Vant med knapp margin over Sven Mollekleiv

Norges idrettsforbund (NIF)

Oppsummert

Idrettstinget er samla i Lillehammer for å velje ny idrettspresident og idrettsstyre. Kandidatane til presidentvervet har vore sittande president Tom Tvedt, Huawei-direktør Berit Kjøll og tidlegare president i Norges Røde Kors Sven Mollekleiv.

 • Jacobsen leder utøverkomiteen

  Langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen er ny leder av Norges idrettsforbunds utøverkomite. 32-åringen har dermed også fått en plass i Idrettsstyret. Hun erstatter Kjartan Haugen.

  – Det er først og fremst en stor ære å lede en gjeng med så mye engasjement på vegne av norske utøvere, sier Jacobsen.

  Jacobsen
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Kjøll forsvarer pengebruken

  Dagens Næringsliv rapporterte at håndballforbundet kjøpte PR-tjenester for å hjelpe Berit Kjøll i presidentkampen i Norges Idrettsforbund. Kjøll selv forsvarer bruken av forbundets penger og sier til NRKs Ole Torp at det ikke var i hennes tanker at pengebruken skulle være et tema hun skulle formidle før valget.

  – Jeg var alene. De andre kandidatene brukte også sine apparater rundt seg. Det var ikke noe tema, men jeg kan gjerne beklage det og si at jeg burde tenkt annerledes fordi min filosofi er å være åpen og oppføre meg skikkelig, sa 63-åringen.

  Kjøll
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Gjøvikenser i idrettsstyret

  29 år gamle Sondre Sande Gullord fra Gjøvik ble i dag gjenvalgt som styremedlem i idrettsstyret i Norges idrettsforbund. Berit Kjøll ble etter en svært jevn avstemming valgt til idrettspresident. Kjøll ble valgt med to stemmer over Sven Mollekleiv.

 • Berit Kjøll er ny idrettspresident

  Berit Kjøll er ny idrettspresident etter å ha slått Sven Mollekleiv i andre valrunde med særs knapp margin. Ho fekk 50,61 prosent av stemmene og vant med 83 mot 81 stemmer. Hennar forgjengar Tom Tvedt tapte første valrunde med klar margin.

  Idrettstinget 2019 på Lillehammer.
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Tvedt blir ikkje idrettspresident

  Tom Tvedt fekk berre 14 prosent av stemmene i første stemmerunde på Idrettstinget, og han vert dermed ikkje vald om att som idrettspresident. Berit Kjøll fekk 40 prosent og Sven Mollekleiv 44 prosent i første valrunde.

Siste nytt

 • Molde tok seg enkelt videre

  Molde hadde et svært godt utgangspunkt etter at de vant 7-1 hjemme mot islandske KR Reykjavík forrige torsdag. Bortekampen mot hovedstadslaget torsdag ble kun en transportetappe og europaliga-avansementet var aldri truet da Molde spilte 0-0.

  Europa League kvalifisering KR - Molde
  Foto: Árni Sæberg / Morgunblaðið / NTB scanpix
 • Europadrømmen knust for Brann

  Daouda Bamba tente et håp for Brann-avansement i europaliga-kvalifiseringen da han sendte de rødkledde i ledelsen ti minutter etter sidebytte. Men med to sene scoringer fra Shamrock Rovers tapte Lars Arne Nilsens menn 2-1 og 4-3 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Shamrock Rovers - Brann
  Foto: Ryan Byrne / Inpho / NTB scanpix
 • Mikel gir seg på landslaget

  John Obi Mikel avsluttet landslagskarrieren med bronsemedalje med Nigeria i afrikamesterskapet. Den tidligere Lyn-spilleren står oppført med 89 landskamper. Mikel ledet Nigeria til gull i afrikamesterskapet i 2013 og OL-bronse i 2016.

  FILE PHOTO: Africa Cup of Nations 2019 - Group B - Nigeria v Burundi
  Foto: Mohamed Abd El Ghany / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal