Norges flaggbærer i trøbbel

Olympiatoppen tar i dag kontakt med IOC for å hindre at Norges flaggbærer Ruth Kasirye må sendes hjem fra Beijing.

Ruth Kasirye

Ruth Kasirye

Foto: OLIVIER MORIN / AFP

En sponsorannonse i Tønsbergs Blad kan ødelegge for vektløfteren. I dag leverer presseattaché i Olympiatoppen, Halvor Lea, inn redgjørelsen som kan redde Kasirye.

- Nå har vi innhentet forklaring fra Tønsberg Blad, som legger seg flate og beklager det som har skjedd. Vi har også fått informasjon fra teamet til Ruth, og på bakgrunn av denne informasjonen så leverer vi en redegjørelse til IOC, sier Lea til NRK.

I verste fall blir Norges flaggbærer diska fra OL etter en annonse i Tønsbergs Blad der det står:

«Tønsbergs Blad sponser Ruth Kasiryes vei til OL».

Forholder seg rolige

Å bruke en utøver i reklamesammenheng i OL-perioden er brudd på reglementet. Men til tross for regelbruddet forholder Lea seg rolig til saken.

Hvor lang tid det tar før IOC har behandlet saken, vet ikke presseattaché Lea.

- Nå har vi allerede informert IOC om saken, og tidligere har vi fått ganske rask tilbakemelding. Men hvor lang behandlingstiden blir, det vet vi ikke, sier Lea.

Siste nytt

 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP
 • Hegerberg nominert til Ballon d'Or

  Ada Hegerberg er igjen nominert til Ballon d'Or, også kalt Gullballen, som regnes som den mest prestisjetunge individuelle prisen en fotballspiller kan vinne. Hegerberg vant prisen i fjor, som første kvinne noensinne.

  Fotballspiller Ada Stolsmo Hegerberg vinner "Gullballen" som årets fotballspiller under Idrettsgallaen 2017 i Hamar OL-amfi lørdag kveld.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Djurgården på tabelltopp

  Djurgården, med norske Fredrik Ulvestad og Aslak Fonn Witry på laget, vant 1-0 borte mot IFK Göteborg og leder dermed Allsvenskan med tre poeng. Per Kristian Bråtveit satt på benken. Med to kamper igjen skiller kun tre poeng fjerde til førsteplass.

  fotboll, allsvenskan2019, Djurgårdens IF, IK Sirius FK, allsvenskan
  Foto: Maja Suslin/tt / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal