NRK Meny
Normal

Norges gullhåp i X Games kan ha smittet hverandre med sykdom

HAFJELL/OSLO (NRK) En småsyk Øystein Bråten (21) tok sitt andre X Games-gull i slopestyle fredag. Også kompisen Marcus Kleveland (17) sliter med sykdom før Big Air-finalen lørdag.

X-Games Hafjell.

SYK: Øystein Bråten bor på samme hytte som Marcus Kleveland. Når har de to talentene trolig smittet hverandre før søndagens avslutning på Hafjell.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Kleveland og Bråten er to av Norges største talenter i X Games-sirkuset, men i hver sin gren. De er også gode venner når de ikke konkurrerer, og bor på samme hytte på Hafjell. Det har ført med seg mer enn bare god stemning.

– Jeg og Øystein bor på samme hytte. Så det kan hende at vi har smittet hverandre, sa en noe redusert Kleveland til NRK etter fredagens slopestyle-konkurranse.

SMITTET: Marcus Kleveland.

Foto: Antonio Calanni / AP

Småsyk

Han innrømmer overfor NRK at han har slitt med sykdom de siste dagene og ikke følt seg helt hundre prosent.

– Jeg skal stikke på hytta og legge meg nå for å forhåpentligvis få en god natts søvn.

– Er du frisk?

– Nei, jeg er litt småsyk, har litt feber og vondt i halsen. Men vi får håpe at det blir bedre i morgen.

Selv om Kleveland står på snowboard og Bråten på ski, bor begge på samme hytte ettersom de har samme sponsor. De bor ikke sammen med resten av snowboard- og skilandslaget på Hafjell.

Sengeliggende gullvinner

Landslagssjef for skilandslaget Christopher Frankum skriver i en SMS til NRK fredag kveld at gullvinner Bråten langt fra er på topp.

«Feber og sengeliggende. Fått tilsyn og beskjed om å holde seg rolig inntil videre. Ser av formen i morgen tidlig.»

Da står finalene i Big Air på menyen, med både Kleveland og Bråten på startstreken – om ikke sykdommen tar overhånd.

Kleveland lover likevel å ta forbehold på den sykdomsherjede hytta på Hafjell.

– Jeg skal prøve å isolere meg på rommet og ikke være mye rundt ham.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal