Norges skikomet fikk ansiktet fullt av nåler: – Brutalt

Johannes Høsflot Klæbo (20) hevder akupunkturnålene holder ham frisk, men det er sjeflegen i langrenn, Petter Olberg, skeptisk til.

Johannes Høsflot Klæbo akupunktur

SMERTEFULL START PÅ UKEN: Johannes Høsflot Klæbo avbildet under mandagens akupunkturbehandling.

Foto: Privat

Mandag la mannen som omtales som «Nye Northug» ut et bilde av seg selv med ansiktet fullt av nåler. 20-åringen måtte reise hjem fra forrige helgs verdenscuprenn i Davos med tett nese.

– Nåler i ansiktet har jeg fått i over et år. Jeg bruker akupunktur flere ganger i uka hele året, sier Klæbo til NRK.

Nålene får noe av æren for at Klæbo nå er tilbake i trening.

– Har fungert bra

Vanligvis plasseres nålene på armer, ben og mage/bryst, men mandag fikk ansiktet kjørt seg.

– Når du ser på bildene er det helt j …. Det er ubehagelig å få stikket, men jeg føler at det har en effekt når jeg bruker det.

– Men det ser jo ikke bra ut?

– Det var en brutal behandling på mandag. Det er ikke ofte man har så mange nåler i ansiktet, men det var for å løsne opp bihulene litt, sier Klæbo.

Det er en omstridt behandlingsform, men Norges skikomet står fast ved at det virker.

– Det har fungert bra. Kroppen responderer på det, og da er det verdt å bruke det. Det hjelper når jeg er småtett, sier han.

Langrennslegen skeptisk til behandlingsformen

Sjeflege for langrenn i Norges Skiforbund Petter Olberg ikke er i deres helsetilbud. Å bruke denne behandlingsformen er legen svært skeptisk til.

– Det er i alle fall ikke noen behandling som jeg har anbefalt eller foreslått, forteller Olberg til NRK.

Legen kjenner ikke til andre som bruker behandlingsformen og får støtte av landslagssjef Vidar Løfshus.

– Akupunktur er blitt brukt i ulike former, men det er ikke akkurat en vanlig behandlingsform som vi driver med, forklarer Løfshus til NRK.

Tar med nålene til VM

Johannes Høsflot Klæbo er ikke med til de siste verdenscuprennene før jul i La Clusaz, og blir heller ikke å se i Tour de Ski.

– Det går uten meg. Planen er å gå fort etter jul, og jeg tror Tour de Ski kan være med på å ødelegge det, sier Klæbo. Han sikter seg inn mot skandinavisk cup i Lahti etter jul før han skal «slenge seg med» på noen verdenscuprenn før VM. Søndag stiller han dessuten til start på Rindalsrennet.

Langt viktigere er VM-sprinten i Lahti. Den går i fri teknikk, og Klæbo har vist tidligere i år at han kan matche hvem som helst.

Stortalentet satte favorittene på plass under sprinten på Beitostølen.

– Hvis jeg skal til VM kan det være fint å ha gått gjennom løypa først.

– Og nålene blir med?

– Nålene blir med fremover. De er viktige på denne tiden hvis du skal prestere og holde deg hundre prosent frisk.

Siste nytt

 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Opptur for Norge i lagkonkurransen

  Polen vant lagkonkurransen i tyske Willingen foran Tyskland og Slovenia. Etter å ha ligget på en sjetteplass etter den første omgangen, klatret de norske hopperne to plasser. Mye takket være unggutten Thomas Aasen Markeng, som leverte to solide hopp.

  NORDIC-SKIING/
  Foto: LEHTIKUVA / Reuters
 • 3. div-spiller til slovensk mester

  Mirza Mujcic (24) fra den norske 3. divisjon-klubben Lysekloster har meldt overgang til den slovenske dobbeltvinneren Olimpija Ljubljana. – Jeg kan ikke tenke meg at noe sånt har skjedd før, sier breddefotballekspert Jørgen Tjærnås til Aftenposten.

  NM fotball 3. runde, Brattvåg - Rosenborg.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal