Hopp til innhold

Norges gullduo reagerer på finalerivalens skade: – Han er grinete når det går dårlig

TOKYO/OSLO (NRK): Da Norge hentet inn den russiske ledelsen gikk Vjatsjeslav Krasilnikov ned for telling. Det tente Anders Mol og Christian Sørum, som snudde kampen og tok OL-gull.

Mol, Sørum og Krasilnikov

KLAR BESKJED: Fra den norske sandvolleyball-duoen Anders Mol og Christian Sørum i retning Vjatsjeslav Krasilnikov.

Foto: NTB Scanpix/Afp

De norske gullvinnerne fikk av NRK spørsmål om hva det gjorde med mentaliteten deres da russeren ble skadet.

– Det er fordel oss. Han er litt grinete når det går dårlig, men positiv når det går bra, sier OL-gullvinner Christian Sørum til NRK, og fortsetter:

– Vi kjenner igjen det kroppsspråket der. Da vet vi at vi er på riktig vei. Hvis vi holder han litt grinete, er det kjempefordel oss.

Sandvolleyballparet var overlegne i finalen og vant OL-gull.

Sandvolleyballparet var overlegne i finalen og vant OL-gull.

«Å nei, å nei»

Det var umulig å ikke legge merke til hvordan kampen endret karakter etter hendelsen som oppstod på stillingen 8-7 til duoen som representerer ROK (Russiske olympiske komité).

Duoen Oleg Stojanovskij og Vjatsjeslav Krasilnikov hadde et klart tak på det norske laget før sistnevnte skulle opp og «smashe».

Anders Mol hadde tatt sin vante plass ved nettet for å blokkere. På vei ned i satsingen traff de to hverandre med beina nede i sanden.

Krasilnikov ble liggende.

– Å nei, å nei, å nei. Jeg håper ikke kampen skal ende på denne måten, kommenterte NRK-ekspert Vegard Høidalen.

zaUL8pkEKQw

TØFFE TAK: Mellom Vjatsjeslav Krasilnikov (med ryggen til) og Anders Mol.

Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP

Hevder Krasilnikov så preget ut

Etter hvert ble det en medisinsk time out. Russeren fikk behandling, blant annet med is på ankelen før kampen omsider kom igang igjen.

På neste serve sendte den norske duoen en serve rett på Krasilnikov, som virket tydelig preget. Russerne klarte ikke å returnere ballen, og Norge utlignet til 8-8. Det var ikke tilfeldig.

AKt6qCTP4hs

SKUFFET SØLVVINNER: Vjatsjeslav Krasilnikov, her etter at finaletapet er et faktum i Tokyo lørdag.

Foto: PILAR OLIVARES / Reuters

– Nei, det var bare for å gi ham en stikker for å holde ham på alerten. Det er fort gjort å bli litt avventende. Så det var bare tilfeldig, det kan være lurt iblant, forklarer Anders Mol.

De norske gutta så seg i hvert fall aldri tilbake etter hendelsen. De hadde stålkontroll resten av det første settet som de vant 21-17.

I det andre settet poengterte NRK-ekspert Høidalen at Krasilnikov så preget ut av skaden og «ikke kunne gå inn 100 prosent». Dette ble mer jevnt, men til slutt hadde Norge tre matchballer. Til slutt vant Mol og Sørum 21-18 og ble historiske gullvinnere.

– Vet ikke hvorfor han reagerte sånn

CUHiobj3jC0

GULLKYSSET: Anders Mol og Christian Sørum med medaljene etter seieren lørdag.

Foto: Heiko Junge / NTB

Anders Mol sier følgende om Krasilnikovs skade:

– Det ble litt pinglete.

Han påpeker at Norge i forkant av sammenstøtet hadde tatt inn to poeng på duoen som representerer den russiske olympiske komité.

– Så ble han grinete av det. Jeg landet litt på ham, men det var ikke mye i det hele tatt. Jeg vet ikke hvorfor han reagerte sånn. Vi måtte bare ha fokus på det vi skulle gjøre, sier Anders Mol, som naturligvis var tettest på hele situasjonen.

– Jeg ble skadet

Russeren ønsket ikke å svare på NRKs spørsmål i intervjusonen etter kampen, men ble på pressekonferansen spurt om skaden fra Bergens Tidende.

Vjatsjeslav Krasilnikov var tydelig mutt og preget der han satt foran internasjonal presse.

– Jeg ble skadet, men jeg har hatt verre smeller. Det preget ikke kamputfallet, Norge var det beste laget i dag, sier en tydelig mutt og preget

Siste nytt

 • Solberg vant WRC2-klassen i Rally Chile

  Oliver Solberg var raskest av samtlige WRC2-førere under Rally Chile i Concepción i helgen. Den norsk-svenske bilkjøreren ble sekser sammenlagt.

  Han vant WRC2-klassen et snaut halvminutt foran briten Gus Greensmith. Solberg kriget med finske Sami Pajari om ledelsen i innledningen før han overtok ledelsen på den siste fartsprøven lørdag.

  Overtaket hadde Solberg også etter søndagens fire siste fartsprøver og tok seieren i WRC2-klassen. Det skilte drøyt åtte minutter opp til estiske Ott Tänak som vant toppklassen.

  Solberg har vunnet WRC2-klassen tre ganger denne sesongen. De to første skjedde i Sverige og Finland.

  Andreas Mikkelsen kjørte ikke i Chile. (NTB)

  Oliver Solberg
  Foto: MICKE FRANSSON / AFP
 • McIlroy la seg flat etter raseriutbrudd: – På feil sted til feil tid

  Både oppførselen til den amerikanske caddien Joe LaCava og den europeiske spilleren Rory McIlroy skapte store overskrifter lørdag kveld.

  På pressekonferansen etter at Ryder Cup-seieren var sikret ble McIlroy spurt om hendelsen.

  Der forteller han at han ikke har møtt LaCava, men at de to utvekslet tekstmeldinger lørdag kveld og McIlroy forteller at tiden leger det meste.

  Ute ved parkeringsplassen var McIlroy helt fra seg og sa klart ifra til en annen amerikanske caddie, Jim Mackay. Da grep iren Shane Lowry inn og sørget for at McIlroy satt seg i bilen.

  Årsaken til McIlroys raseri var at han mente at LaCava forstyrret ham før en avgjørende putt. McIlroy forteller at han lot raseriet gå utover Mackay, noe han angrer på.

  – Han var den første amerikaneren jeg så etter at jeg kom ut fra garderoben, så det var han som tok støyten for det. Han var bare på feil sted til feil tid. Jeg sendte han en melding i dag tidlig og beklaget for det.

  På spørsmål om han er irritert eller lettet for at Lowry brøt inn, svarer McIlroy:

  – Jeg er lettet. Veldig lettet. Vi snakket om det som et lag i går (lørdag) kveld. Vi følte at det var respektløst. Det var ikke bare respektløst mot meg og «Fitz» (Matt Fitzpatrick), det var respektløst mot hele laget, sier McIlroy.

  McIlroy
  Foto: Sky Sports
 • Vålerenga skaffet seg pusterom i nedrykksstriden

  Før søndagens kamp mellom Sandefjord og Vålerenga lå begge de to lagene med 21 poeng, samme antall poeng som Haugesund på kvalikplass.

  Dermed var det en svært viktig kamp i Sandefjord søndag kveld, og det som viste seg å bli en kamp hvor Vålerenga tok et godt steg bort fra den verste nedrykkstriden.

  Den nyinnkjøpte spissen Andrej Ilic har vært en stor suksess i Vålerenga-trøya de siste ukene og serberen headet Vålerenga i ledelsen mot slutten av den første omgangen.

  Ti minutter ut i den andre omgangen økte Vålerenga ledelsen etter et straffespark fra Stefan Strandberg og de så ut til å ha full kontroll på seieren. Spenning ble det likevel etter at Sandefjord reduserte med Danilo Al-Saed halvveis i omgangen, men flere mål ble det ikke.

  Dermed var det Vålerenga som tok en viktig 2-1-seier og har et lite pusterom med syv runder igjen av Eliteserien. Vålerenga ligger nå på en ellevteplass, med Sandefjord to plasser bak.

  – Uansett om det er Sandefjord vi møter, så er det ekstremt viktig (å ta tre poeng). At det er et lag som ligger rundt oss på tabellen, det gjør ingenting. Vi må nok ha ti poeng til, så det er bare å jobbe på, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til NRK.

  Eliteserien i fotball 2023: Sandefjord - Vålerenga
  Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste