NRK Meny
Normal

Norges landslagstrener vil hjelpe Kalla tilbake

Charlotte Kallas sesong har utviklet seg til å bli en blytung vinter. Nå ønsker damelandslagstrener Egil Kristiansen å tilby Kalla hjelp før VM-sesongen.

Charlotte Kalla

TUNG SESONG: Charlotte Kalla har slitt denne sesongen og den nedturen forsterket seg på hjemmebane i Falun sist helg.

Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix

Charlotte Kalla har ikke vært i nærheten av nivået hun viste under VM i Falun sist vinter. Da tok hun gullet på 10 kilometer fri teknikk. Nå har hun ikke vært på pallen siden hun ble nummer tre på Lillehammer i starten av desember. Også Tour de Ski som var årets høydepunkt ble en nedtur.

– Vi ønsker at hun skal komme tilbake og prestere på høyeste nivå og at hun får ut potensialet sitt, sier de norske damenes landslagstrener Egil Kristiansen til den svenske avisen Norrbottens-Kuriren.

Vil be Kalla på treningssamling

Egil Kristiansen

MYE Å SMILE AV: Egil Kristiansen har ledet norske langrennsjenter gjennom en gullalder siden Vancouver-OL. Her fra Tour de Ski.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Kalla ligger som nummer fire i verdenscupen sammenlagt, men sesongen har blitt en negativ opplevelse. Det ble nok en trå helg i Falun sist helg da den svenske langrennsstjernen ble nummer ni på fem kilometer klassisk og sju på 10 kilometer fri teknikk. Nå kan hun få en hjelpende hånd fra det norske landslaget.

– Vi kan tenke oss å be med oss Kalla til landslagssamling. Vil ha henne tilbake på hennes toppnivå, sier Egil Kristiansen.

Bildet på nedturen til den svenske stjernen toppet seg nylig da det svenske landslagets dametrener Mattias Persson hevdet at Kalla «ikke hadde det godt i sjelen». Det reagerte Kalla kraftig på og det hele endte med oppvaskmøte.

Nå har Kalla meldt at hun står over kommende helgs renn i Lahti.

Vet ikke grunn til nedtur

Tidligere år har Kalla trent med Bjørgen og Johaug for å lære av hva de norske jentene driver med. Det har hun ikke gjort før denne sesongen. Kristiansen vet ikke hva som har gått feil for Kalla.

– Jeg har ikke nok innblikk i Charlottes trening for å kunne uttale meg om det. Men hun har definitivt ikke klart å få ut potensialet sitt i alle fall slik hun har ønsket denne vinteren. Men årsaken tør jeg ikke uttale meg om, sier Kristiansen.

Damelangrenn sliter med liten internasjonal bredde i toppen, og Norge totaldominerer spesielt ved Therese Johaug, Ingvild Flugstad Østberg og Heidi Weng. I tillegg kommer Marit Bjørgen tilbake neste sesong etter denne vinterens fødsel.

Dersom man ser på distanserennene i verdenscupen, der Kalla også kjemper om topp-plasseringer, har de norske jentene tatt tredobbelt i sju av totalt femten renn og etapper i tourer. Og Norge har vunnet 14 av 15 distanserenn denne sesongen. Av totalt 45 pallplasser har Norge tatt 37. Kalla har to, men det er nå to og en halv måned siden.

Siste nytt

 • Gerrard kan bli Rangers-manager

  Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

  SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Magnus Carlsen slo Topalov

  Magnus Carlsen beseiret Veselin Topalov for første gang på seks år og avløste bulgareren som leder av storturneringen Shamkir Chess i Aserbajdsjan, melder NTB. Det var den norske verdensmesterens annen seier i turneringen. De fem øvrige partiene har endt med remis, og totalt er Carlsen nå ubeseiret i sine 30 siste partier.

 • Bayern uten Boateng mot Real Madrid

  Bayern München må klare seg uten midtstopperkjempen Jerome Boateng i semifinalereturen i mesterligaen mot Real Madrid, melder NTB. Boateng pådro seg en lårskade i den første kampen som ble spilt onsdag kveld.

  FBL-EUR-C1-BAYERN MUNICH-REAL MADRID
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag