Vant med knapp margin over Sven Mollekleiv

Norges idrettsforbund (NIF)

Oppsummert

Idrettstinget er samla i Lillehammer for å velje ny idrettspresident og idrettsstyre. Kandidatane til presidentvervet har vore sittande president Tom Tvedt, Huawei-direktør Berit Kjøll og tidlegare president i Norges Røde Kors Sven Mollekleiv.

 • Jacobsen leder utøverkomiteen

  Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ny leder av Norges idrettsforbunds utøverkomite. 32-åringen har dermed også fått en plass i Idrettsstyret. Hun erstatter Kjartan Haugen.

  – Det er først og fremst en stor ære å lede en gjeng med så mye engasjement på vegne av norske utøvere, sier Jacobsen.

  Jacobsen
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Kjøll forsvarer pengebruken

  Dagens Næringsliv rapporterte at håndballforbundet kjøpte PR-tjenester for å hjelpe Berit Kjøll i presidentkampen i Norges Idrettsforbund. Kjøll selv forsvarer bruken av forbundets penger og sier til NRKs Ole Torp at det ikke var i hennes tanker at pengebruken skulle være et tema hun skulle formidle før valget.

  – Jeg var alene. De andre kandidatene brukte også sine apparater rundt seg. Det var ikke noe tema, men jeg kan gjerne beklage det og si at jeg burde tenkt annerledes fordi min filosofi er å være åpen og oppføre meg skikkelig, sa 63-åringen.

  Kjøll
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Gjøvikenser i idrettsstyret

  29 år gamle Sondre Sande Gullord fra Gjøvik ble i dag gjenvalgt som styremedlem i idrettsstyret i Norges idrettsforbund. Berit Kjøll ble etter en svært jevn avstemming valgt til idrettspresident. Kjøll ble valgt med to stemmer over Sven Mollekleiv.

 • Berit Kjøll er ny idrettspresident

  Berit Kjøll er ny idrettspresident etter å ha slått Sven Mollekleiv i andre valrunde med særs knapp margin. Ho fekk 50,61 prosent av stemmene og vant med 83 mot 81 stemmer. Hennar forgjengar Tom Tvedt tapte første valrunde med klar margin.

  Idrettstinget 2019 på Lillehammer.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Tvedt blir ikkje idrettspresident

  Tom Tvedt fekk berre 14 prosent av stemmene i første stemmerunde på Idrettstinget, og han vert dermed ikkje vald om att som idrettspresident. Berit Kjøll fekk 40 prosent og Sven Mollekleiv 44 prosent i første valrunde.

Siste nytt

 • Di Maria-dobbel da PSG vant

  Angel Di Maria var den store spilleren da Paris Saint-Germain vant 4-1 borte mot Nice i den franske toppdivisjonen fredag.

  Argentineren scoret to mål på seks minutter før pause da hovedstadsklubben tok tre poeng fredag. De økte ledelsen på toppen av tabellen.

  Nantes på andreplass er fem poeng bak, men kan knappe inn når de møter bunnlaget Metz på bortebane lørdag.

  DXhS2bwFxBo
  Foto: Daniel Cole / Daniel Cole
 • Ny remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte remis for andre dag på rad da han møtte kinesiske Wang Hao på den åttende dagen av turneringen på Isle of Man fredag.

  Nordmannen spilte med svarte brikker mot kineseren, men etter 31 trekk ble spillerne enige om remis. Dette var andre dag på rad Carlsen spiller remis. Torsdag gjorde 28-åringen det samme mot Kirill Aleksejenko. Før det hadde han to strake seire på Isle of Man.

  Med resultatet har Carlsen 5,5 poeng av 8 mulige, det samme som motstander Hao. Med det er nordmannen et halvt poeng bak ledertrioen Fabiano Caruana, Levon Aronian og David Guijarro. De to førstnevnte møttes og spilte remis fredag.

  Det gjenstår tre runder av turneringen.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Tre slag over par i Frankrike

  Kristoffer Reitan fikk det ikke helt til å stemme på den andre dagen av Open de France i golf i Paris. Han klarte likevel cuten med god margin.

  Reitan startet turneringen med å gå tre slag under par torsdag.

  Fredag ble det tre slag over par, noe som førte til at han falt 18 plasser på resultatlisten. Nordmannens par etter to dager holder til en 31.-plass.

  U.S. Open - Round One
  Foto: Andrew Redington / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal