NRK Meny
Normal

Norges nye skøyteener trues av treningskutt

Sverre Lunde Pedersen vil etablere seg i verdenstoppen etter verdenscupseieren. Men sponsortørke kan føre til kutt i den sportslige satsingen til Norges Skøyteforbund.

Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen etter seieren på 1500-meter fredag.

Foto: JEON HEON-KYUN / Epa

– Vi har ingen reserver å ta av, sier generalsekretær i Norges Skøyteforbund, Halvor Lauvstad, til NRK.no.

22-åringen gledet norske skøyteentusiaster da han slo verdenseliten på 1500-meter i verdenscupstevnet i Seoul forrige fredag. Seieren var Norges første internasjonale seier på skøyter siden 2011.

– Det var deilig å ta steget ordentlig opp på seniornivå, sier Pedersen til NRK om seieren.

Skøytetalentet er klar for å ta steget opp blant de aller beste etter flere år med knallhard trening.

– Har spart siden mai

Generalsekretær i Norges Skøyteforbund, Halvor Lauvstad, vet likevel at sponsortørke i forbundet kan føre til kutt i det sportslige tilbudet til skøytetalentet.

Lauvstad er nemlig generalsekretær for et forbund i pengeknipe.

To av tre sponsorer valgte å avslutte samarbeidet med Norges Skøyteforbund etter nedturen i OL i Sotsji. Da endte Norges skøyteløpere uten medaljer.

Kommer ikke penger og sponsorene snart på plass, blir det kutt. Deadline er satt til midten av februar. Forbundet har allerede kuttet i administrasjonen.

– Kommer det ikke inn penger før det, må vi gå til kutt i det sportslige. Da må vi begrense dyre reiser og eventuelt innføre egenandeler for løperne, sier Lauvstad.

– Vi har spart penger siden mai for å hindre at det skal gå utover det sportslige. Men det er grenser for hvor lenge vi kan spare, forteller han.

Håper at seieren kan hjelpe

Sverre Lunde Pedersen håper at seieren i Seoul kan bidra til økt interesse blant sponsorene for skøytesporten.

– Vi mangler to store sponsorer, og vi håper at gode resultater kan bidra til at vi kan få dette på plass dette i løpet av sesongen. Aller helst så fort som mulig, sier Pedersen til NRK.

Lauvstad forteller at verdenscupseieren til Pedersen har gitt Skøyeforbundet ny tro på en løsning.

– Det har ikke resultert i at noen sponsorer har ringt oss ennå, men det har skapt større interesse rundt skøyter, sier han, men legger likevel til:

– Jeg går ikke rundt og er pessimist, men hvis det ikke er penger igjen, så er det ikke penger igjen.

Skøytetalentet Sverre Lunde Pedersen tok sin første verdenscupseier på 1500 meter i Seoul fredag morgen. På tiden 1:47.76 tok han en soleklar førsteplass foran nederlandske Wouter olde Heuvel på 1:48.02 og Kjeld Nuis på 1:48.30. Kommentatorer: Eirik Koren og Even Wetten
Skøytetalentet Sverre Lunde Pedersen tok sin første verdenscupseier på 1500 meter i Seoul fredag morgen. Kommentatorer: Eirik Koren og Even Wetten

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street