Norges flaggbærer i trøbbel

Olympiatoppen tar i dag kontakt med IOC for å hindre at Norges flaggbærer Ruth Kasirye må sendes hjem fra Beijing.

Ruth Kasirye

Ruth Kasirye

Foto: OLIVIER MORIN / AFP

En sponsorannonse i Tønsbergs Blad kan ødelegge for vektløfteren. I dag leverer presseattaché i Olympiatoppen, Halvor Lea, inn redgjørelsen som kan redde Kasirye.

- Nå har vi innhentet forklaring fra Tønsberg Blad, som legger seg flate og beklager det som har skjedd. Vi har også fått informasjon fra teamet til Ruth, og på bakgrunn av denne informasjonen så leverer vi en redegjørelse til IOC, sier Lea til NRK.

I verste fall blir Norges flaggbærer diska fra OL etter en annonse i Tønsbergs Blad der det står:

«Tønsbergs Blad sponser Ruth Kasiryes vei til OL».

Forholder seg rolige

Å bruke en utøver i reklamesammenheng i OL-perioden er brudd på reglementet. Men til tross for regelbruddet forholder Lea seg rolig til saken.

Hvor lang tid det tar før IOC har behandlet saken, vet ikke presseattaché Lea.

- Nå har vi allerede informert IOC om saken, og tidligere har vi fått ganske rask tilbakemelding. Men hvor lang behandlingstiden blir, det vet vi ikke, sier Lea.

Siste nytt

 • Johaug med sterk prolog

  Therese Johaug har vunnet alle de fire første etappene av Ski Tour, men er ikke favoritt i dagens klassiske sprint. Men i prologen overrasket Johaug med en veldig godt løp og gikk inn til en tredjeplass. – Det var veldig bra det. Jeg klarer å gå fort i en sånn løype også, det er ikke verst, sier Johaug til NRK. Svenske Jonna Sundling gikk fortest i prologen med tiden 3:22.75. Johaug gikk i mål under sekundet bak. Tiril Udnes Weng var nest beste norske utøver med en sjuendeplass.

  Therese Johaug imponerte i prologen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Rapport: Bryant-pilot braut reglar

  Helikopterpiloten som styrta saman med basketball-stjerna Kobe Bryant og sju andre i Califiornia, hadde tidlegare fått refs for å ha brote luftfartsreglane. Det skriv amerikanske luftfartsstyresmakter (FAA) i ein rapport, skriv Los Angeles Times.

 • Lewandowski redda Bayern

  Bayern München sleit lenge mot botnlaget Paderborn og såg ut til å miste viktige poeng i tittelkampen i Bundesliga. Paderborn kjempa seg heroisk til 2-2 på bortebane med eit kvarter igjen å spele. Men da det var to minutt igjen på klokka dukka Robert Lewandowski opp og scora sitt 25 mål for sesongen. Dermed vann Bayern 3-2 og har fire poeng ned til Leipzig med ein kamp meir spelt.

  Robert Lewandowski
  Foto: Matthias Schrader / Matthias Schrader

Sendeplan

Kl. Program Kanal