NRK Meny
Ny generalssekretär i Norges idrettsforbund
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norges idrettsforbund (NIF)

Oppsummert

Norges Idrettsforbund har brukt store beløp på alkohol og middager. Ledelsen har fått hard kritikk, blant annet fra politisk hold.

 • Idrettsforbundet skal nedbemanne

  Norges Idrettsforbund (NIF) har gitt ansatte beskjed om at organisasjonen skal omstilles og at staben skal reduseres med cirka 15 årsverk. Omstillingen skal skje på administrativt nivå. Det ble kjent på et allmøte i Norges Idrettsforbund torsdag.

  tvedt
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • - Rognlien burde tatt grep

  Tidligere styremedlem i Astrid Waaler Kaas mener det var vanskelig å ta et oppgjør med alkoholbruken i Norges Idrettsforbund. Hun mener Rognlien, som var idrettspresident fra 2011 til 2015, burde ha tatt grep for endre det hun omtaler som en ukultur.

 • Tvedt svarer NRK om pengebruk

  Idrettspresident Tom Tvedt svarer direkte om kritikken av Idrettsforbundets pengebruk. Representanter fra Norges idrettsforbund hadde restaurant – og barregninger på 240.000 kroner under London-OL i 2012. 100.000 kroner gikk til å betale for alkohol.

  I 2013 sa Tom Tvedt "Alkohol og idrett hører ikke sammen. Punktum". Denne veka har idrettspresidenten måtte forklare mellom anna kvifor representanter frå Norges Idrettsforbund hadde restaurant .- og barrekningar på 240.000 kroner under London-OL
 • Kvalevåg glad for innsyn

  – Jeg har selv vært frivillig i 20 år, og jeg er glad for beslutningen om innsyn på bilagsnivå. Det legger et godt grunnlag for et sterkt NIF med en sterkt verdiforankret kultur, sier Kvalevåg om åpenhetsdebatten som har pågått de siste dagene.

I 2013 sa Tom Tvedt "Alkohol og idrett hører ikke sammen. Punktum". Denne veka har idrettspresidenten måtte forklare mellom anna kvifor representanter frå Norges Idrettsforbund hadde restaurant .- og barrekningar på 240.000 kroner under London-OL

Siste nytt

 • Northug dropper Planica

  Petter Northug er fortsatt syk og står over verdenscupen i Planica, erfarer Adressa.no

  Dermed ryker siste kvalifiseringemulighet til OL for skikongen, som også måtte stå over NM på Gåsbu med forkjølelse etter Skandinavisk Cup-rennet i svenske Piteå.

  Langrenn, Petter Northug.
  Foto: Frilans / NTB scanpix
 • Balotelli tomålsscorer for Nice

  Mario Balotelli og Nice så lenge ut til å gå seirende ut av tirsdagens seriekamp mot Monaco.

  Balotelli scoret to og så lenge ut til å bli matchvinner, men like før slutt satte Radamel Falcao inn 2–2 for Monaco. Dermed endte kampen med poengdeling.

  Mario Balotelli (Nice) scoret to mål mot Monaco i tirsdagens seriekamp.
  Foto: ERIC GAILLARD / Reuters
 • Leicester enkelt videre i FA-cupen

  Leicester gikk enkelt videre fra FA-cupens 3. runde etter å ha slått nivå-to laget Fleetwood 2–0.

  Rett før pause scoret Kelechi Iheanacho 1–0 før samme mann satte inn Leicesters andre scoringen i det 77. minutt.

  Kelechi Iheanacho scorer sitt andre mål for kvelden i FA-cupens tredje runde.
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal