NRK Meny
Normal

OL-drømmen knust: – Keeperen har bursdag og julaften på samme tid

HERNING/OSLO (NRK): Norge drømte om OL-spill, men møtte veggen i form av Kroatias keeper Ivan Stevanovic.

keeper

Kroatias keeper Ivan Stevanovic storspilte og knuste Norges OL-drøm.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Kroatia - Norge 27-21

håndballgutta depper

Sander Sagosen og Harald Reinkind måtte ha et par minutter for å fordøye tapet.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg er flau over min egen innsats. Jeg var helt katastrofe, sier en veldig skuffet Espen Lie Hansen, som vel å merke ikke kan ta skylden for tapet alene.

Det som skjedde mot Kroatia må kalles en kollektiv kollaps av Norge.

De norske håndballherrene trengte seier eller uavgjort i den siste kampen i OL-kvalifiseringen mot Kroatia for å komme seg til OL i Rio i sommer.

Men Norge klarte aldri å få grep om skjebnekampen. Tvert imot var de usedvanlig svake.

Bom-bonanza

Det store problemet var at Norge ikke greide å sette skuddene sine i mål. Kroatias målvakt Ivan Stevanovic endte med en redningsprosent på over 60, noe som er svært høyt på dette nivået.

Norge spilte egentlig ofte ganske bra i angrep og kom seg til mange sjanser, men selv alene med keeper ble det bom på bom. Og bommene ble jevnt fordelt på stort sett hele det norske laget.

– Keeperen hadde bursdag og julaften på samme tid. Han tar jo rett og slett alt. Da blir det vanskelig å vinne kamper, sier Hansen.

– Er det han som er god eller Norge som skyter for dårlig?

– Det er vel kombinasjonen. Han står en god kamp, han gjør det, men jeg vet ikke om vi er skarpe nok heller. Vi kommer til gode sjanser, men greier ikke å sette ballen i mål, sier Hansen.

Selv Bjarte Myrhol på linja hadde flere bom.

– Vi brenner sjanser på en god keeper mens de får tid og sjanser til å spille håndball på kroatisk vis. Da blir det vanskelig. Det er ikke så vanskelig å forstå at når vi brenner så mange klare muligheter som vi gjør er det så å si umulig å vinne kamper, sier Myrhol.

– Det skal ikke skje når det står om OL. Det er da man skal prestere på sitt beste... Og det gjorde i alle fall ikke jeg i dag, legger landslagskapteinen til.

sagosen depper

Mens Kroatia jublet for OL-billett, ruslet Sander Sagosen skuffet ut av banen. Det blir ingen tur til Rio i sommer for de norske håndballherrene.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Skuffet

Heller ikke den ellers så stabile Sander Sagosen hadde dagen. Han bommet på sine fire første skudd, før han vel å merke satte tre på rappen.

– Dette var tungt. Vi sliter og setter ikke ballen i mål når vi spiller oss til store sjanser. Vi er rett og slett ikke dyktige nok i dag. Når vi brenner femten hundreprosentssjanser sier det sitt, sier Sagosen.

– Jeg er skuffet over meg selv og over laget. I dag skulle vi stå frem og vise at vi er menn og ikke gutter, legger han til.

Siste nytt

 • Ny Kamara-scoring i USA

  Ola Kamara chippet inn utligningen etter en fantastisk pasning fra Zlatan Ibrahimovic da Los Angeles Galaxy snudde 1–0 til 1–3 mot Philadelphia Union. Hans åttende scoring denne sesongen. Zlatan og Michaël Ciani sto for de andre Galaxy-målene.

  SOCCER-USA-LAG-DCU/
  Foto: Kirby Lee / Reuters
 • Ingebrigtsen tok EM-kravet

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. Det er innenfor EM-kravet på distansen. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny norgesrekord på 1500 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 15.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
OL-profiler: Marcus Kleveland
X Games: Skateboard, street