OL kan ryke - men disse tallene får Finjord til å smile

De norske fotballjentene har scoret 24 mål på sju kamper etter at ordmitraljøsa fra Alta tok over ansvaret.

Hegerberg Graham Hansen

BØTTER INN: De norske fotballjentene sliter ikke med å finne veien til mål. Her jubler Ada Stolsmo Hegerberg (f.v), Emilie Haavi og Caroline Graham Hansen etter scoring mot Nederland.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Det sier vel alt. Vi har «bøttet» inn mål fordi vi har fantastiske spillere foran der. Vi spiller en type fotball som passer oss angrepsspillere godt. Jeg føler at vi er på god vei. Det kjennes veldig bra ut å spille foran der, sier Caroline Graham Hansen.

– Skaper mer sjanser enn før

Det er gått tre dager siden Norge på en svært overbevisende måte banket Nederland 4-1 foran 11 000 hjemmesupportere på Sparta Stadium i Rotterdam.

Hegerberg

SCORER MYE: Maren Mjelde gratulerers etter å ha sendt Norge foran mot Nederland.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Etter tapet for Sverige i åpningskampen henger Norges OL-håp i en tynn tråd. Men langt mer gledelig er det at det offensive spillet virkelig har begynt å sette seg.

I Ada Stolsmo Hegerberg og Caroline Graham Hansen på topp har Roger Finjord to internasjonale klassespillere som kan skape problemer for de fleste forsvar i verden.

Hansen, som endelig er tilbake med flagget på brystet etter å ha vært ute med «jumpers knee» i nærmere ett år, nyter tilværelsen på topp sammen med Lyon-proff Hegerberg.

– Vi får mye rom til å prøve og feile. Vi skaper mye mer sjanser enn før, og da ser man at vi har såpass mye kvalitet foran der, og at det er såpass høy klasse på det vi gjør at det blir mye mål, sier Graham Hansen.

Imponerende tall

Etter at Roger Finjord tok over treneransvaret har Norge scoret hele 24 mål på sju kamper. I fem av kampene har jentene scoret fire eller flere mål. Det skal legges til at motstanden ikke alltid har vært av ypperste kvalitet, men landslagssjefen mener lørdagens resultat mot Nederland viser hva laget er godt for.

– Det er veldig sterkt å gjøre det i en sånn kamp. Det var en målkamp hvor Nederland har 11 000 på tribunen og kommer fra en sterk 4-3-seier mot Sveits. Så går vi ut og tar kampen i 90 minutter. Det er en sterk internasjonal prestasjon, og det viser karakter og fremtiden i det norske laget, sier han og legger til:

– Vi har veldig offensiv slagkraft i laget. Det gjelder både kanter, midtbane og angrep. De er internasjonale sterke spillere allerede. Mot Nederland så du en frontduo i Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen som virkelig jobber hardt defensivt og står på. I tillegg har vi Isabell Herlovsen som kommer inn og bidrar med to målgivende, skryter han.

Norge møter Sveits i siste kamp onsdag. De må beseires, samtidig som Nederland må slå Sverige. Da vil tre lag stå med seks poeng hver, og det hele vil avgjøres på målforskjell - der kan Norge fort ha en fordel.

Graham Hansen

TILBAKE: Caroline Graham Hansen er en viktig brikke for på det norske landslaget. Her er hun sammen med resten av laget på spasertur i Amsetrdam mandag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Siste nytt

 • Bayern pulveriserte Schalke

  Bayern startet Bundesligasesongen med et skikkelig varsko til alle som skulle ønske å utfordre deres hegemoni i tysk fotball.

  De regjerende serie- og mesterligamesterne ga seg ikke før det sto 8-0 i åpningskampen mot Schalke. Serge Gnabry scoret tre. Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Thomas Müller, Leroy Sané og 17-åringen Jamal Musiala scoret de andre.

  Gnabry
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Sliterunde for Hovland i US Open

  På 23-årsdagen gikk Viktor Hovland andrerunden i US Open ett slag over par. Det var scoremessig en blåkopi av torsdagens åpningsrunde.

  Den norske golfstjernen fikk samtidig slite underveis i det som ble en variabel runde. Fem bogeys og to birdier ble fasiten.

  Det ga en foreløpig 28.-plass etter 18 spilte hull. Etter to runder er han to slag over par.

  Et stort antall spillere har mange hull igjen å spille fredag, men Hovland synes uansett å være trygt videre til de to avsluttende rundene lørdag og søndag.

  Fredag innledet bursdagsbarnet de ni første hullene med tre birdier og to bogeys. Starten på andre halvdel av runden ble tråere. Bogeys på tre av de fire første hullene sendte Hovland nedover listene.

  En birdie på hull nummer seks rettet opp noe av inntrykket, men 23-åringen fant likevel ikke den helt store flyten. (NTB)

  US Open Golf
  Foto: Charles Krupa / AP
 • Jakob Ingebrigtsen spring 1500 m

  Det er no klart at Jakob Ingebrigtsen stiller på 1500 meter i NM i Bergen i helga. Det kan også vere mogeleg at han stiller på 800 meteren, der forsøket startar tre kvarter seinare.

  Minstemann Ingebrigtsen er påmeldt på heile fem distansar under NM, men pappa Gjert stadfestar til NTB at han ikkje stiller på alle.

  Finalen på 800 meter går søndag kveld, medan finalen på 1500 meter går laurdag 18.45.

  Jakob Ingebrigtsen

Sendeplan

Kl. Program Kanal