NRK Meny
Normal

Norges flaggbærer i trøbbel

Olympiatoppen tar i dag kontakt med IOC for å hindre at Norges flaggbærer Ruth Kasirye må sendes hjem fra Beijing.

Ruth Kasirye

Ruth Kasirye

Foto: OLIVIER MORIN / AFP

En sponsorannonse i Tønsbergs Blad kan ødelegge for vektløfteren. I dag leverer presseattaché i Olympiatoppen, Halvor Lea, inn redgjørelsen som kan redde Kasirye.

- Nå har vi innhentet forklaring fra Tønsberg Blad, som legger seg flate og beklager det som har skjedd. Vi har også fått informasjon fra teamet til Ruth, og på bakgrunn av denne informasjonen så leverer vi en redegjørelse til IOC, sier Lea til NRK.

I verste fall blir Norges flaggbærer diska fra OL etter en annonse i Tønsbergs Blad der det står:

«Tønsbergs Blad sponser Ruth Kasiryes vei til OL».

Forholder seg rolige

Å bruke en utøver i reklamesammenheng i OL-perioden er brudd på reglementet. Men til tross for regelbruddet forholder Lea seg rolig til saken.

Hvor lang tid det tar før IOC har behandlet saken, vet ikke presseattaché Lea.

- Nå har vi allerede informert IOC om saken, og tidligere har vi fått ganske rask tilbakemelding. Men hvor lang behandlingstiden blir, det vet vi ikke, sier Lea.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal