NRK Meny
Normal

Norges nye stjerne: – Vi skal begynne å vinne kamper igjen

Caroline Graham Hansen er plutselig blitt Norges største stjerne etter at Ada Hegerberg ikke lenger ville spille for landslaget. Hun mener EM-ransakelsen vil forandre landslaget.

Caroline Graham Hansen

NY LEDER: Caroline Graham Hansen er Norges største stjerne etter at Ada Hegerberg trakk seg fra landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg regner med at vi kommer til å vinne kamper igjen. Det blir forhåpentligvis den største endringen fra det som har vært før, sier Caroline Graham Hansen etter den nådeløse evalueringen av sommerens EM-fiasko.

Ny ledestjerne

Graham Hansen

INNBITT: Caroline Graham Hansen mot Danmark i EM. Norge tapte 0-1 i EM.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

På Fredrikstad stadion trener kvinnelandslaget før fredagens VM-kvalikkamp mot Nord-Irland.

Sånn sett passer det fint å legge forberedelsene til Østfold.

Den gamle storheten Fredrikstad kjemper selv i bunnen av 1. divisjon.

Nå skal Norge, både tidligere verdens- og olympisk mester, også kjempe seg tilbake etter et blytungt EM som endte med tre tap og ingen scorede mål.

Lyon-proffen Ada Hegerberg skulle egentlig ha vært ute på høstgresset og løpt og slått pasninger sammen med sine lagvenninner.

I stedet valgte 22-åringen å trekke seg fra landslaget etter å ha mistet tilliten til trener Martin Sjøgren og resten av støtteapparatet.

Dermed står Wolfsburg-proffen Caroline Graham Hansen kanskje igjen som Norges største profil og nye ledestjerne.

– Ting gikk imot

Hun er den som gå i bresjen når Norge tar samling helt i bunn og ser fremover mot nye mål.

– Vi skal være en åpen gruppe. Vi skal være snille mot hverandre. Vi skal jobbe hardt. Nå er det VM som gjelder. Folk kommer til å få se at vi har et sterkt samhold. Og de verdiene som ligger i bånn - kommer til å synes på banen, sier Graham Hansen til NRK.

Trener Martin Sjøgren har blant annet fått beskjed om at han må komme med tøffere tilbakemeldinger. Samtidig tar kvinnene selvkritikk. Engasjementet på banen under EM var for labert.

– Når ting gikk imot var vi ikke gode nok til å hjelpe hverandre på rett vei. Vanligvis har vi vært gode på å fyre hverandre opp. Det har vært en suksess tidligere. Men det var ikke til stede under EM, sier Graham Hansen.

Det norske kvinnelandslaget er ikke lenger like vonde å møte for konkurrentene. Fotballen er blitt for «ballbesittende» og for lite gjennombruddshissig.

Caroline og Ada

SAMMEN: Caroline Graham Hansen (t.v.) og Ada Hegerberg under sommerens EM-sluttspill i Nederland. Nå er bare den ene tilbake på landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Må ta tak

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har gitt trener Martin Sjøgren beskjed om å «bli mer direkte i spillestilen». Graham Hansen er enig.

– Vi må ta tak i den defensive organiseringen vår, pluss at vi må være mer direkte for å skape sjansene vi trenger for å score mål. Jeg regner med at «de» har selvinnsikt nok til å endre på de tingene også, sier Graham Hansen.

Elise Thorsnes vil glemme EM-nedturen så fort som mulig. Nå ser hun fremover mot VM-kvaliken der Norge møter Nord-Irland, Irland, Slovakia og Nederland.

– Jeg ser veldig fram mot disse kampene. Nå må vi stå samlet, og ta tak som et lag, sier Elise Thorsnes.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag