Norges skikomet fikk ansiktet fullt av nåler: – Brutalt

Johannes Høsflot Klæbo (20) hevder akupunkturnålene holder ham frisk, men det er sjeflegen i langrenn, Petter Olberg, skeptisk til.

Johannes Høsflot Klæbo akupunktur

SMERTEFULL START PÅ UKEN: Johannes Høsflot Klæbo avbildet under mandagens akupunkturbehandling.

Foto: Privat

Mandag la mannen som omtales som «Nye Northug» ut et bilde av seg selv med ansiktet fullt av nåler. 20-åringen måtte reise hjem fra forrige helgs verdenscuprenn i Davos med tett nese.

– Nåler i ansiktet har jeg fått i over et år. Jeg bruker akupunktur flere ganger i uka hele året, sier Klæbo til NRK.

Nålene får noe av æren for at Klæbo nå er tilbake i trening.

– Har fungert bra

Vanligvis plasseres nålene på armer, ben og mage/bryst, men mandag fikk ansiktet kjørt seg.

– Når du ser på bildene er det helt j …. Det er ubehagelig å få stikket, men jeg føler at det har en effekt når jeg bruker det.

– Men det ser jo ikke bra ut?

– Det var en brutal behandling på mandag. Det er ikke ofte man har så mange nåler i ansiktet, men det var for å løsne opp bihulene litt, sier Klæbo.

Det er en omstridt behandlingsform, men Norges skikomet står fast ved at det virker.

– Det har fungert bra. Kroppen responderer på det, og da er det verdt å bruke det. Det hjelper når jeg er småtett, sier han.

Langrennslegen skeptisk til behandlingsformen

Sjeflege for langrenn i Norges Skiforbund Petter Olberg ikke er i deres helsetilbud. Å bruke denne behandlingsformen er legen svært skeptisk til.

– Det er i alle fall ikke noen behandling som jeg har anbefalt eller foreslått, forteller Olberg til NRK.

Legen kjenner ikke til andre som bruker behandlingsformen og får støtte av landslagssjef Vidar Løfshus.

– Akupunktur er blitt brukt i ulike former, men det er ikke akkurat en vanlig behandlingsform som vi driver med, forklarer Løfshus til NRK.

Tar med nålene til VM

Johannes Høsflot Klæbo er ikke med til de siste verdenscuprennene før jul i La Clusaz, og blir heller ikke å se i Tour de Ski.

– Det går uten meg. Planen er å gå fort etter jul, og jeg tror Tour de Ski kan være med på å ødelegge det, sier Klæbo. Han sikter seg inn mot skandinavisk cup i Lahti etter jul før han skal «slenge seg med» på noen verdenscuprenn før VM. Søndag stiller han dessuten til start på Rindalsrennet.

Langt viktigere er VM-sprinten i Lahti. Den går i fri teknikk, og Klæbo har vist tidligere i år at han kan matche hvem som helst.

Stortalentet satte favorittene på plass under sprinten på Beitostølen.

– Hvis jeg skal til VM kan det være fint å ha gått gjennom løypa først.

– Og nålene blir med?

– Nålene blir med fremover. De er viktige på denne tiden hvis du skal prestere og holde deg hundre prosent frisk.

Siste nytt

 • Di Maria-dobbel da PSG vant

  Angel Di Maria var den store spilleren da Paris Saint-Germain vant 4-1 borte mot Nice i den franske toppdivisjonen fredag.

  Argentineren scoret to mål på seks minutter før pause da hovedstadsklubben tok tre poeng fredag. De økte ledelsen på toppen av tabellen.

  Nantes på andreplass er fem poeng bak, men kan knappe inn når de møter bunnlaget Metz på bortebane lørdag.

  DXhS2bwFxBo
  Foto: Daniel Cole / Daniel Cole
 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis for andre dag på rad da han møtte kinesiske Wang Hao på den åttende dagen av turneringen på Isle of Man fredag.

  Nordmannen spilte med svarte brikker mot kineseren, men etter 31 trekk ble spillerne enige om remis. Dette var andre dag på rad Carlsen spiller remis. Torsdag gjorde 28-åringen det samme mot Kirill Aleksejenko. Før det hadde han to strake seire på Isle of Man.

  Med resultatet har Carlsen 5,5 poeng av 8 mulige, det samme som motstander Hao. Med det er nordmannen et halvt poeng bak ledertrioen Fabiano Caruana, Levon Aronian og David Guijarro. De to førstnevnte møttes og spilte remis fredag.

  Det gjenstår tre runder av turneringen.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Tre slag over par i Frankrike

  Kristoffer Reitan fikk det ikke helt til å stemme på den andre dagen av Open de France i golf i Paris. Han klarte likevel cuten med god margin.

  Reitan startet turneringen med å gå tre slag under par torsdag.

  Fredag ble det tre slag over par, noe som førte til at han falt 18 plasser på resultatlisten. Nordmannens par etter to dager holder til en 31.-plass.

  U.S. Open - Round One
  Foto: Andrew Redington / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal