Salomón til Diario Diez.

– Tror guttene var nervøse

Erling Braut Haaland scoret hele ni mål i kampen, som var den største seieren i et U20-VM.

Fotballpresidenten vil ikke spekulere i om seieren var kampfiksing.

– Nei, jeg kan ikke mene noe om sånne ting. Jeg tror at guttene var nervøse, at de manglet koordinasjon. Jeg håper til Gud at det var grunnen, for guttenes skyld, sier han.

Det er ikke uvanlig at FIFA undersøker kamper med oppsiktsvekkende resultater.

– Ser man på kampen deres mot New Zealand så er det en litt lik kamp, med omtrent like mange sjanser. Vi fikk rett og slett bare bedre uttelling, mener Østigård dagen etter kampen.

Etter det NRK kjenner til har ikke Norges Fotballforbund fått noen informasjon om at kampen er under gransking.

Det ble målbonanza i Polen da Norge møtte Honduras.

Det ble målbonanza i Polen da Norge møtte Honduras.

TV 2s ekspert, Jesper Mathisen, sier til VG at han ikke er overrasket over at FIFA skal granske kampen.

– Jeg synes det stinker sånn som Honduras opptrådte i går. Vi skal ikke ta all ære vekk fra de norske spillerne, men for meg var det bare en trist kamp å se hvordan Honduras fremsto, sier Mathisen til avisen.

– P å 0–5 går alt i svart

NRK snakket med flere av de norske spillerne om muligheten for at kampen var fikset etter seieren i Polen torsdag kveld. De mente det var høyst usannsynlig.

– Man vet selv, at når man ligger under 0–5 så går alt i svart, og det gjør det for dem. Vi nekter å slippe taket og da blir det stygt til slutt, sa Norges kaptein rett etter kampslutt

Haalands ni må var også individuell VM-rekord.

– Vi hadde en plan om å gå ut i 100 for å få et tidlig mål, og så mate på. Det var likt i New Zealand-kampen. De hadde 17 sjanser og vi 24, men de trengte ikke tenke på målforskjellen, sier målkongen til NRK på lagets pressetreff fredag.

– Merket du ute på banen om de ga alt?

– Det vil jeg tro de gjorde. Vi gjorde i hvert fall vårt beste, og jeg er ganske sikker på at de også gjorde det.

 • Norge er nummer tre i sin gruppe og er nå avhengig av at Panama ikke slår Saudi-Arabia i gruppe E, og at enten Sør-Korea eller Portugal taper sin siste kamp i gruppe F for at de skal kunne gå videre i mesterskapet.

Siste nytt

 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde. Det plasserte ham på 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Et par timer senere var han nede på delt 8.-plass. Det er flere spillere som ikke er ferdig med sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP
 • Stabæk kapret poeng mot Glimt

  Stabæk var heldige og effektive på bortebane i Eliteserien søndag. Det holdt til 3-3 borte mot gulljagende Bodø/Glimt. Ettersom Molde vant hjemme mot Tromsø, ligger Bodø/Glimt nå tre poeng bak serielederen.

   Bodø/Glimts Patrick Berg og Stabæks Emil Bohinen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal