Kalles feige av NRKs ekspert – landslagskapteinen slår tilbake

REIMS/OSLO (NRK): Norge spilte sin dårligste kamp i VM da de slo Sør-Korea, og blir kalt feige av NRKs ekspert. Men landslagskvinnene er ikke bekymret.

Maren Mjelde

VIDERE I VM: Norges kaptein Maren Mjelde og Isabell Herlovsen (t.v.) møtte pressen i Frankrike med et smil.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

– Jeg synes det var en svak kamp. De virket litt energiløse og litt slitne. Vi fikk en liten bekreftelse på at ting ikke går av seg selv.

Slik oppsummerer NRKs ekspert Carl-Erik Torp kampen mot Sør-Korea, hvor Norge gikk videre til åttendedelsfinalen i VM etter to straffescoringer.

Men landslagskvinnene ble til tider overkjørt av gruppe As bunnlag, og ble reddet av at Sør-Korea var for upresise i avslutningene.

– Jeg synes de sliter på backene. De blir litt feige, ryggende og havner i mellomposisjon. Det henger sammen med at presset blir halvveis over hele banen etter hvert, og da blir man usikker på posisjonen sin bakover også. Mange spillere gjør også fryktelig mye feil når de blir slitne utover i kampen, sier NRK-eksperten.

– Viser styrke

Landslagskapteinen tar kritikken pent.

– Det ble et annerledes kampbilde i går. Vi var veldig klare over hvor gode Sør-Korea kunne være, og jeg tror ikke alle har fått med seg de,t egentlig, sier Maren Mjelde til NRK.

Martin Sjögren

– Det er belastende både fysisk og mentalt med VM-kamper, sier Martin Sjögren.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Smilene er brede når hun, Isabell Herlovsen og landslagssjef Martin Sjögren møter pressen like før avreise til Nice tirsdag. Lørdag er det åttedelsfinale. Det var også det de tenkte på da de våknet tirsdag morgen.

– Vi spiller en helt grei kamp. Vi viser styrke, spiller for hverandre, kriger og gir oss aldri. Det å vinne på middels dager er en styrke, påpeker målscorer Herlovsen.

Sjögren erkjenner likevel at Norge ikke fremstod slik de ønsker i siste gruppespillkamp.

– Vi var ikke helt oppe på nivået som vi var i de to første kampene. Styrken er at vi klarer å vinne mot såpass bra motstand uten at vi er på vårt beste. Det er noe vi kanskje ikke har vist tidligere, sier han, og forteller at batteriene nå må lades.

– Saker og ting har gått i det samme hamsterhjulet i nesten fire uker nå, så vi må bryte noen mønstre. Skape litt friskhet.

Råder til tøffhet

– Når vi er sammen såpass lenge er det viktig at vi får koblet litt av, ikke bare tenke fotball hele tiden, bekrefter Herlovsen.

Graham Hansen

SKADET: En MR-undersøkelse viste at Caroline Graham Hansen har pådratt seg en leddbåndsskade. Landslagslegen mener det er gode prognoser for at profilen blir klart til åttendedelsfinalen.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Tirsdag kveld avgjøres det om motstander blir Italia, Brasil eller Australia.

– Vi må selvfølgelig ta tak i noen ting vi kan gjøre bedre, men det viktigste for oss er at vi er videre. Uansett hvem vi får så har vi lyst til å slå dem, sier Mjelde.

Rådene fra NRK-ekspert Torp er klare.

– Det handler masse om å tørre, om å by seg frem og være ordentlig tøffe i pappen. Vi må være litt ekstra vågale, mener han.

Siste nytt

 • Carlsen nærmer seg rekord

  Magnus Carlsen nedkjempet indiske Surya Shektar Ganguly og tok en viktig seier i sjakkturneringen på Isle of Man mandag. 28-åringen innledet turneringen på Isle of Man med seier mot ukrainske Jurij Kuzubov. Deretter fulgte remiser mot Aleksej Sarana, Rustam Kasimdzjanov og Vladislav Kovalev.

  Mandagens kamp mot Ganguly var Carlsens 95. på rad i langsjakk uten tap. Dermed nærmer han seg å tangere Ding Lirens internasjonalt anerkjente rekord på 100 strake partier uten tap. Kineseren greide den milepælen mellom august 2017 og november 2018.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Skade stopper Zuccarello

  Mats Zuccarello er ikke aktuell for spill i Minnesota Wilds tre kommende bortekamper som følge av en skade.

  NHL-klubben opplyser selv på sin Twitter-konto at lagets norske profil ble igjen hjemme da spillertroppen satte kursen for Ottawa mandag. Der venter kamp mot Senators natt til tirsdag norsk tid.

  Borteturen til Canada inneholder også kamper mot Toronto Maple Leafs tirsdag og Montreal Canadiens torsdag. Heller ikke i de kampene blir Zuccarello å se, fremgår det av meldingen fra Wild-ledelsen.

  Zuccarello opplyses å ha pådratt seg en skade «i underkroppen».

  Mats Zuccarello
  Foto: Andy Clayton-king / AP
 • Neymar ute i fire uker

  Den brasilianske fotballstjernen Neymar må belage seg på et fire uker langt skadeavbrekk. Det anslår Paris Saint-Germain mandag.

  Neymar hinket av banen etter kun 12 minutters spill av Brasils privatlandskamp mot Nigeria i Singapore søndag.

  Neymar
  Foto: Franck Fife / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal